De beste manier om een date te verpesten

25 Feb 2016, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Dit artikel is geschreven door JM. Een goede vriend en ervaren en succesvol therapeut die werkt met moeilijke jongeren. Hij zal met enige regelmaat artikelen schrijven voor AttractionGym.nl

Op welke manieren kun je allemaal een date verpesten? Ik heb, niet geheel bedoeld, best veel manieren gevonden al zeg ik het zelf. Maar, er steekt er ééntje met kop en schouders boven uit.

Daar werd ik een week geleden op verrassende wijze mee geconfronteerd. Het mooie is dat als je deze manier door hebt, je datingsucces ook met honderden procenten zal verbeteren.

Ik zat met haar op de datelocatie en had het idee de boel compleet te verknallen toen één opmerking van haar mijn hele beeld van hoe succesvol deze date verliep absoluut op z’n kop zette.

Wat er gebeurde...

Ik plan mijn dates regelmatig rondom werk, uitgaan of afspraken die ik heb, omdat dit me gewoonweg heel veel tijd scheelt. Zo ook deze keer: ik moet een training geven (ik geef o.a. sportles) en had besloten dat een koffiedate daarna een goede zet zou zijn.

Het leven draait om kansen pakken

Ik heb dus met haar afgesproken bij een naar bonen ruikend hip koffietentje dat ik kende en waarvan ik weet dat deze op loopafstand van haar huis is. (Het leven draait om kansen pakken, en hoe dichter bij haar huis hoe groter de kans.)

De avond voor de date kreeg ik thuis echter een fikse tegenvaller, en ik had een slechte nachtrust. De dag erna geef ik mijn training, die ook al niet echt lekker liep. Ik ben moe, wil eigenlijk naar huis.

Maar omdat ik de date al een week gepland had en mijn training die dag op vijf minuten van de koffiezaak is (en de juist koffie mijn dag weer goed kan maken) besluit ik ‘m toch door te zetten.

Terwijl ik naar de koffiezaak loop staat zij met een wat verongelijkt gezicht een sigaret te roken. Ze staat met haar rug naar mijn toe, dus tik haar op de schouder en zeg “smoking kills, maar de liefde doodt pijnlijker”. Goed, laten we het niet over mijn openingszinnen hebben.

Geweldig begin gevolgd door akelige stilte

Na deze geweldige êntree stel ik voor naar binnen te gaan waar zich al snel een ijselijke stilte tussen ons ontvouwt. Alles aan haar wijst er op dat ze zich ongemakkelijk voelt, zo antwoord ze bijna alleen met “ja”, “nee” of “hmm” op alles wat ik maar probeer. Alsof ik een leugendetector ben waar ze niks anders op mag antwoorden.

Meer en meer begin ik te verlangen naar mijn eigen huis, mijn bank en een avond flink chagrijnen op de wereld. (Ook de koffie is niet te zuipen). Echter, één ding houd me tegen. Dat is dat ik deze bewuste vrouw bizar aantrekkelijk vind.

Ik denk dat het de combinatie is van uiterlijk, voorliefde voor literatuur, een artistieke blik en daarnaast een ongrijpbare eigenwijsheid die tegen alle maatschappelijke mores ingaat. Kortom: mijn type vrouw.

Ik besluit daarom maar over te schakelen naar ‘enorme directheid’ om een verandering te forceren. Ik ben inmiddels aardig geïrriteerd over mezelf, over de tegenzittende dag en de voor mijn gevoel totaal mislukkende date, waarvan zij mij het gevoel geeft liever direct dan over vijf minuten afscheid van te nemen.

Ongeïnteresseerd staart ze naar buiten

Zij staart inmiddels naar buiten, alsof ze zich afvraagt welke volgende trein ze kan pakken, en dus tik ik haar aan. “Joh, ik heb geen idee wat er met je is. Ik probeer een gesprek aan te gaan, alleen…je geeft nauwelijks antwoord.

Je komt op mij gespannen over, waar dat door komt zou ik niet weten, maar ik begin een beetje uitgepraat te raken. Zeg op, zit ik er naast of wat is er aan de hand.”

(Nu moet ik je hier wel verklappen dat ik een opgeleid en succesvol therapeut ben die met moeilijke doelgroepen werkt. En dit is een psychologie-truc, ik geef haar een keuze waarbij beide keuzes haar sturen naar het geven van een verklaring J).

