De eredivisie van vrouwen versieren

09 Dec 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

In deze blogpost leer je

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De geheime versierstrategie van Sean

“Hey Man!” riep ik terwijl ik Sean voor de derde keer die week bij toeval tegen kwam met wéér een andere vrouw. Stuk voor stuk prachtige types… We schudden handen, hij stelt me kort voor en ik loop verder. Het blijft door m’n hoofd malen: Hij? Met zoveel mooie vrouwen?

Sean is een Amerikaan woonachtig in Nederland. Maar zoveel bijzonders was er niet aan hem had ik altijd gedacht. Maar misschien heb ik het fout?

Di Caprio Exes

Was hij ergens bekend van? Bijzonder grappig? Rijk? Ik had geen idee. Eén ding wist ik wel. Zijn looks waren niet zijn geheime wapen.

Die waren ok, maar in geen geval de verklaring voor zijn succes met vrouwen. Tot ik op een dag met een goede vriend door het park liep.

We liepen langs een leuk typje die tegen een boom aan geleund zat. Mijn maat aarzelt geen moment en stapt er op af.

Ze was afkomstig uit Dublin waar ze werkte voor Google, en ze was in Amsterdam voor een werkafspraak. Nu zat ze even te chillen tegen een boom tussen haar afspraken in.

Ze was cool en we nodigden haar uit voor een expatfeest waar we die avond naartoe gingen..

Dat feest is georganiseerd door Sean. Daar aangekomen voelt onze nieuwe vriendin zich een beetje onwennig. Buiten ons kent ze natuurlijk niemand op het feest.

Ze vraagt wie die Sean dan is, die het feest heeft opgetuigd. “Ik stel je wel even voor” zeg ik. Wanneer we Sean spotten wurmen we ons door de mensenmenigte naar hem toe.

Bij hem aangekomen staan er nog twee meiden voor ons die zich ook kwamen voorstellen.

Eenmaal aan de beurt gebeurt er iets heel bijzonders… Ik zie onze nieuwe vriendin van het ene op het andere moment veranderen in een klein meisje die het zichtbaar een voorrecht vindt om Sean te leren kennen. Hmm, we we're on to something...

Parties organiseren om vrouwen te ontmoeten

Sean was niet alleen een chick magneet maar ook een dude magneet. De feesten die hij organiseerde waren zo leuk, dat we besluiten om vriendjes te worden met Sean.

Het clubje dat de feesten organiseert bestaat uit vrijwilligers dus we melden ons aan bij het volunteer team. Het eerstvolgende feest, Halloween, nemen wij voor onze rekening.

Na een kostuum gehuurd te hebben, besloten we dat wij het ontvangstcomité moesten zijn op het feest. Dat betekent dat wanneer alle gasten binnen stromen ze ons als één van de eersten zouden  zien.

Ali G

We hebben een lijpe act bedacht, waarbij we doen alsof we met neplift naar een andere verdieping gaan, terwijl het enige was dat gebeurt dat ze met ons staan te springen in één of vaag doorgangetje, dat misschien ooit als lift heeft gediend.

Na onze party-test om te kijken of ze wel enthousiast genoeg meespringen worden ze losgelaten op het feest, waarbij wij de andere liftdeur opendeden en ze eruit trappen.

Wanneer we het welletjes vinden met de act storten we ons zelf in het feestgedruis. Zelden betreed ik een ruimte met zo’n opgewarmde crowd – en met opgewarmd bedoel ik dan: opgewarmd voor ons!

Mijn stapmaatje verlaat het feest voortijdig met een schoonheid met wie wij in de 'lift' al lol hadden getrapt. Ik nam een dame apart die ik ook in mijn rol van gastheer eerder op het feest heb ontmoet, voor een intiem 'gesprek'.

De kracht van ‘sterrenstatus’

Wanneer ik het verhaal hierboven vertel aan een vriend roept hij enthousiast 'Gek! Heb je Entourage nooit gezien? Dat is precies hetzelfde!'

Hij stormt naar zijn tv om mij een paar fragmenten te laten zien van deze televisieserie die 8 seizoenen lang op tv heeft gedraaid.

Entourage

Een korte uitleg van de serie. Vince is een nieuwe snel rijzende ster in Hollywood. Vanuit de bescheiden achtergrond waarin hij is opgegroeid neemt hij zijn, zacht uitgedrukt, merkwaardige entourage (vriendenclub) mee.

Eén van zijn jeugdvrienden. Eric, wordt aangewezen als zijn manager. Hij en de anderen uit zijn vriendenclub maken de ervaren Hollywood managers helemaal gek.

Ari Gold Losing It

Ondertussen paalt Vince zich helemaal suf met mede actrices, groupies en iedereen die bij hem in de buurt komt. Het laat zien hoe gevoelig vrouwen zijn voor een man die beroemd is.

De meest over het hoofd geziene versierstrategie uit The Game

Wie een beetje fan is van leren hoe je vrouwen versiert heeft The Game gelezen, de bij vlagen hilarische avonturen van Neil Strauss.

Het is allemaal nog een beetje old skool, de filosofie van toen: het leren van 'routines', met voorbedachte grapjes, goocheltrucjes en openingszinnen. Maar ook de fundamentele inzichten die nog steeds de basis vormen van veel versiertheorieën.

Er is echter één inzicht dat zo groot is, zo overkoepelend voor het hele boek, dat iedereen die over het hoofd ziet terwijl het recht voor je neus gebeurt.

Dit is het effect, beschreven in The Game:

“In the end, I took a petite, mischievous stripper with big saucer eyes named Johanna back to my house. While she was on my bed, grinding me through my clothes, she asked, "What do you do for a living?"

"What?" I replied. I couldn't believe she would ask that, but she seemed to need that piece of information in order to explain my status at the party and her attraction to me.

"What do you do?" she asked again. And that's when I had the epiphany: Sarging is for losers.

Somewhere along the line, sarging became seen as the goal of pickup.

But the point of the game is not to get good at sarging (noot: sargen is old skool jargon voor vrouwen aanspreken). When you sarge, every night is a new one.

You're not building anything but a skillset. What got me laid on my birthday was not sarging but lifestyle. And building a lifestyle is cumulative. Everything you do counts and brings you closer to your goal.”

Neil beschrijft hoe hij steeds meer aanzien kreeg als versiergoeroe. Zijn pickup vrienden en hij hadden een villa gehuurd in een sjieke wijk in Hollywood. Hij ging om met film- en popsterren. Hij date (toentertijd) een beroemde knappe gitariste: Lisa Leveridge.

En als hij zijn verjaardag vierde was het alsof hij audiëntie hield, zo beschrijft hij zelf. Mensen kwamen naar hem toe, omdat ze bij hem in de buurt wilden zijn.

“For the entire night, Lisa and I sat side-by-side in a chair, the most peacocked couple in the room. The party seemed to come to us, as if we exerted some sort of gravitational pull together.

The couches around us soon filled with models, comedians, reality TV has-beens, and Dennis Rodman.

When the various women I had talked to during the night came by to flirt, Lisa and I drew on their arms with pens or fed them shots of Hypnotiq or gave them intelligence tests that they usually failed.

This is what the PUAs call creating an "our world" conspiracy. We were in our own little bubble, where we were king and queen, and everyone else was our plaything for the night.”

Zijn grote inzicht was dat het vele, vele malen makkelijker werd om mooie vrouwen te ontmoeten wanneer je jezelf omringde met mooie vrouwen.

Op vrouwen afstappen werkt, maar nog beter is ze naar jou toe te laten komen.

'Vrienden van Carl hoeven niet te betalen'

De vriend die mij de tv serie Entourage liet zien, Carl, had zelf ook een verhaal over hoe hij dit entourage effect aan den lijve had ondervonden. Of beter gezegd, voor zichzelf had gecreëerd.

Toen hij studeerde woonde hij op een campus die vol stond met studentenflats. Hij en zijn vrienden gingen feesten organiseren in hun eigen flat, waar de halve studentenpopulatie op afkwam. Iedereen op de campus had ervan gehoord.

Toen hij een keer met een meisje op date was gingen ze naar één van de pubs op het campusterrein. Zijn date liep naar de bar om te bestellen en de barkeeper vroeg 'Waar zitten jullie? Dan breng ik het  wel'.

Zij wees naar de tafel waar Carl zat. Ze pakte haar portemonnee om af te rekenen toen ze de man achter de bar hoorde zeggen 'vrienden van Carl hoeven niet te betalen'. Je kunt je voorstellen wat voor een impact dat had op de rest van de date. 

Entourage game is de overtreffende trap van social proof en social circle game. Social proof (sociaal bewijs) wil zeggen dat jij cool bent omdat andere mensen hun stempel van goedkeuring al aan je hebben gegeven.

Als je in de kroeg staat met veel mensen om je heen, dus veel vrienden hebt, dan zal je wel cool en belangrijk zijn. Social circle game wil zeggen dat je mensen ontmoet via je vrienden en bekenden – via je sociale kring dus.

Sociaal bewijs geeft je een ongelofelijke voorsprong wanneer je aantrekkingskracht wilt creëren bij een vrouw.

Zo was ik ooit op stap met een (hele mooie) vrouw, Lotte, op wie ik een oogje had. Het probleem was dat ik diep, diep in de friendzone zat en alle hoop om er ooit uit te komen al lang opgegeven had.

Bij Lotte in de friendzone zitten was de reden dat ik écht ben gaan knallen in mijn skills met vrouwen verbeteren.

Ze zeggen wel eens “You have to have money to make money.”

Onverwachts leerde ik de versierders-variant van dit gezegde op die ene avond.

Na een tijd mezelf onder te dompelen in het versieren was ik behoorlijk goed geworden, en ik was op een avond uit met Lotte en zei tegen haar ik zal je laten zien wat ik geleerd heb. 

Zij zei prima en ik stapte op een aantal vrouwen af. Juist vanwege het effect dat wij samen uit waren reageerden andere vrouwen extreem positief op mijn versierpogingen.

Met als gevolg dat Lotte, grappig genoeg met heel andere ogen naar mij ging kijken ;).

Girls fighting

Toen ik eenmaal doorkreeg hoe krachtig het effect van entourage is op vrouwen ben ik het gaan doorgeven aan deelnemers van onze VIP trainingen.

De boodschap: of ze nu student zijn, werknemer of ondernemer – er was altijd een manier om een entourage effect te creëren.

Zo ging één van onze freelance coaches tijdens zijn studie op uitwisseling naar Singapore. De universiteitscampus daar is enorm en hij arriveerde daar moederziel alleen net als duizenden andere studenten van zijn lichting.

Later hoorde ik van een andere Nederlander die tegelijkertijd met hem aankwam in Singapore, dat onze freelance coach binnen de korste keren één van de bekendste figuren op de campus was.

Deze andere Nederlandser keek met verbazing toe hoe het leek dat alle vrouwen hem kenden. Alsof hij al jaren op die universiteit had rondgelopen. Terwijl ze toch écht tegelijkertijd waren gearriveerd in Singapore.

Hoe had hij dit gedaan? Simpel. Door een connector te worden! Zo organiseerde hij een spelletje dat razend populair was op de campus: ultimate frisbee.

Ultimate frisbee

Het enige dat nodig was was een beetje intiatief, het aanmaken van een facebook groep en een set firsbees. Vervolgens sprak hij iedere interessante vrouw – en kerel! – aan op de campus die hij tegenkwam.

Iedereen associeerde hem met plezier, leuke mensen ontmoeten – en met leiderschap.

De multimiljonair die het groots aanpakte

Wie mijn boek heeft gelezen, weet over wie ik het heb. Tijdens een zelfontwikkelingstraining kwam ik een man tegen met wie ik bevriend raakte.

Wat interessant aan deze man is niet alleen dat het een succesvolle serial enterpreneur en een self made miljonair is. Hij is ook een fan van zelfontwikkeling – en bovenal een vrouwenliefhebber pur sang.

Vanwege zijn looks en zijn successen was hij al heel zijn leven gewend om succes te hebben met vrouwen. Nu hij ouder was geworden (60+), was zijn zelfvertrouwen minder geworden.

Hij was het een beetje verleerd. Toen hij me uitnodigde om een keer een hapje te gaan eten zei ik meteen ja. Daarna gingen we stappen en heb ik hem laten zien wat ik bedoel met 'in de flow komen'.

Na hem een aantal keer gecoached te hebben zat er weer schwung in zijn datingleven.

Op een avond nodigde hij me uit in zijn penthouse om nog eens wat advies te krijgen. Op dat moment kreeg ik een idee: “Hey, waarom organiseer je niet zelf een grote maandelijkse borrel?

Als dat geen Entourage is dan weet ik het ook niet meer.” Ik zei het enigszins gekscherend. Maar op dat moment zag ik zijn ogen groot worden en ging hij rechtop zitten in zijn Chesterfield “Arnoud, dat is een briljant idee…” Een paar weken later na een uitgebreide analyse belde hij me op: “Ik ga het doen!” Binnen een aantal weken tuigde hij een terugkerend evenement op.

Rode loper, deejays van naam, VIP ruimte, modellen, camera ploeg, BN-ers, danseressen en meer dan duizend mensen. Trots vertelt hij me na iedere editie hoeveel vrouwen deze keer in zijn bed zijn beland.

Daar houdt het niet mee op, de borrel loopt zo lekker dat hij hier nu ook goed geld aan verdient! (niet dat hij dat nodig heeft maar wel leuk voor hem)

Ik kan niet anders dan lachen, want hij is het levende bewijs dat sommige mensen liefhebbersvan het spel blijven.

