25 Flirtsignalen van vrouwen herkennen + voorbeelden

24 Apr 2023, door datingcoach Daan de Ram in vindt ze me leuk
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Flirt hij met mij? 15 Subtiele flirtsignalen die hem verklappen

Heb jij moeite met het herkennen van flirtsignalen van vrouwen?

In dit artikel geef ik je een overzicht van de 25 belangrijkste flirtsignalen. Zodat je razendsnel herkent of ze je leuk vindt of niet. Om het extra duidelijk te maken zie je continu foto- en video-voorbeelden van een van mijn vriendinnetjes.

Om te beginnen heb ik een speciale video voor je gemaakt waarin je de 7 belangrijkste flirtsignalen van vrouwen krijgt:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

1. Ze raakt haar gezicht aan

Je zit met haar een drankje te doen. Gezellig.

Hoe kom je er nou achter of ze gewoon beleefd is, of met je flirt. Want sommige vrouwen zijn zéér overduidelijk, terwijl anderen meer subtiele signalen weergeven.

Afbeelding

Veel is af te lezen aan haar handen.

Als ze bijvoorbeeld aan het tikken is op de tafel met haar vingers, dan betekent dat ze ongeduld voelt. Maar wat ze doet met haar handen kan óók een flirtsignaal zijn:

Afbeelding

De aanraking van je gezicht, is een typisch teken van zenuwachtig gedrag. Zowel vrouwen als mannen hebben dit zenuwtrekje. Ze gaan aan hun kin, neus, wangen zitten. Alsof ze zich zit op te maken voor jou. Ze doet haar best om zich voor je mooi te maken.

En dan nu het meest belangrijke dat je moet weten uit dit artikel:

2. Ze flirt met haar uiterlijk

Mannen en vrouwen, flirten op TOTAAL verschillende manieren. Manen staren langer naar een vrouw, mannen zijn directer in wat ze zeggen, mannen gaan eerder stoer doen en toffe verhalen over zichzelf vertellen om een goede indruk te maken.

Dat komt omdat mannen grotendeels aangetrokken zijn door haar uiterlijk.

Waarom proberen mannen meer indruk te maken met stoer gedrag?

Dat komt omdat vrouwen grotendeels aangetrokken zijn door je eigenschappen.

Dat is de reden waarom vrouwen op Tinder wel eens klagen over de mannen die daar massaal staan te poseren met grote vissen die ze vingen…

Afbeelding 

Nu je dit snapt, begrijp je dat vrouwen je proberen te verleiden met hun uiterlijk. En dat is precies waar je op wilt letten als je tegenover haar zit op een date.

Wil je een heldere uitleg over hoe flirten precies werkt? Lees dan dit artikel:

3. Ze kromt haar rug

Wanneer ze dus nadruk gaat leggen op de dingen die wij mannen aantrekkelijk vinden, dan wéét je dat ze je aan het versieren is. Eén van de dingen die mannen universeel mooi vinden aan een vrouw, zijn haar rondingen.

Het valt me wel eens op tijdens mijn eerste dates dat vrouwen regelmatig push-up BH’s dragen. Ze zal haar rondingen óók benadrukken met haar lichaamstaal.

Afbeelding

Door haar rug hol te maken, en haar borst vooruit te drukken, komt er een S-vorm in haar lichaam. Haar boezem krijgt de nadruk, en haar kont lijkt nog ronder.

Eén keer vertelde ik over dit signaal toen ik gevraagd was om een workshop te geven over lichaamstaal. De vraag uit het publiek:

“Maar dat is toch niet héél vrouwelijk? Volgens mij doen mannen dit ook, op deze manier staan.”

Ik hoefde het maar 2 seconden na te doen en iedereen moest al lachen omdat je nogal onmannelijk overkomt als je als man zo staat:

Afbeelding

Je borst een beetje omhoog duwen is dan juist wél weer een goed idee voor je flirtvaardigheid. Daarvoor raad ik je dit artikel aan voor meer tips over lichaamstaal bij vrouwen versieren.

