De Mystery Method: Werkt het in Nederland? Ontdek het hier

11 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Mystery de grote inspiratie van Neil Strauss in zijn boek The Game.

Hij kwam als eerste met een super gestructureerd systeem om vrouwen te versieren. Door middel van technische codes legt hij uit hoe je een versierder word. Maar werkt de ‘Mystery Method’ ook in Nederland?

Laat ik van start gaan met iets simpels. Jaren terug ging ik op een versiercursus bij mannen tructjes leerde van de Mystery Method aan hun deelnemers. Zo leerde ik een van hun trucjes, ik was nieuwsgiergig en probeerde iets uit.

Ik sprak een vrouw aan en na een paar minuten deed ik de ‘Best Friends Test’.

Wat je dan doet is dat je zegt tegen twee twee vrouwen:

Volgens mij kennen jullie elkaar goed, we doen de Best Friends Test. Zeg me eens, welke shampoo gebruiken jullie?

Wat vrouwen vervolgens doen, is dat ze elkaar even kort aankijken voordat ze antwoord geven. Nog voordat ze antwoord geven zeg jij:

Ahh nu kan ik het zien, jullie zijn beste vriendinnen! Wat beste vriendinnen doen is elkaar even kort aankijken voordat ze antwoord geven, alsof ze een soort van telepatisch contact maken in dat kleine moment.

Toegegeven, het is goed gezien. Vrouwen doen dit inderdaad vaak, en het is best origineel.

Hoewel het ook weer niet zo baanbrekend is, kom je best interessant over... als het lukt.

Ik probeerde het dus.

Eén vrouw keek inderdaad haar vriendin aan, tenminste dat probeerde ze. Want haar vriendin bleef me keihard aanstaren. Ze kende de versiertruc en ik stond keihard voor lul.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De Best Friend Test: AFGEKEURD

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wat Werkt WEL Van De Mystery Method?

Eén ding waar wel een waarheid achter zit, is de 3-seconde-regel. Wanneer je een vrouw ziet waartoe je aangetrokken bent is het beste tijdstip om op haar af te stappen:

NU!!!!!

Ik zeg wel eens voor de grap "van denken... komt wanken". Want toegegeven: wanneer je 20 minuten staat te twijfelen om die ene mooie vrouw aan de bar aan te spreken... dan is de spontaniteit ver te zoeken.

De Mystery Method is inmiddels meer dan 10 jaar oud en daarom zijn veel aspecten inmiddels flink verouderd. Want deze mindset gaat wel héél erg uit van 'nu of nooit'.

Want wij aan deelnemers leren op versiercursussen is juist iets heel anders. Namelijk brute eerlijkheid.

Zo sprak ik laatst een vrouw aan op straat. Dit ging ongeveer zo:

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Hey, dit klinkt vast idioot, maar ik sta al 2 minuten te twijfelen om je aan te spreken. Ik zie dat je op iemand staat te wachten ook, en ik dacht: waarom eigenlijk geen praatje maken? Hoe heet je?

Ik kreeg haar nummer en over 2 weken staat onze date gepland. Terwijl ik dus ruim 40x langer erover deed dan de voorgeschreven 3-seconde regel.

Dat komt omdat ik omarm wat in mij omgaat. We zijn overal eerlijk in. Als ik me zenuwachtig voel, dan zeg ik dat. Als ik me aangetrokken voel, dan zeg ik dat. Geen trucjes. Geen manipulatieve verleidingstechnieken.

De 3-Seconde-Regel: Okay, maar oud.

Mystery Method: Moet je DHV’en?!

Een DHV is een Demonstation of Higher Value. Je laat dus zien dat je van waarde bent voor een meid. De manieren die Mystery beschrijft in zijn boek de Mystery Method is door dit te doen door middel van verhalen. Hij heeft een verhaal waarin hij zogenaamd zit te chillen met allemaal vrienden, plots is er een probleem en ze springen allemaal in de auto om het op te lossen. Het komt erop neer dat hij de leider van zijn groep mannen is en er op uit gaat om een vriendin te beschermen. Dit bevat allemaal elementen die biologisch aantrekkelijk zouden zijn voor een vrouw. Een andere methode die Mystery beschrijft is om te vertellen dat je met strippers hebt gedate. Omdat jij iemand bent die een stripper als vriendin heeft gehad moet de vrouw aannemen dat jij van hoge waarde bent.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

De grote vraag is hier, werkt DHV als deel van de Mystery Method??