Geschokt kijkt ze me heel intens aan, zeker tien seconden hangt er een ademloze stilte tussen ons in. Ik kan ‘t niet helpen om me af te vragen op wat voor wijze ze me duidelijk gaat maken hoe ongelofelijk niet-leuk ze me vindt.

Uiteindelijk doet ze haar mond open en zegt: “Sorry, ik weet het niet. Ik zag je aan komen lopen, ongelofelijk nonchalant, en draaide me snel om. Ik had me voorgenomen heel rustig aan te doen met daten, maar vanaf dat moment wist ik dat ik die afspraak niet kon houden.

Je hebt zo’n relaxte, aantrekkelijke uitstraling dat ik gewoon helemaal verlegen van je word en niet weet wat ik moet zeggen.” Voor zeker 0,02 seconde sta ik perplex, en daarna zoen ik haar. Dat duurde langer dan 0,02 seconde kan ik je verzekeren.

Hoe Pavlov en Buddha jouw datingsucces kunnen vergroten

De basis van westerse filosofie, het boeddhisme en hedendaagse psychologie hebben allemaal één ding gemeen: niet de omstandigheden, maar de wijze waarop je deze bekijkt en er mee omgaat bepalen hoe je leven verloopt.

Ik zal je in het kort uitleggen waarom je (zelf)perceptie bij alles in het leven zo enorm belangrijk is.

Wat er gebeurde is wel duidelijk: in mijn hoofd deed ze afstandelijk, bitchy en vond ze mij niets. Ik interpreteerde haar verlegen houding als arrogant en niet-geïnteresseerd. Daarentegen vond zij me juist zó leuk dat ze zich geen houding wist te geven. Waarom ik dit verhaal vertel, is omdat dit niet de eerste keer is.

Het is niet de eerste keer dat ik meemaak dat een vrouw zich arrogant of afstandelijk opstelt, omdat dat voor veel vrouwen dé manier is om haar onzekerheid te verstoppen.

Praktische tip voor je datingleven

De volgende keer dat jij een date hebt en het loop niet zo lekker, doe jezelf dan een plezier – en besef je dat de optie bestaat dat ze misschien wel heel verlegen van jou wordt! Of sterker nog: ga er vanuit dat die kans waarschijnlijk is!

Als je door haar verlegenheid heen weet te prikken, oftewel de leiding neemt, dan is dat voor haar enorm prettig. Op deze manier ben je hard op weg haar droomman te worden. Jij wijst haar namelijk de weg, biedt haar veiligheid en tackelt haar problemen op een manier die zij zelf niet kan.

Juist als het even tegenzit zeg je al snel tegen jezelf dat je waarschijnlijk overkomt als een ‘loser’. In mijn geval een lange slungel die stijf van de stress af staat te wachten, iets wat juist absoluut niet overeenkomt met hoe mijn omgeving het ziet.

Juist dan helpt het voor mij om mezelf te herinneren dat ik misschien niet alles onder controle heb, maar één ding in ieder geval wel: en dat is het perspectief waarmee ik naar alles kijk.

Een nieuw versierperspectief

Ik kan de omstandigheden niet veranderen, zelfs als ze mij werkelijk niet ziet zitten is daar niet altijd iets aan te doen. Maar, wat ik wel kan doen is daar met een glimlach naar kijken en proberen overal de lol van in te zien.

Of zoals de Nederlandse versierkunstenaar Daan de Ram mij leerde (die mij op een bootcamp transformeerde van slungel naar hero), door mij te laten zien hoe verrassend anders en leuk het leven kan zijn. Zijn perspectief? “How can I make this fun!”

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe krijg ik haar aandacht terug? Doe DIT nu!
PijlBegroeting eerste date: 5 Tips voor het perfecte begin
PijlWat willen vrouwen in bed: 11 Tips om haar Seksgod te worden
PijlTinder match reageert niet: 8 Tips om weer bericht te krijgen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Julius
Je was beter dan je eigenlijk dacht en je was aantrekkelijker voor haar op de date dan je voor mogelijk hield. Hoe vaak schatten wij onze kansen op 0 terwijl we slechts een kleine stap moeten nemen in de juiste richting?

Merksu
Meneer X de onbekende schrijver, u heeft talent! Ik was even helemaal daar mee op uw date.

Plaats een Reactie