4. Ze geeft je de volle aandacht als je dichterbij komt

Ik zal je een simpele test geven waarop je komt te weten dat ze je leuk vindt:

Zorg dat je iets dichterbij haar komt, bijvoorbeeld door een klein speels dansje te doen met haar. Maar hou je lippen juist van haar weg.

Afbeelding

Wanneer je merkt dat zij jou blijft aankijken, als je dichtbij komt terwijl je je lippen van haar weg houdt. Dan is dat een helder verschijnsel dat ze met je flirt. Sterker nog, de zoen is nu niet bepaald ver van je verwijderd. Hierboven zie je een voorbeeld van deze test.

5. Ze bevochtigt haar lippen

50 Shades of Grey staat in Patrick zijn top 10 over vrouwen versier boeken.

Eén van de dingen die me opviel, is dat de hoofdpersonen nogal veel nadruk leggen om het bijten van de lippen. Zo onwijs zelfs, dat Christian Grey de hoofdrolspeelster verbiedt om op haar lippen te bijten.

Wanneer zij dus haar lippen voor jou aan het bevochtigen is, dan is dat een roodheet flirtsignaal dat ze je leuk vindt.

Afbeelding

Als je dit ziet, met name als je het vaker ziet terugkeren, dan ben je binnen.

Wil je met haar zoenen en wil je tips voor spannende technieken? Lees dan dit artikel?

6. Ze geeft je excuusjes om haar aan te raken

De grootste fout die je kunt maken op een date is dit.

Zij: “Brrrt. Het is wel een beetje koud hè?”

[op rationele toon] “Hmm. Valt wel mee toch.”

Als een vrouw je aantrekkelijk vindt, dan zal ze je alle excuusjes in de wereld geven om dichterbij te komen. Dit is weer één van de dingen waar vrouwen en mannen in verschillen.

Voor vrouwen is het cultureel gezien (en waarschijnlijk ook biologisch) niet bepaald normaal om de eerste stap te maken. Dus geven vrouwen eerder signalen af, die het voor de man gemakkelijker maken om de volgende stap te zetten.

Afbeelding

7. Ze speelt met haar haren

Dit is één van de meest belangrijke symptomen van flirterig gedrag. Ze speelt met haar haren:

Afbeelding

8. Ze danst voor je neus (met haar rug naar je toe)

Vrouwen spreken vrijwel nooit mannen aan. Toch is het niet zo erg, omdat ik exact de signalen weet te herkennen dat ze aangesproken wil worden. Eén signaal zal je verrassen. Omdat dit juist NIET is wat wij mannen doen.

 

Ze gaat juist voor je staan dansen, maar met haar rug naar je toe gekeerd. Je ziet niet eens haar gezicht dus.

Je denkt dan misschien juist dat ze geen interesse heeft, maar ze wil en durft simpelweg niet zo direct te zijn. Wederom pronkt ze met haar rondingen, op een vrij subtiele manier terwijl ze non-chalant voor je staat de dansen. Wees dus niet bang om haar een tikje op de schouder te geven, en haar aan te spreken.

Daarover heb ik een video gemaakt.

Je leert hierin mijn methode om vrouwen aan te spreken, in de meest moeilijke situaties, zoals bijvoorbeeld wanneer ze met meerdere vriendinnen aan een tafeltje zit:

9. Ze kijkt je langer dan drie seconden aan

Ik heb wel één gouden regel:

Als ze me langer aankijkt dan 3 seconden, of ze kijkt me 3 keer aan, dan MOET ik haar aanspreken ongeacht de situatie.

Je aanstaren is zo’n overduidelijk signaal dat ze aangesproken wil worden, dat je dit nooit moet negeren. Waar ik ook ben, ik ga er direct op af.

