8 Simpele tips om je onzekerheid met vrouwen te overwinnen

11 May 2024, door datingcoach Daan de Ram in Zelfvertrouwen
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Je onzekerheid overwinnen begint met deze 11 praktische tips

Voel jij je onzeker met vrouwen? En heb je geen idee hoe je dit oplost?

In dit artikel krijg je mijn beste tips om zelfvertrouwen met vrouwen te krijgen.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Na het lezen ken jij alle stappen om je lekker in je vel te voelen en leuke vrouwen aan te trekken.

Hoe overwin ik mijn onzekerheid met vrouwen?

De snelste manier is om veel ervaring op te doen. Hoe vaker je met leuke vrouwen praat, hoe sneller je ontdekt dat het helemaal niet eng is.

Dit advies doet uiteraard niets met de zenuwen die je nu wellicht nu nog ervaart bij het spreken met vrouwen. Geen probleem.  Het eerste wat je wil doen voordat je in contact komt met een vrouw, is je gevoelens accepteren.

Dit betekent niet dat je ze goed- of afkeurt, enkel dat je registreert wat je voelt én tegen jezelf zegt: “Dit voelt misschien niet zo fijn. Maar het is oké.” Vervolgens ga je een gesprek aan.

Zo ontdek je vanzelf dat je angstige gevoelens niet zo belangrijk zijn. Want bij elke ervaring die je opdoet, zie je dat je niets naars is overkomen.

Wil jij weten wat je kunt doen om zelfverzekerd te worden? In deze speciale video geef ik je mijn beste tips:

1. Praat zo vaak mogelijk met vrouwen

Als jij je onzekerheid met vrouwen wilt overwinnen, is dit de snelste manier:

Spreek op consistente basis met leuke vrouwen.

Met veel dingen in het leven hoor je mensen vaak zeggen:

‘’Eerst denken en dan doen’’

Het idee hierachter is dat je zo voorkomt dat je domme fouten begaat waar je later spijt van krijgt. Maar voor sociale angsten overwinnen bestaan geen spelregels behalve actie nemen.

Je kan dus beter actie nemen zonder een perfecte strategie. Die bestaat toch niet.

Natuurlijk is niet elk gesprek met een vrouw even zenuwslopend. Hoe kom je nou het snelst van je onzekerheid af?

Door regelmatig uitdagende situaties met vrouwen aan te gaan.

Zie het als een workout. Als je een goed lichaam wil krijgen, moet je systematisch trainen. Zo ook met je sociale angsten.

Hier een idee voor een routine zodat je veel herhalingen krijgt:

Heb je een minderwaardigheidscomplex en is aanspreken daarom lastig voor jou? Bekijk dan dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

2. Kom uit je comfort zone

Wil jij je angst en onzekerheid met vrouwen voorgoed overwinnen? Doe dit:

Neem kleine stapjes voorwaarts om je comfortabeler te voelen met vrouwen.

Onzekerheid overwinnen doe je het beste door in kleine stapjes je comfortzone te verbreden. 

Vind je het eng om een mooie vrouw op straat aan te spreken? Of is een vreemde aanspreken voor jouw überhaupt al een grote stap? Begin dan simpel met het benaderen van een oud vrouwtje om te vragen hoe laat het is.

Wanneer je daar comfortabel mee bent kun je er een schepje bovenop doen om een gesprekje te beginnen.En zo steeds verder.

Hoe kleiner de stapjes, hoe beter. Het is slimmer om snel en vaak nieuwe stapjes te zetten, dan om iets heel groots te proberen en jezelf een paniekaanval te bezorgen.

Ben je sociaal ongemakkelijk en wil je daar iets aan doen? Bekijk dit artikel:

3. Spreek bij het uitgaan de eerste leuke vrouw aan die je ziet

Dit is mijn geheime hack om iedere man snel zelfverzekerd met vrouwen te maken:

Denk niet na en spreek bij binnenkomst in de kroeg de eerste leuke vrouw aan die je ziet.

Als je het eerste gesprek achter de rug hebt, is de kop eraf. Ieder gesprek daarna is veel makkelijker.

Daarnaast wil je er snel bij zijn. Elke seconde die je langer wacht wordt je 10% minder aantrekkelijk en maak je het jezelf 10% moeilijker om het alsnog te doen.

Het maakt niet uit wanneer een gesprek niet zo lekker loopt. Van ieder gesprek leer je weer een beetje bij wat betreft sociale vaardigheden.

Wil je een stijgende lijn zien in je interacties met vrouwen? Check dan mijn gratis FLOW minicursus. Daar geef ik je de belangrijkste tips om jezelf aantrekkelijk te maken voor een vrouw.

Begin gelijk met het kijken van de video’s:

Download hier de FLOW Methode gratis

4. Besef dat niemand perfect is

Een grote reden dat we ons bang voelen bij het spreken van vrouwen, is de kans op flaters. We willen niet voor schut staan. Dit is hoe je over deze angst heen komt:

Besef dat je al een kluns bent.

Dit is geen aanval, we zijn namelijk allemaal een beetje kneuzig. Als we ons onzeker bij vrouwen voelen, dan komt dit vaak omdat ons gevoel van trots te groot is. We durven ons niet voor schut te zetten omdat we onszelf te hoog hebben zitten.

Maar dit eergevoel zit ons in de weg. Bovendien zijn we helemaal niet zo respectabel. We doen dagelijks dingen die best gênant zijn.

Als we deze klunzige kant van onszelf kunnen omarmen, dan zijn we veel meer vrij om sociale flaters te maken.

Misschien vindt de barista achter de balie ons een beetje raar. Wellicht vindt de vrouw op straat ons verzoek voor een leuk koffietentje een beetje gek. Maar zelfs al was dit waar, dan raakt het ons niet.

Want dit bevestigt simpelweg de identiteit die we al zo lang geleden met trots geaccepteerd hebben.

5. Leer dat afwijzingen niet persoonlijk zijn

Als je één ding meeneemt uit dit artikel hoop ik dat het dit is:

Krijg je een afwijzing te verduren? Onthoud dan dat deze vrouw geen idee heeft wie je bent en dat een afwijzing dus niet veel te betekenen heeft.

Stel je voor: Een man verzamelt al zijn moed en loopt in een club naar de leukste vrouw om haar te ontmoeten. Vervolgens wordt hij afgewezen en staat hij er de rest van de avond een beetje somber bij.

Dit komt omdat hij de afwijzing veel te persoonlijk neemt. Hij denkt ten onrechte dat deze vrouw hem ten diepste heeft geanalyseerd en dat ze hem te licht heeft bevonden. Terwijl ze waarschijnlijk liever over een domme TV-serie wilde kleppen met een vriendin die ze een paar dagen niet heeft gesproken.

Je moet altijd blijven leren van je afwijzingen, maar neem ze nooit persoonlijk!

Heb jij last van een negatief zelfbeeld waardoor afwijzingen extra hard aankomen? Dan is dit artikel speciaal voor jou:

6. Snap het perspectief van de vrouw

Soms kan een vrouw je op een heel botte manier afwijzen. Dat kan pijn doen. En je onzekerheid met vrouwen erger maken.

Maar ook dit heeft vaak niets met je te maken.

Zelfs al is een vrouw mega aantrekkelijk gekleed, dan staat dit niet gelijk aan een uitnodiging om haar aan te spreken. Bovendien is vrijwel elke vrouw die je op straat tegenkomt ergens naar onderweg.

Spreek je haar aan terwijl ze haast heeft? Dan is het niet zo raar dat ze geen zin heeft om met je te spreken.

Zelfs wanneer het een uitgaanssituatie betreft, staat een vrouw niet altijd open voor een praatje. Wellicht heeft ze gewoon behoefte aan een gezellig avondje uit met haar vriendinnen. Verder krijgt een mooie vrouw gigantisch veel aandacht tijdens het uitgaan.

Als ze dan met elke guy een gesprek moet aanknopen, dan is ze uren kwijt. Niet echt fijn dus.

LET OP: Gebruik het bovenstaande niet als een excuus om geen actie te nemen. Jij moet nog steeds van je sociale angsten afkomen. Bovendien geef je haar zo ook de kans om een leuke man te ontmoeten.

7. Werk aan jezelf

Wil jij je onzekerheid met vrouwen overwinnen?

Richt je op je gezondheid en looks.

Veel van ons gevoel van zelfvertrouwen komt van hoe we onszelf behandelen. Door het goede voor onszelf te doen, vertellen we indirect tegen ons brein dat we het waard zijn.

Bovendien is onze gezondheid direct verbonden met ons zelfvertrouwen. Op dagen dat we een uurtje te weinig hebben geslapen en rondlopen met een lege maag zijn we meer onzeker. En andersom ook.

Verder staan we sterker in onze schoenen als we onze doelen en waarden nastreven.

Hoe ziet dit alles er praktisch uit?

8. Gebruik affirmaties

Pak pen en papier. Maak een lijstje met jouw zwakke punten.

Staan die erop? Mooi.

Schrijf een aantal statements op die je elke dag kunt herhalen om jezelf een hart onder de riem te steken.

Om uit te leggen hoe affirmatie werkt, wil ik je uitleggen wat de filosofie achter Cognitieve Gedragstherapie is. Cognitieve Gedragstherapie is een vorm van therapie die gebruikt wordt bij de behandeling van allerlei verschillende soorten emotionele en psychologische problemen.

De filosofie van cognitieve gedragstherapie is dat je gedachten bepalen hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Wanneer je dus constructieve en opbouwende gedachten hebt, zul je je ook beter voelen en positiever gedrag gaan vertonen.

Het idee achter affirmatie is dat je onderzoekt wat voor soort niet helpende gedachten je op dit moment hebt en die vervangt door constructieve gedachten. Vervolgens herhaal je deze positieve en constructieve gedachten elke dag.

Schrijf dus op welke negatieve gedachten je over jezelf hebt. Maak dan een lijstje van positieve gedachten waarvan je weet dat ze jou verder helpen. Die herhaal je elke dag.

Meer tips over positief denken lees je hier:

Onzekerheid met vrouwen overwinnen - Conclusie

Je meer zelfverzekerd voelen met vrouwen is een ingewikkeld proces. Je huidige onzekerheid kan namelijk een heleboel verschillende oorzaken hebben. Daarom wil je systematisch uitzoeken wat jij het meest uitdagend vindt.

Is het angst voor afwijzing? Dan wil je jezelf beetje bij beetje blootstellen aan situaties waar je afgewezen kan worden. Zo verminder je de emotionele impact.

Is het geen gebrek aan zelfvertrouwen? Zorg dan dat je lekkerder in je vel zit door een leven te leiden dat dicht op je meest belangrijke waarden aansluit.

Weet je niet zo goed wat je moet zeggen? Leer dan beter communiceren en een interessesant persoon worden.

Vooral met dit laatste kan ik je veel helpen.

In mijn Transformatiepakket onthul ik de vijf stappen om succesvol vrouwen aan te spreken. Daar geef ik je alles wat je moet weten om een leuk gesprek te voeren.

Meld je hieronder aan en begin deze direct toe te passen om je onzekerheid met vrouwen te overwinnen.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 krachtige tips die onmiddellijk je zelfvertrouwen vergroten
Pijl10 Afknappers bij vrouwen: Waar vrouwen hard op afknappen
PijlWat sturen naar iemand die je leuk vindt: 12 Voorbeelden
PijlTe Lief/Aardig Tegen Vrouwen: 11 Harde Tips Voor Nice Guys

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie