Vrouwen versieren met je lichaamstaal: 6 Simpele tips

10 Feb 2023, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Wat zegt je lichaamstaal?

Lichaamstaal is één van de belangrijkste aspecten bij het vrouwen versieren. Door gebaren, mimiek, lichaamshouding en oogcontact laat jij zien dat je een aantrekkelijke man bent. Het is daarmee nog belangrijker dan wat je zegt.

Vrouwen zijn veel meer gefocust op de signalen die jij uitzend met jouw lichaam dan dat je misschien denkt. Nog voor je een vrouw aanspreekt, heeft de dame jouw lichaamstaal al gelezen.

In dit artikel lees je exact hoe je lichaamstaal inzet bij het vrouwen versieren.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

1. Heb een open lichaamshouding en praat met je handen

Betrap je jezelf wel eens met een drankje voor je borst met een vrouw te praten? Voor mannen is het blijkbaar heel moeilijk om je armen gewoon te laten hangen langs je lichaam.

Toch is dit beter, al voelt dat misschien nog niet natuurlijk.

Je houding naar vrouwen is veel meer open wanneer je je borst en je buik toont tijdens een gesprek. Dit communiceert zelfvertrouwen.

Je durft jezelf kwetsbaar te maken want je bent nergens bang voor. Je laat zien dat je controle hebt over je emoties.

 Je kan je glas bovenaan vast pakken, dan ben je minder geneigd je glas als schild gebruiken.

Train jezelf ook om je armen te bewegen terwijl je praat. Zodat je geanimeerd en zelfverzekerder over komt. 

Wanneer de muziek hard staat in de club is de kans groot dat ze niet alles hoort wat je zegt. Door handgebaren te gebruiken maak je het makkelijker voor haar.

Een ander voordeel is dat andere vrouwen ook zien dat je expressief bent. Dit maakt je interessanter omdat jij in ieder geval enthousiast bent over wat je hebt te vertellen.

2. Leun achterover

Wanneer je een vrouw aanspreekt of versiert, kan je de neiging hebben naar voren te leunen.

Misschien omdat je haar niet verstaat, of simpelweg als onbewuste handeling omdat je haar leuk vindt.

Voorover buigen komt echter onderdanig en behoeftig over.

Blijf daarom rechtop staan of leun zelfs wat achterover. Daarmee communiceer je zelfvertrouwen.

Als ze je niet verstaat kan de vrouw beter iets naar jou toe leunen. Of zorg dat jullie allebei iets inleunen. Maar ga niet als een Quasimodo de hele tijd naar haar toe buigen.

3. Glimlach op de juiste manier

Glimlachen bij het vrouwen versieren: Is dat nu goed of niet?

Als ik één ding heel zeker weet over de hele scene omtrent vrouwen versieren, dan is het dit: er is heel veel tegenstrijdige informatie over wat je wel en niet moet doen!

Tijdens mijn eerste versiercursus (toen ik zelf nog een student was) vond ik dit al verwarrend. Hij zei me dat ik veel moest lachen tijdens het uitgaan. Hij zei dat vrouwen daarvoor vallen omdat een alpha man veel glimlacht.

Oké leuk dacht ik. Maar om eerlijk te zijn had hij zelf een behoorlijk zenuwachtige glimlach op zijn smoel. Gelukkig deed ik daarna veel betere 'natural game' versiercursussen, vanuit mijn drive om snel beter te worden.

Wanneer is een glimlach mooi en natuurlijk?

De lichaamstaal theorie van ene versierschool zal je dus zeggen dat je veel moet glimlachen, de andere versierschool zegt weer dat je een neutraal modellen gezicht moet behouden.

Wat beide scholen verkeerd begrijpen is het volgende. Je kan mooi glimlachen en lelijk glimlachen. Je kan een mooi ontspannen gezicht hebben of je kan een saai gespannen gezicht hebben.

Ik zal het kristalhelder maken voor je: glimlachen dat doe je oprecht!

Tips voor een mooie glimlach

Je wilt dus een oprechte glimlach hebben, en niet een brede grijns geven omdat een of andere lichaamstaal theorie zegt dat het 'moet'. Denk hier eens over na: Je ontmoet een mooie vrouw, je maakt een praatje. Glimlach je veel? Waarom doe je dat?

Als je dat doet omdat je het leuk vind om een mooie vrouw te versieren: PRIMA!
Als je dat doet omdat je zenuwachtig/onzeker bent: KNOCK IT OFF!

Glimlach op de momenten dat jij je lekker voelt. Glimlach omdat je de sfeer en muziek leuk vindt. Glimlach omdat ze je leuke reacties geeft of omdat je een gezamenlijk interesse hebt. Glimlach als je haar plaagt/disst/versiert. Zolang je het maar niet doet uit angst omdat ze je anders niet 'goedkeurt'!

Wanneer glimlach je te veel?

Een rustige ontspannen glimlach aan het begin van het gesprek is altijd goed. Daardoor voelt ze zich meer comfortabel. Wederom: glimlach omdat je het leuk vindt om vrouwen te ontmoeten, niet als zenuwtrekje.

Je lacht echt te veel als je vrijwel het gehele gesprek glimlachend doorbrengt. Voor het type dat spierpijn krijgt aan zijn wangen is er deze lichaamstaal verbeteringstip:

Als je echt te veel glimlacht probeer dan eens meer een frons op te zetten.

Probeer maar eens te fronzen en te glimlachen tegelijkertijd. Het lukt je niet! (en het ziet er heel raar uit)

Veel mannen durven niet een neutraal gezicht of frons op te zetten bij een vrouw. Ze denken dat ze dan agressief, dominant of te mannelijk overkomen. Yo Mannen! Vrouwen vallen op MANNEN!

Weinig glimlachen kan goed zijn

Je demonstreert iets heel krachtigs als je niet (veel) glimlacht en je toch compleet comfortabel en relaxed voelt bij een mooie vrouw. Wat je haar vertelt met je lichaamstaal is dit:

Probeer als je veel glimlacht om wat later in je gesprekken juist niet te glimlachen. Het hele gesprek wordt dan meer casual. Ook zal ze voelen dat je niet zo hard je best doet, waardoor zij vaak meer haar best gaat doen!

Het is grappig hoeveel er te zeggen valt over iets simpels als een glimlach. Ik zou nog pagina's door kunnen schrijven maar dan wordt het echt te lang. 

Oké bro, haal die lieve Nice Guy Glimlach van je smoel en kijk haar recht in de ogen.

4. Sta breed

Sta stevig op je voeten. Zet je schoenen iets uit elkaar. De juiste afstand is de breedte van je schouders. Zo ver mogen je voeten uit elkaar staan.

Daarmee straal je mannelijkheid en wederom zelfvertrouwen uit: Je claimt je eigen ruimte.

Onzekere mensen maken zich juist klein.

5. Houd oogcontact

Vanaf het eerste moment, mag je het oogcontact vasthouden. Vrouwen vinden het heerlijk wanneer je ze direct aankijkt.

Onzekere mensen vinden het eng om iemand direct aan te kijken of oogcontact vast te houden.

Probeer maar eens met een vriend een staarwedstrijdje te doen. Dat is niet makkelijk!

Maar juist als je oogcontact langer vasthoudt en probeert te wachten totdat zij het oogcontact breekt, straal je zelfvertrouwen en mannelijkheid uit.

Maar pas op dat je niet gaat staren. Probeer het wel natuurlijk te doen.

6. Verzorg jezelf

Dit is misschien niet de tip die je verwacht, maar dit is óók iets dat je nonverbaal communiceert.

Kleding is belangrijk. Waarom? Een vrouw ziet hoe een man zichzelf ziet door wat hij aantrekt. Als hij zichzelf serieus neemt, doet hij meer moeite om er goed uit te zien.

Als iemand er slonzig uitziet, of er erg 'nonchalant' bij loopt, denk ze dat diegene onzeker is, weinig eigenwaarde heeft en zichzelf niet goed verzorgt.

Loopt een man in een hoodie (sporttrui met capuchon)? Dan is hij vast een beetje in zijn studententijd blijven hangen en heeft hij niet veel verantwoordelijkheden.

Heeft een man slechte kwaliteit kleding met een goedkope uitstraling? Dan is hij vast gierig en onverstandig.

Dit zijn een aantal negatieve voorbeelden van hoe kleding de eerste indruk kan veranderen, maar kleding kan uiteraard ook een heleboel positiefs zeggen over iemand.

Je zult merken dat je houding automatisch al wat verandert als je mooie kleding aantrekt waar je je goed in voelt. Een kort stappenplan om je stijl te verbeteren:

1. Neem de tijd voor jezelf. Dit wil niet zeggen dat je meteen uren in een beautysalon moet gaan liggen. Nee, ik bedoel hiermee dat je de tijd en rust neemt om na te denken over je kleding en je stijl. Upgrade je kennis. Lees bladen en vol praktische blogs zoals deze (lekker bezig want je er al aan begonnen!).

2. Verzorg jezelf goed. Vrouwen kijken hier serieus naar. Waarom is dit belangrijk? Ze wil niet zoenen met iemand die nooit zijn tanden poetst. Kun je nagaan wat ze niet wil met een man waarvan ze denkt dat hij nooit doucht!

3. Zoek je kledingkast uit. Kleding die echt oud en versleten is en waarvan je in je hart weet dat het zwerver-achtig is: allemaal wegdoen! Heb je dit inzicht niet? Vraag dan een bevriende vrouw, zus of een professional om eens mee te kijken. Ook al zit je lievelingsspijkerbroek nog zo lekker, als het te oud is, gewoon wegdoen die handel!

4. Upgrade je stijl. Schaf de basisgarderobe aan. Zo bezitten veel mannen nog geen goed pak en andere essentials waarmee je gaat combineren. Ga een keer shoppen met een styliste. Veel van onze deelnemers zien dat ze feitelijk geld besparen doordat ik ze help gerichter kleren te kopen die ze ook daadwerkelijk dragen omdat ze zich er happy in voelen.

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen Versieren in de club: perspectief van een vrouw
PijlVrouwen Aanspreken: 8 Tips voor elke denkbare situatie
Pijl17 Beste Plekken om Single Vrouwen te Ontmoeten

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

wietse
wietse faber nuttig om kerklaan blijven wonen bang
voor bedrijven begeleiding niet geen aantekening heel erg ruzie stress

Plaats een Reactie