10. Ze leunt naar je toe

Wanneer je met haar zit een aan tafeltje… Maar ook wanneer je met haar aan het praten bent in de bar… Dan kun je aan haar postuur aflezen wat ze van je vindt.

Want stel je eens voor: Een stinkende zwerver vraagt je op straat voor geld. Hij komt daarbij véééél te dichtbij je staan. Je ruikt zijn walm, en hij oogt niet prettig.

Wat doe je nu met je lichaam?

Achterover leunen, en je houdt je neus waarschijnlijk op, terwijl je doorloopt of misschien wat kleingeld geeft.

Het tegenovergestelde van die zwerver, is een aantrekkelijk persoon. Bij haar leun je eerder in. Vrouwen doen dit ook zo:

Afbeelding

Als ze tijdens de conversatie bij je inleunt, dan is dat een overduidelijk flirtsignaal. Ze geeft aan dichterbij je te willen komen. Als ze haar nek voor je kromt naar voren toe dan is het bingo: je hebt haar aandacht.

Wil je tips over hoe je haar aandacht trekt op een leuke manier? Lees dan dit artikel:

11. Ze kruipt in je als je haar vastpakt

Dit werkt het beste na een grap. Of na een emotionele piek in jullie gesprek. Je moet bijvoorbeeld samen lachen omdat je haar ass hebt gekicked tijdens tafelvoetbal.

Sla nu even een arm om haar schouder, en zeg dat ze alsnog wel lief is. Zo kun je testen of ze je aantrekkelijk vindt.

Afbeelding

Merk je dat ze inleunt? Of dat ze juist terugdeinst? Merk je dat ze ontspannen is, of houdt ze een beetje spanning in haar lichaam?

Als ze ontspannen inleunt dan is dat een goed teken.

12. Ze verbreekt het oogcontact naar beneden

Natuurlijk, als ze je erg langdurig aankijkt… sure, ze vindt je leuk.

Sommige signalen die vrouwen geven zijn overduidelijk, maar we gaan iets specifieker en subtieler worden.

Want hoe zij het oogcontact met jou verbreekt, dat verraadt ook iets. Specifiek wanneer ze je aankijkt, en dan naar beneden kijkt.

Vallen haar ogen soms naar beneden, op een verlegen manier waarbij ze een tikje glimlacht of moet blozen? Dan is dat positief.

Naar beneden kijken is over het algemeen een teken van weinig dominantie, en juist onderdanigheid. Dit kan ook een negatief teken zijn, wanneer ze bijvoorbeeld zit te frunniken, en vrij emotieloos kijkt.

Afbeelding

Nu is ze eerder verveeld, dan geïnteresseerd.

13. Ze is enthousiast op WhatsApp

Gister gaf ik nog een versiercursus in Amsterdam.

Op de zondag sluiten we af met:

Zo vraag ik tijdens de Whatsapp Workshop aan de aanwezigen of ze screenshots in onze appgroep plaatsen. Eén kerel stuurde deze screenshot in:

Afbeelding

Ik spotte toen 2 fouten, en vooral véél goede punten.

Wat gaat fout?

Wat gaat goed?

Deze dame is harstikke klaar om uitgevraagd te worden voor een date. Deze tekenen online gaan nog veel verder, er zijn namelijk nog 15 vindt ze je leuk tekenen op Whatsapp te ontdekken.

14. Ze spiegelt jouw gedrag

Wanneer mensen elkaar aardig vinden, dan gaan ze zich soortgelijk gedragen.

Misschien is het je wel eens opgevallen. Je maakt een nieuwe vriend, en hij gebruikt héél vaak één specifiek woordje. Bijvoorbeeld “weetjewel” of “nice!” of “tyfus!”. Wat het woordgebruik ook is, je zal het waarschijnlijk overnemen.

Hetzelfde geldt voor lichaamstaal. Dit noemen ze ook wel spiegelen, gedrag dat voortkomt door spiegelneuronen in onze hersenen.

Merk je dat een vrouw jouw lichaam of woordgebruik begint te spiegelen? Dan is dit een signaal dat ze je leuk vindt.

Afbeelding

15. Ze imiteert je als jij van positie verandert

Op een avond stond ik aan de bar. Lekker een drankje te drinken met een kersverse Tinder match. Ik ben haar wat aan het plagen, we praten wat. En plots valt me op… Ze staat exact zoals ik!

Met haar voet tegen de bar, gekruist achter haar been langs. Leunend tegen de bar aan, haar hand in haar zij. Zelfs haar gezicht een tikje scheef.

Ik twijfel… Wie begon met deze lichaamstaal? Komt dit door mijn, of door haar spiegelneuronen?

Dus doe ik het volgende:

Ik verplaats me iets, leun wat meer naar achter, en doe mijn hand in mijn broekzak. En 2 minuten later zie ik haar hetzelfde doen.

Heerlijk om te zien. Deze date zit in the pocket.

Als een vrouw je volgt als je van positie verandert, weet je dat ze je leuk vindt.

16. Ze kruist haar benen

Zie je haar staan in deze pose: 

Afbeelding

Ze staat met haar benen gekruist. Is dat dan gesloten? Of juist positief?

Nou, ga zelf maar eens zo staan. Het is niet bepaald mannelijk, dat is zeker. Deze houding geeft aan dat ze met je wil blijven praten, ze voelt zich vrouwelijk, en ze stelt zich op in een staat waarin ze niet bepaald van je weg zal rennen.

17. Ze lacht om je grapjes

…zelfs als je grappen niet grappig zijn.

Maar als ze lacht om je, zelfs als je niet bepaald een goede grap maakt, tja dan vertoont zij een emotionele reactie op je. En dat is een teken dat ze zich aangetrokken tot je voelt.

Afbeelding

Hoe harder ze moet lachen, hoe meer giechelig ze is, en hoe meer ze zich gedraagt als een schoolmeisje… hoe leuker ze je vindt.

18. Ze verandert van gedrag als je binnenkomt

Dit is opvallend wanneer je bijvoorbeeld een kamer binnen komt lopen. Net was ze nog druk met haar vriendinnen aan het babbelen. Plots valt ze stil, en kijkt ze je aan vanuit haar ooghoeken.

Of misschien is ze normaliter vrij kalm en lief. Maar nu jij erbij bent, gaat ze plots haar eigen vriendinnen een beetje plagen of zelfs over ze roddelen.

Hoe groter de verandering, hoe groter de kans dat ze interesse in je heeft.

19. Ze liked je posts op sociale media

Je upload een nieuwe toffe foto op je Facebook, Instagram, Snapchat…

Wie is de eerste die het een moddervette like geeft? Zij.

Als dit een patroon is dat je vaker terugziet, dan zijn dat symptomen dat ze interesse in je heeft. Like eens vaker haar foto's terug, en begin daarna het gesprek met haar.

Waarschuwing: Begrijp de context

Even een belangrijke Public Service Announcement. Want je moet wel begrijpen hoe je deze flirtsignalen moet lezen.

Omdat niet iedere vrouw die zo’n teken aan je vertoont, per sé met je zit te flirten.

Hoezo? Omdat (zoals bij veel dingen in het leven) je dit wel in een bepaalde context moet zien.

Misschien is ze je collega, en is ze gewoon beleefd.

Misschien is ze gewoon vriendelijk, en denk je te veel hierover na.

Misschien is ze aan het werken, en wil ze je graag van goede service voorzien.

Wacht dus altijd op meerdere signalen voordat je je té zeker hierover gaat voelen. De beste manier om erachter te komen dat ze je leuk vindt, is door zelf meer actie te nemen en die meid te versieren.