Dit was iets waar ze in het boek The Game van Neil Strauss al tegenaan liepen. Het is namelijk vrij bizar als een nerdy kerel op begint te scheppen hoe al zijn maten in de auto sprongen om een of andere kerel te lijf te gaan. Hetzelfde geld als een kerel met een ontzettend dikke buik en weinig versier skills plots begint op te scheppen over zijn ex-vriendin de zogenaamde stripper.

Het is niet authentiek en de vrouw die je wilt versieren gaat vroeg of laat je bullshit doorzien.

Probeer waarde te bieden door oprecht plezier te hebben in een club. Als ik zie dat iemand aan het ‘DHV’en’ is volgens de Mystery Method dat kan ik met gemak zijn meisje afpakken door meer lol te hebben. Lol en plezier zijn namelijk van grootste waarde in een club. Ik til haar op, ga met haar dansen, gedraag me als een idioot, verzin allemaal belachelijke beroepen die ik zogenaamd doe, geef haar idiote bijnaampjes en leidt haar rond door de club. Dit is wat een vrouw 100 maal interessanter vindt dan een beetje opscheppen.

Demonstrating Higher Value: NEE (tenzij je het doet door middel van lol hebben)

Mystery Method In Nederland: De Neg

Het meest controversiele van de Mystery Method is ongetwijfeld de neg. De neg is een kleine belediging, soms iets wat na een compliment komt, altijd over de keuzes die de vrouw maakt. Bijvoorbeeld: leuke oorbellen, jammer dat ze niet goed staan bij je jurk.

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Dit zijn manieren om vrouwen een soort van weg te duwen. Je disst ze een beetje en het zorgt voor emotie. Het zorgt ervoor dat de vrouw meer haar best gaat doen, omdat haar zelfbeeld word graakt gaat ze haar best doen zodat jij haar zelfbeeld weer repareerd.

Deze technische manier volgens de Mystery Method werkt half. Vrouwen plagen en het een beetje tot zwaar met ze ONEENS zijn, is namelijk één van de beste dingen die je kan doen. Vrouwen willen niet een lieve puppy jongen die het altijd met ze eens is. Vrouwen willen een man en een man is soms een botte lul.

Echter zijn vrouwen vandaag de dag ook wat wijzer geworden na 10 jaar Mystery Method en doorzien ze soms door de standaard zinnetjes van de Mystery Method heen. Ik raad dus af om deze zinnen te gebruiken maar meer op speelse wijze een vrouw te leren plagen. Maak haar belachelijk met een grijns op je gezicht. Zeg dat ze je doet denken aan een tekenfilmfiguur. Maar vooral:

Ga er niet van uit dat je een vrouw moet dissen zodat ze je leuk gaat vinden.

Deze gedachte komt voort uit een heel fucked-up laag zelfbeeld.

Natuurlijk, meisje plagen en kusjes vragen, dat werkt inderdaad. Maar plagen en neggen zijn twee verschillende dingen. Plagen doe je met een glimlach, het is speels. Neggen is haar serieus onzeker maken.

Als je iedere vrouw altijd gaat dissen om haar zelfbeeld 'gelijk met die van jou te maken', dat betekent dat je echt super onzeker bent. Leer liever TE GEVEN aan vrouwen, in plaats van sneaky ze te manipuleren.

Wel wil ik zeggen dat neggen in 'uitgevonden' in Los Angeles. Daar heb je wel een bepaald type vrouw wat je in Nederland gelukkig niet zoveel ziet. Denk aan een vrij oppervlakkig en iets meer bitchy type. Neggen komt dus uit de mindset om bitchy vrouwen tegen te kunnen gaan. Maar waarom zou je een vrouw willen die aanvankelijk niet eens vriendelijk tegen je is?

Neggen: NOPE

Mijn advies is om de nieuwe stijlen door te nemen die je leest op blogs zoals deze, je vind hier manier om op een natuurlijke manier aantrekkelijk te zijn.

In de onderstaande video geef ik je mijn mindset mee over versieren:

Op dit evenement kwamen 150+ mannen opdagen, ik deel de belangrijkste mindset om succesvol een vrouw te versieren. Zonder de gekke trucjes.

Adios amigos!

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen versieren op school: 8 Flirttips voor je schoolcrush
Pijl60 Leuke flirtteksten voor uitgaan, dates en online [knip & plak]
PijlVrouwen versieren na scheiding: 8 Tips voor een nieuw begin
Pijl61 Uitdagende zinnen om jouw date te verleiden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie