Hoe geraak ik aan een lief? 8 Praktische tips

22 May 2024, door datingcoach Daan de Ram in hoe krijg ik een vriendin
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Hoe geraak ik aan een lief? 10 Beste tips voor een lief

Wil je aan een lief geraken?

Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken?

In dit artikel onthul ik de beste strategie om snel en makkelijk een lief te vinden.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Hoe geraak ik aan een lief?

Een lief vinden begint bij jezelf. Dit zijn de stappen die ik je adviseer te volgen:

 1. Werk aan jezelf. Ontwikkel je gevoel voor mode, hef 2 - 4 gewichten per week, volg een relatief gezond dieet, en heb een leuk leven dat los staat van je liefdesleven.
 2. Ontmoet regelmatig nieuwe vrouwen. Zoek naar nieuwe sociale hobby’s, maak gebruik van dating apps, ga naar evenementen die je leuk vindt, en laat je vrienden en kennissen weten dat je zoekende bent.
 3. Ontwikkel je sociale vaardigheden en neem actie. Op moment dat jij mensen consistent een goed gevoel kan geven wordt het makkelijker om gesprekken met vreemden aan te knopen.
 4. Blijf trouw aan jezef. Word niet iemand anders om indruk op vrouwen te maken. Blijf trouw aan je waarden en principes.

Heb je een leuke vrouw gevonden? Kijk dan naar mijn volgende video om haar te verleiden.

1. Maak jezelf onweerstaanbaar

Als je een lief wilt, is de onderstaande tip het allerbeste wat je kunt doen:

Check of jij net zo aantrekkelijk bent als het type persoon dat je wilt aantrekken.

Je hebt ongetwijfeld een plaatje in je hoofd van de ideale partner. Kijk dan vervolgens eens goed in de spiegel en vraag je af: Zou die persoon een relatie met mij willen?

De ander zal alleen een relatie met je willen als jullie elkaars leven verrijken. Nu weet ik dat je misschien minder zelfvertrouwen hebt en daaraan twijfelt.

Dat is niet erg. Het betekent alleen dat je eerst voor een flinke uitdaging staat: jezelf interessanter en aantrekkelijker maken voor het andere geslacht. Pas als jij oprecht kunt zeggen dat je er alles aan doet om een goede partner te zijn, weet je zeker dat het goed komt.

Vrouwen houden meestal niet van mannen die heel de dag op de bank Cheetos eten en Call of Duty spelen. Net zoals mannen niet houden van vrouwen met overgewicht die niets anders doen dan klagen.

Vraag jij je af waarom je geen relatie hebt? Bekijk dit artikel:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

2. Verzorg je uiterlijk

Als je de fout maakt er onverzorgd bij te lopen, maak je het jezelf wel heel moeilijk om een lief te vinden.

Maak een verzorgde indruk

Het doet er niet toe of je de kop van Jan Kooijman of Jan Boskamp hebt. Je scoort bij vrouwen al direct bonuspunten als je er verzorgd uitziet. Met wat wax in je haar en een paar spuitjes eau de toilette kom je een heel eind.

Vrouwen houden van modieuze en stijlvolle mannen. De kans bestaat echter dat je smaakloze en gedateerde kleren draagt.

Gelukkig hebben duizenden mannen hun krachten samengebald om dat te veranderen. Fora als reddit.com/r/malefashionadvice zijn super handig om een gevoel voor stijl te ontwikkelen.

Daarnaast is stijladvies onderdeel van onze bootcamps. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten er verzorgd bijlopen voordat ze vrouwen aanspreken.

3. Transformeer tot een aantrekkelijke gesprekspartner

Pak opnieuw de spiegel erbij – ditmaal in figuurlijke zin – en vraag je af: ben ik interessant?

Ben ik een goede gesprekspartner, of sukkelen mensen al in slaap als ik mijn mond opendoe?

Als jij leuke ervaringen hebt en daar geanimeerd over kunt vertellen, is de kans veel groter dat jij een lief krijgt.

Iedereen wil graag een partner met een leuk leven waar je onderdeel van kan uitmaken. Iemand die jouw leven verrijkt. Dat betekent niet alleen dat je een sociaal leven moet hebben, maar ook dat je je vrije tijd interessant besteedt.

Je hebt ongetwijfeld een speciale interesse of hobby. Denk na over wat jou uniek maakt en ontwikkel je in die richting.

Vrouwen houden van mannen met passie – het doet er niet of die passie motorcrossen of ballet is.

LET OP: Het belangrijkste is dat jij op een boeiende manier over je ervaringen kan spreken. Heb jij twee maanden gebackpackt door Argentinië en kan jij je reis alleen als “Tof!” beschrijven? Dan is het essentieel dat jij leert je ervaringen om te zetten in woorden.

4. Vraag een vrouw uit als je haar leuk vindt

De enige manier om een lief te vinden, is om vrouwen die je aantrekkelijk vindt uit te vragen.

