Eenzaam? Reken voorgoed af met eenzaamheid!

09 Sep 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Eenzaam? Je bent niet alleen!

Eén op de acht mensen geeft aan eenzaam te zijn, volgens de onderzoekster Anja Machielse. De individualisering en de welvaart maken dat we minder op elkaar zijn aangewezen. De huidige crisis maakt overigens dat mensen elkaar weer vinden. Hoe dan ook – eenzaamheid is een subjectief gevoel. En over gevoel kun je niet redetwisten.

Wat mij geholpen heeft me minder eenzaam te voelen, of beter gezegd – me meer verbonden te voelen, is te lezen over zaken als de quantum fysica. En dan met name de overeenkomsten met bepaalde spirituele c.q. filosofische visies – zoals het mystieke Christendom en het Boeddisme (die overigens verrassend veel gemeen hebben).

Het populaire concept, de ‘wet van de aantrekkingskracht’ is gebaseerd op dezelfde uitgangspunten. Namelijk dat alles en iedereen energie is, en op dat energetische niveau met elkaar verbonden is. Hoe meer ik ging geloven in de deze ‘spirituele wetmatigheid’ hoe meer ik ook ging beleven dat iedereen met elkaar verbonden is. Weg het eenzame gevoel!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Sociale vaardigheden zijn de sleutel

Mensen die door het ontbreken van warmte en aandacht in hun opvoeding minder steun hebben ervaren voelen zich sociaal minder vaardig. Het wordt een self fulfilling prophecy. Als gevolg van sociale angst zijn ze meer op zichzelf en pikken ze de signalen die anderen uitzenden minder snel op. Ze gedragen zich verlegen en geremd – initiatief nemen, voor zichzelf opkomen of zich bloot geven voelt allemaal eng.

Hoe je je voelt (waardigheid – ook wel ‘inner game’ genoemd) en je gedrag (vaardigheden – ‘outer game’ ) zijn twee zaken die elkaar beïnvloeden. Het maakt daarbij niet echt uit waar je begint – beiden zijn nuttig omdat het ene een positieve impact heeft op het andere. Betere vaardigheden leiden wel tot succesjes (‘positieve referentie ervaringen’) die je weer de moed geven om verder te gaan.

Wat ik wel vaak zie bij de deelnemers die ik coach dat hun mindset nog niet al te positief is. Hun positiviteits spier kan nog wel wat training gebruiken. Ook al gaan hun sociale leven er met sprongen op vooruit (ze daten opeens drie meisjes, terwijl ze daarvoor jarenlang eenzaam thuis zaten), nog slagen ze erin het negatieve ervan in te zien.

Zolang dat zo blijft zul je nergens van genieten. Innergame en outergame zijn met elkaar verbonden – en zijn beiden nodig.

Eenzaamheid als hefboom

Een heel belangrijke realisatie is dat je altijd een keuze hebt, ook al zie je dat niet meteen. Je kunt namelijk eenzaamheid als een pijnlijk iets zien (wat het ook is), waarvan je zo snel mogelijk af moet. Je kunt het echter ook als kans zien. Realiseer je namelijk dat het niet zo makkelijk is als mens om te veranderen. De meeste mensen slagen daar nauwelijks in.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Je kunt de pijn de je ervaart dan namelijk ook nuttig gaan maken. Namelijk als hefboom voor verandering. Ik kan oprecht zeggen dat de periodes waar ik op terug kijk met de meeste voldoening, waar de meeste progressie werd geboekt in mijn leven, de periodes zijn geweest waarin ik werd voortgestuwd door pijn. Dit betekent ook dat door dit een aantal keer mee te maken is pijnlijke episodes makkelijker kan herkaderen in mijn gedachten tot vruchtbare tijden.

Bemoedigende woorden

Misschien zit je momenteel in een periode waar je je zwaarmoedig en eenzaam voelt. Ik wil je dan vragen de volgende teksten een aantal keer te lezen.

Dat je het even weet.

Reacties altijd welkom.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWat vinden vrouwen leuk om te horen: 12 Krachtige dingen
PijlZe is bezet: Doorgaan, Stoppen en Hoe? (6 Belangrijke Tips)
PijlGeneratie Z zegt Tinder vaarwel en kiest voor nieuwe dating apps
PijlFlirtcursus Aanbod van het #1 Flirt Bedrijf van de Benelux

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Dirk
Hallo Leonardo, echt een fijn verhaal dit! Vooral de bemoedigende woorden heb ik wat aan. Helemaal van pijn leren houden, want dat ken ik wel. Dank je wel! Als ik naar mezelf kijk, ben 38 jaar en heb nog maar 2 vriendinnen gehad in m’n leven. Allebei van rond half jaartje. Ik heb ook overgewicht en slechte huid. Probeer wel positief te blijven maar als ik praatje maak met een vrouw als ik in de stad ben dan zie ik al snel dat ze niet wil of wil afkappen. Ook op datingsites ingeschreven maar weinig reacties. Voel ik me echt heel *^&% door. Sorry. Ik volg jullie een tijdje en overweeg training te volgen. Is het een grote groep mannen? Vind dat niet echt fijn omdat ik verlegen ben. Alvast bedankt vooir jou reactie. Vriendelijk groet, Dirk

Plaats een Reactie