Vrouwen versieren als een celebrity zonder dat je een celeb bent

Ok, een feest organiseren waar duizend man op afkomen is niet voor iedereen weggelegd. Het helpt als je geld, middelen en contacten hebt.

Je hoeft helemaal geen absurd grote dingen te organiseren om te profiteren van het celebrity effect.

Kijk naar onze coach die naar Singapore vertrok of naar mijn stapmaat en ikzelf. Het enige wat je nodig hebt is goede wil, een beetje organisatie skills en tijd. 

Een ander voorbeeld is een Braziliaan die ik ken die voor zijn werk naar Nederland is gekomen. Hij organiseert een exclusieve brunch waar de hip and happening people van Amsterdam op afkomen.

Izakaya Brunch

Hij verdient er weinig tot niets mee maar het brengt hem wel in contact met de mensen, én met name de vrouwen, die hij wil leren kennen.

Mijn punt: er is altijd iets te verzinnen waar je de mensen, die jij wilt ontmoeten, blij mee maakt

Vergeet niet waar het echt om draait

Je kunt je voordeel doen met de inzichten die hierboven staan. Ze werken, en hoe!

Nu is de les niet alleen “organiseer, ontmoet chicks en verdien geld” (hoewel dit natuurlijk friggin’ awesome is).

Organiseren is stressvol, risicovol en hard werken terwijl je je kwetsbaar opstelt.

Waar het hier écht om gaat is waarde geven aan anderen: mensen blij maken. Dat is belangrijker dan een celebrity-status hebben.

Vrouwen zijn hardwired om een zwak te hebben voor mannen van waarde. Als je daarmee een celebrity wordt is dat mooi meegenomen.

Maar uiteindelijk doe je het omdat je een man van waarde wilt zijn. Voor jezelf. Dat vrouwen er zo gevoelig voor zijn is een mooie bonus ;).

Einstein

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl83 Leuke dingen & activiteiten om te doen met je vriendin
PijlDatingtips gescheiden man: 9 Tips voor nieuwe liefde
PijlAantrekkelijke stem? 8 Tips voor extra sexy stemgeluid
PijlZe verliest interesse: 13 Redenen waarom ze afhaakt

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

xxx
Geniaal!!! Wat je aanwijst uit The Game, het inzicht wat iedereen over het hoofd ziet: spot fuckin on Arnoud. Ik heb het boek 2x gelezen en was dat stukje ook kwijt, terwijl ik het verhaal nog goed herinner. Kwaliteit shit dit.
Ivo
Tijdens mijn opleiding was ik ook zo'n 'verbinder'. Ik nam de organisatie van introductiedagen op me en leerde zo gigantisch veel mensen kennen. Toch ging het niet helemaal vanzelf. Mijn game stond nog in de kinderschoenen en hoewel veel vrouwen me zagen als die sociale gast, ging ik vaak gigantisch op mijn snufferd als ik wat probeerde. Ik moest toen wel oppassen, want dat is een keerzijde van social circle game. Als je het goed doet, ben je een baas. Als je het slecht doet, verpest je je naam en ziet iedereen je als een creep.
Jaap
Het is grappig dat veel zogenoemde PUA's alleen maar leren hoe je vrouwen moet aanspreken... dat is super belangrijk dat je dit leert maar niet waar het om draait.. want waar het eigenlijk om draait: een betere lifestyle creeeren!
Jean-Paul
Het is grappig dat veel zogenoemde PUA's alleen maar leren hoe je vrouwen moet aanspreken... dat is super belangrijk dat je dit leert maar niet waar het om draait.. want waar het eigenlijk om draait: een betere lifestyle creeeren!

Yup ik heb nog nooit van een ster gehoord die moeite had om vrouwen te krijgen. Maar als je een dwerg bent niet gespierd en super nerdy dan heb je zeker wel een nadeel. En dan zul je hard moeten werken een lifestyle (en aan je sociale skills te werken).
KVV
Het is waar, als je aanzien hebt en respect dan is versieren veel gemakkelijker. Je moet liever bouwen aan je lifestyle dan alleen chickies aanspreken heel de dag, leuk als je dat kan doen als je genoeg vrije tijd hebt maar voor de meesten is het slim om ook in je leven te investeren, dat is echte game hebbenn
Baker
Uiteindelijk draait het om je social circle maar ik moet eerst mijn 2000 approaches onder de knie krijgen, merk dat ik daar nog mee struggle. Maar je moet het doel niet uit je visier verliezen hoewel het ook weer op het proces van versieren draait... Stuff to think about.

Plaats een Reactie