Als dat spannend voor je is, wil ik dat je goed oplet:

Neem het initiatief. Hoe vaker jij leuke vrouwen uit vraagt, hoe groter de kans dat het een keer lukt, en hoe makkelijker het uiteindelijk wordt.

Te vaak hoor ik mannen klagen dat ze maar geen vriendin vinden... Terwijl ze zelf nauwelijks écht moeite doen om er een te vinden.

Misschien zitten ze wat op Tinder maar klagen ze alleen maar over weinig matches, of vrouwen die supersnel al geen interesse meer hebben. Of ze aanbidden stiekem al lang dat ene meisje, die ene collega of die ene vriendin. Maar ze ondernemen geen actie.

Als je een vriendin wilt, moet je je mindset op dit essentiële punt veranderen. In een zeldzaam geval komt de vrouw vanzelf op je af, maar meestal moet je zelf alle moeite doen.

Voor de eerste keer een vrouw op date vragen gaat gepaard met knikkende knieën en tsunami’s van angstzweet. Maar na verloop van tijd wordt dat vanzelf minder. En als je een beetje oefent, merk je dat je er vanzelf goed in wordt.

5. Ga naar de vier beste plekken om een lief te vinden

Er zijn vier plekken die geweldig zijn om leuke dames te ontmoeten:

1. Je sociale cirkel

Je sociale leven is misschien wel de beste manier.

Een boeiend leven leiden maakt je niet alleen interessant. Je ontmoet bovendien meer vrouwen. Een bepaalde hobby kiezen om meer vrouwen te ontmoeten, is misschien wat overdreven. Maar je kunt altijd nieuwe dingen proberen waarvan je weet dat vrouwen deze ook leuk vinden, zoals yoga.

Zorg dat je in een bepaalde setting komt waar je mensen ontmoet. Dat hoeft niet per se de bar of club te zijn als je daar niet van houdt.

2. Ga stappen

Het nachtleven is de perfecte plek voor mannen om vrouwen te ontmoeten. De drempel is stukken lager omdat zij een drankje (of vijf) opheeft en jij een drankje (of tien.)

Veel vrouwen en mannen gaan bovendien uit om iemand te ontmoeten. Het is in deze setting dus helemaal niet raar om op een vrouw af te stappen.

Lees daarom dit artikel om te leren hoe je op haar af stapt:

3. Op straat

Heb je weleens een vrouw voorbij zien lopen van wie je dacht: ‘Poeh! Als ik haar in een café had ontmoet, was ik sowieso op haar afgestapt!’

Ik ga je nu een groot, vrijwel onbekend geheim openbaren: het is heel makkelijk om op straat vrouwen te ontmoeten. 

Kijk bijvoorbeeld dit filmpje, waarin ik in een recordtijd van 6 minuten en 23 seconden zes nummers fix!

4. Gebruik datingapps

Deze methode is perfect voor als je veel tijd over hebt. Treinreis van een half uur? Slaapverwekkende Zoom-meeting? Swipen maar!

Je hebt vast niet altijd tijd om op vrouwen af te stappen en uitgaan is misschien ook geen optie. Misschien ben je nog veel te zenuwachtig om op vrouwen af te stappen.

Tinder is ideaal om de drempel van het ‘echte’ werk te verlagen. Je kan er oefenen met openingszinnen, met gesprekken voeren en met vrouwen op date vragen.

We hebben de vier beste plekken gehad. Wil je er nog meer ontdekken?

6. Gebruik de FLOW-methode om uit de friendzone te blijven

Als je een lief wilt, is onderstaande het meest pijnlijke dat je kunt meemaken:

Het moment dat je wéér in de friendzone belandt. En ze je ziet als een goede vriend, maar niet meer dan dat.

Vrouwen vinden mannen die te aardig en galant zijn helemaal prima... als gewone vrienden. Echter voelen ze zich er niet toe aangetrokken. Ze stralen namelijk geen mannelijkheid uit en creëren geen aantrekkingskracht.

Wees gerust, je hoeft geen leren jack en ronkende Harley te kopen. Maar er zijn wel 4 ingrediënten die je absoluut nodig hebt. Dit noemen we de F.L.O.W. methode:

○      Fun: Je moet luchtigheid en plezier uitstralen.

○      Leiden: Je wilt niet bang zijn om de leiding te nemen en stappen vooruit in jullie contact te zetten.

○      Opwekken van tegengestelde emoties: Je wilt haar plagen, uitdagen en van alles laten voelen dat jou aantrekkelijk maakt.

○      Waardebesef: Ze moet voelen dat jij niet opkijkt tegen haar en haar helemaal als gelijke ziet.

Als jij een leuke video cursus wilt kijken waarin je precies leert hoe je deze kwaliteiten ontwikkelt, klik je hier:

Download hier de FLOW Methode gratis

7. Herken haar signalen

Wil je een lief? Dan moet je het leren herkennen wanneer een vrouw je leuk vindt:

Zoekt ze je op? En merk je dat ze je aandacht wil? Dan heeft ze interesse in je.

