De Kracht Van Kwetsbaarheid

12 Aug 2012, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Beter voordoen dan je bent

Soms krijgen we een student op onze Bootcamps die denkt dat ie beter is dan hij daadwerkelijk is. Als we hem vragen hoe een interactie ging dan zegt ie ‘het ging goed’, terwijl wij kunnen zien dat dat niet zo is. Als we hem vragen waarom hij niet deed wat we hem opdroegen te doen zegt ie ‘dat deed ik wel’.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

In plaats van in een welles nietes spelletje terecht te komen proberen we hem uit te leggen wat de kracht van kwetsbaarheid is.

We delen dan onze eigen kwetsbare kant aan hem.We laten hem zien dat ook wij horen bij de sterfelijken. Dat ook wij zwakke kanten hebben. Dat je zwakke plekken je meer mens maken, een completer, ronder persoon.

'Pick-up persona'

Een mens kan namelijk vastzitten in zijn ‘persona’. Iedereen heeft daar wel eens last van gehad. Dit geval bijvoorbeeld in een ‘pick-up persona’.

Dit is iemand die geen afwijzing kan accepteren, omdat ie daar ‘te goed voor is’ en dat niet past in zijn beeld van een ‘pick-up artist’.

Nu is ‘afwijzing’ (als je het zo wilt noemen) onvermijdelijk (en zelfs gewenst), maar een persona cultiveren is iets dat je niet wilt. Wij denken dat ‘game’ een pad is waardoor je authentieker kunt worden. En dat je daarnaar zou moeten streven!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Kwetsbaarheid, wat is dat?

Laten we eens stil staan bij wat kwetsbaarheid eigenlijk is. Het is meer dan dat je bereid bent je angsten en onzekerheden te delen. Of om te laten zien dat je durft te huilen als je je klote voelt.

De essentie van kwetsbaarheid is dat jezelf in een SITUATIE DURFT te brengen waar je AFGEWEZEN kunt worden.

Bijvoorbeeld door een mening te geven die kritiek kan opleveren, een grap die verkeerd kan vallen, door ergens aan te schuiven waar je niemand kent, door tegen een vrouw te zeggen dat je met haar wilt daten.

Het is in feite dat je jezelf gewoon ‘laat zien’. Stoppen met perfect te zijn. Zeggen wat je denkt. Je niet druk maken wat anderen daarvan vinden. ‘Je rug recht houden en anderen in de ogen kijken, wat er ook gebeurd.

Diepe acceptatie

Kwetsbaar durven zijn is een subtiele vorm van kracht die diep van binnen komt. Het is de kracht van iemand die heel comfortabel is met zichzelf. Die er ‘ok’ mee is dat hij fouten maakt. Of als hij ergens slecht in is dat gewoon toegeeft.

Het is een diepe acceptatie van jezelf. Wanneer je jezelf volledig accepteert zul je ook eerder je gevoelens en intenties delen.

Misschien heb je wel eens gemerkt dat je gesprekken wat saai en stroef verliepen. Dat ze een sprankel missen. We zien dit ook wel eens bij Bootcamp studenten.

Vaak is dit een symptoom van het gegeven dat Bootcamp studenten zich niet kwetsbaar durven op te stellen. En dat is dan precies wat we gaan oefenen uiteraard.

Uiten zonder terughoudendheid

Het punt is dat je comfortabel dient te zijn met jezelf en met je emoties. Met je fouten en misschien wel je foute keuzes. Met jezelf te uiten zonder terughoudendheid. Je kunt jezelf hierin trainen.

HOE doe je dit? Je doet dit door continue tegen jezelf te zeggen ‘let go’. Het enige dat je hebt is wat je bent en dit moment. Als je meer hierover wilt weten lees dan bijvoorbeeld ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle.

Maar je hoeft niet meer te weten om ermee te beginnen. Laat gewoon los, verzet je niet tegen wat er is op dat moment.

Ik ga je niet zeggen dat het een makkelijk proces is. Het kan bij tijden doodeng en slopend zijn. Maar het is ultiem aantrekkelijk. En het is het pad naar expressie van je volledige zelf. En dat is wat leidt tot ware en diepe connecties met mensen.

Gebruik de kracht van kwetsbaarheid

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe Geraak Ik Aan Een Lief? 6 Praktische Tips
Pijl5 Belangrijke tips om met je Minderwaardigheidscomplex af te rekenen
PijlMannelijke en vrouwelijke energie: De 7 grote verschillen
PijlTinder wil groene vlaggen in plaats van rode

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

roald
Arnoud, wat een prachtig stuk! Helemaal mee eens. Een geweldig pad voor de moedigen. Respect voor alle mannen die de Attraction Gym volgen!

Plaats een Reactie