20. Ze wil je helpen

Niet dat ze bij je een kastje in elkaar komt zetten. Gelukkig niet.

Ze vertoont verzorgend gedrag:

Dit komt omdat je haar zorgzame kant omhoog haalt, vrouwen zorgen graag een klein beetje voor een man die ze aantrekkelijk vinden.

21. Ze heeft grote pupillen

Cartoons maken dankbaar gebruik van de uitvergrote pupillen.

Afbeelding

Een tikje overdreven voorbeeld misschien...maar ze zitten er niet eens helemaal naast.

Wanneer we interesse hebben in iets, dan verwijden onze pupillen een beetje. Alsof het donker is, of iemand die high is.

Dit gebeurt zowel met eten, als bij mooie vrouwen. Vrouwen vertonen dit signaal ook naar mannen toe.

Het mooiste is wanneer ze dit signaal vertoont als je haar een compliment geeft:

22. Ze zoekt naar hints

Sommige vrouwen zijn hier subtieler in, anderen zijn nét wat meer direct. Maar ze doen het allemaal…

Uitzoeken of je wel single bent.

Meestal doen ze dit in de vorm van een grapje, een aanname, of een zogenaamde nieuwsgierige vraag. Ik geef je 3 voorbeelden:

Als ze dit tegen je zegt, dan kun je reageren met “Hey, smooth hoor van je. ;) Ja, ik ben single.”. Door haar te beschuldigen dat ze aan het flirten is, is dat juist een extra goede flirttechniek.

23. Ze toont opper-concentratie wanneer je spreekt

Wanneer jij aan het woord bent, dan luistert ze met haar volle aandacht en ze onthoudt alle details.

Ik betrap mezelf hier soms wel eens op. Zo onthield ik plots de verjaardag, de namen van de vriendinnen en wat persoonlijke details van ’n date die ik had.

Zij was zo knap, en zo erg mijn type, dat ik meer focus leek te hebben bij onze gespreksonderwerpen.

24. Ze raakt je aan op een plagerige manier

Ze geeft je speelse duwtjes. Misschien ‘stompt’ ze je op je schouder als je een grapje over haar maakt. Of raakt ze je aan op een lieve manier.

Afbeelding

Wil jij dit bij haar uitlokken?  Leer dan hoe je een vrouw moet plagen:

25. Ze vertelt je hoe graag ze je wil

Sommige mannen zijn veel aantrekkelijker dan gemiddeld.

Het merendeel van de vrouwen is in hen geïnteresseerd.

Als datingcoach moest en zou ik uitvinden wat deze mannen anders maakt.

Wil jij leren hoe je zo’n man wordt die constant van vrouwen te horen krijgt: “Neem me mee naar huis?

In mijn Transformatiepakket onthul ik het geheim van de seksueel aantrekkelijke man. Als je dit toepast, krijg je veel vaker van vrouwen te horen dat ze je wel zien zitten.

Meld je hieronder aan. Dan stuur ik mijn Transformatiepakket gratis naar je toe.

Je bro,
Daan de Ram 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl11 Vindt Ze Me Leuk Tests Die Direct Haar Liefde Verraden +Video
PijlIs ze verliefd op mij? 7 signalen (Datingcoach Daan de Ram)
Pijl12 Subtiele signalen dat je aan het lijntje gehouden wordt
PijlEen vrouw zoekt aandacht: 8 signalen dat ze jou ziet zitten

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Jose
Misschien ook leuk om het tegenovergestelde te doen met je vriendin dus singalen dat ze je juist niet leuk vindt?
Anoniem
Ik herken geen van deze signalen... oh, wacht...
James
Dank voor je artikel!
Richard
Klinkt allemaal heel romantisch en mooi dit.......en daar sta je dan,na tedenken over Daan's 37 tips terwijl ze iets aan je vraagt of zogenaamd een hint geeft. Wat is liefde toch lastig geworden.

Plaats een Reactie