Haar gedrag is vaak veelbetekenend. Misschien komt ze toevallig steeds bij jou in de buurt zitten.  Of ze zoekt wat voor aanleiding dan ook om een gesprek met je aan te knopen, in het echt of op WhatsApp. Of je merkt aan haar lichaamstaal dat ze graag dichtbij je is.

Maar let goed op.  Ze geeft je signalen, maar als vrouw is de kans klein dat zij de leiding gaat nemen om jou te versieren. Het is veel beter om, als je merkt dat ze je interessant vindt, zelf het voortouw te nemen.

Dus als je merkt dat er enige interesse van haar kant is, wacht niet op een enorm groen bord met ‘Ik vind je leuk’... Maar onderneem stappen. Neem aan dat ze je leuk vindt.

Juist door die leiding te nemen, laat je je van je mannelijke kant zien en vindt ze je nóg leuker.

Er zijn te veel signalen om hier op te sommen. Voor een langere lijst verwijs ik je door naar dit artikel: 37 Flirtsignalen van Vrouwen Herkennen: Met 30+ Voorbeelden.

En ben je eeuwig vrijgezel en wil je daar een oplossing voor? Kijk dan hier:

8. Houd je hoofd koel

Als vrouwen iets irritant vinden, dan is het dit:

Een man die te snel aanhankelijk wordt en zichzelf wegcijfert. Het is natuurlijk raar als jij stapel verliefd wordt op een vrouw die je nog maar nauwelijks kent.

Toch overkomt dit veel mannen. Zeker de minder ervaren mannen lopen het risico dat ze in een obsessieve romanticus veranderen. Een vrouw heeft eindelijk aandacht voor ze en ze klampen zich volledig aan haar vast.

Maar een belangrijke waarschuwing:

De kans is groot dat deze vrouw na beter kijken niet zo bijzonder is als dat je aanvankelijk dacht. Geheimpje: dat is niemand. We blijven allemaal imperfecte mensen die moeilijk zijn in de omgang.

Hou jezelf dus in toom; loop niet te hard van stapel.

Als je ieder wakend uur aan haar denkt, ben je slecht bezig.

Zorg dus voor afleiding, dat helpt met relativeren. Je snapt dan eerder dat de wereld niet om haar draait en dat er andere dingen in het leven zijn.

Het is misschien geen slecht idee om dit soort lovesickness met die oude, stoffige gamecontroller te genezen.

Blijf niet te lang bij de foute vrouw hangen omdat je te graag wilt.

Ik ken mannen die jarenlang in de ban waren van een vrouw die hen als een zak vuil behandelde. Of bij een vrouw die simpelweg niet bij ze paste.

We moeten allemaal offers brengen voor onze vrouwen. Dat betekent niet dat een vrouw je eigenwaarde eindeloos mag beschadigen.

Merk je dat een vrouw je niet serieus neemt en dat je bij haar op de tweede plek staat?

Zeg haar dat dan. Misschien respecteert ze je om je directheid en verandert ze haar gedrag.

Als ze dat niet doet, moet je niet bang zijn om de pleister eraf te rukken. Genoeg is genoeg. Pak je spullen en keer weer terug naar het strijdperk.

Er zijn duizenden vrouwen die jou wel willen behandelen voor wat je waard bent.

Daarnaast wil ik niet dat je bang bent om alleen te zijn. Een relatie aangaan omdat je denkt anders niet gelukkig te zijn, is namelijk de allerslechtste reden om een relatie aan te gaan.

Zorg dat jij je leven op orde hebt. Dat je lekker in je vel zit en geniet van je leven.

Dan word je automatisch selectiever: past zij echt bij me? Voegt ze iets toe in m’n leven? Of kies ik haar alleen maar omdat ik zo dolgraag wil.

Wil je werk maken van het zoeken van een vriendin?

Hoe geraak ik aan een lief - Conclusie

Een lief vinden begint bij jezelf. De eerste stap is om jezelf zo aantrekkelijk en interessant mogelijk te maken. Loop er daarom verzorgd en fit bij en ontwikkel jezelf tot een goede gesprekspartner die mensen kan boeien met zijn levenservaringen.

Verder wil je natuurlijk een actief sociaal leven leiden zodat je regelmatig nieuwe mensen ontmoet. Hierbij kan je ook datingapps als aanvulling gebruiken.

Is er een dame die je op het oog hebt? Maar heb je geen idee hoe je haar verleidt?

Of zie je regelmatig mooie vrouwen op straat maar weet je niet hoe je ze op een leuke manier aanspreekt?

In mijn Transformatiepakket onthul ik de vijf stappen die je kunt gebruiken om een leuke vrouw aan te spreken, waar je ook bent.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl5 Must-have tips om een scharrel / fuckbuddy te krijgen en houden
PijlHoe maak je een vrouw verliefd: 7 Tips van een Datingcoach
Pijl7 Tips als je te hard van stapel loopt in de liefde
PijlIs zij verliefd op mij? Test het met 7 specifieke signalen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie