Email naar aanleiding van de friendzone

20 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Friendzone

Ebook ‘Geheim van aantrekkingskracht’ om uit de friendzone te komen

Af en toe krijg ik een mailtje waar ik echt super blij van wordt. Dit berichtje kreeg ik in mijn inbox, van iemand die mijn ebook heeft gelezen. De aanleiding dat hij het boek kocht is niet de allerleukste, hij was namelijk in de friendzone beland, maar het is wel super inspirerend om over zijn persoonlijke reis te lezen. Als ik zijn verhaal lees, weet ik gewoon dat hij er helemaal gaat komen!

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hoogopgeleid en nuchter

Ik heb je boek gekocht en gelezen. Ik kan oprecht zeggen dat er geen enkel boek, tijdschrift, gesprek of wat dan ook is geweest zover ik mij kan herinneren, dat mij zo geraakt heeft als jouw boek. Ik kan het eigenlijk nauwelijks geloven.
Normaal ben ik een vrij nuchter/serieus persoon. Meestal prik ik door tips, trucs, therapie heen, het komt bij mij niet aan. Maar dit boek heeft me gegrepen en de juiste snaar bij mij geraakt. Wat een wow-gevoel en een eyeopener is dit boek voor mij.

Speeddaten leidt uiteindelijk tot de friendzone

De aanleiding voor mij om dit boek aan te schaffen is niet zo leuk. Kortweg: Via speeddate leuk/knap meisje ontmoet. De eerste paar maanden ging goed in mijn ogen, langzaam opgebouwd (achteraf gezien misschien te langzaam). Daarna hebben we elkaar enkele weken niet gezien vanwege vakanties.

Eenmaal teruggekomen wilde zij alleen nog vriendschap, de beruchte friendzone dus... Ik reageerde in eerste instantie heel nuchter, zoals wel vaker in heftige situaties. Bij mij komen emoties namelijk pas later los. En dat gebeurde ook... Ik was er helemaal kapot van, mijn wereld stortte in.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

‘Het overkwam me’

Jouw boek heeft mij inzicht gegeven in de korte relatie die ik had. Wat ik (on)bewust goed en fout had gedaan. Ik heb wel initiatieven genomen maar juist op enkele cruciale momenten heb ik geen leiding genomen. Hoewel ik bijv. met aanraken begon, nam zij het initiatief tot zoenen. Het overkwam me allemaal een beetje en was ook nieuw voor mij.

Nu denk ik dat ik haar onvoldoende heb uitgedaagd, geplaagd en geprikkeld. Ik was ergens wat geremd, bang om te ver te gaan, het was voor mij allemaal grensverleggend. Ik was smoorverliefd en ging haar denk ik pleasen. Zij was alles voor mij en dat verloor ik nu ineens. Ik schreef haar daarom ook een emotionele brief toen ik in de friendzone belandde.

‘Had ik het maar eerder geweten’

Een grotere vorm van neediness kan ik me nu niet voorstellen. Ik wist op momenten gewoon niet wat ze nu eigenlijk wilde of bedoelde. Nu denk ik: heb ik wel voldoende mijn intenties duidelijk gemaakt? Allemaal dingen waar ik nu over nadenk en zo herkenbaar nu ik je boek gelezen heb. Ik kan het nu plaatsen. Had ik het maar eerder geweten...

Overvloed versus friendzone

Echter heb ik gemerkt dat dit slechts 1 laag is. De diepere laag ben ik zelf, mijn eigen IK. Achteraf gezien was zij denk ik een uitvlucht voor andere dingen waar ik niet helemaal tevreden over was. Als iets tegen zat in mijn leven of werk, dacht ik altijd: ik heb haar tenminste nog.

Ik realiseer me nu ook dat ik totaal niet leefde vanuit overvloed en waarde. Jouw boek heeft mij laten zien dat ik een diepere IK heb. Het einde van mijn relatie is voor mij een trigger geweest en heeft wat in mij los gemaakt. Jouw boek heeft het echter duiding gegeven.

De friendzone uitblijven begint bij jezelf

Eigenlijk is het simpel: Om van iemand te houden moet je eerst van jezelf houden. Daar gaat het om. Eigenwaarde en zelfvertrouwen. Daar denk ik veel over na met vragen als: Waarom ben ik zoals ik ben? Waarom zo'n behoefte aan waardering, feedback, goedkeuring? Waarom durf ik niet uit mijn comfortzone te komen, durf ik mijzelf niet te profileren? Is het verlegenheid, bescheidenheid, perfectionisme?

Waarom kan ik de sleur niet doorbreken/veranderen? Door een nieuwe baan met meer verantwoordelijkheden ben ik op mijn werk wel veranderd: directer, harder, makkelijker. Dat geeft mij een goed gevoel, status, kracht. Dit wil ik nu ook doortrekken in mijn hele leven. Wat dat betreft is de drive nog nooit zo hoog geweest.

Mentale power

Mede jouw boek heeft me dat helpen realiseren. Wat in het boek staat voor je eigenwaarde op te krikken is om ook aan de positieve dingen te denken: Wat heb je juist wel bereikt en ervaren in je relatie/werk/leven. Daar ben ik nu mee bezig. Het glas is halfvol i.p.v. halfleeg. Hoewel dit moeilijk is voor mij, helpt deze nieuwe manier van denken me wel heb ik gemerkt.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVaccinatieverificatie wellicht binnenkort ook in Nederland op datingapps
Pijl21 Date Ideeën in Den Bosch Die Succes Verzekeren
Pijl55 Leukste en beste flirtzinnen om meteen indruk te maken
PijlZoenen op de eerste date? 6 Tips van een Datingcoach

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Steve
Mooi compliment en gave brief om te krijgen Arnoud!

Plaats een Reactie