Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Friendzone / hoe kom ik uit de friendszone (ladder theorie)

Friendzone? Zo kom je er nooit meer in! (Ladder Theorie)

04 Jan 2013, door Patrick in Friendzone

vast in de 'friend zone'

Vast in de friendzone

Tja, de friendzone. Heb je wel eens zo’n situatie gehad, of zit je nu zelfs in een situatie, waarbij jij een meisje superleuk vond en heel veel met haar omging?

Wil je trouwens nooit meer in de friendzone komen? Download dan eens mijn gratis rapport: Friendzone Houdini: De 3 sleutels om in 5 dagen de friendzone te ontsnappen

Samen films kijken, dingen doen, shoppen, en meer van dat soort, laten we eerlijk zijn, vrouwen dingen. In de loop van de tijd vind je haar alleen maar leuker en leuker, en keer op keer neem je jezelf voor: deze keer gaat het gebeuren.

Inhoud van dit artikel:

Hoe kom ik uit de friendzone

Immers, waarom gaat ze zoveel met je om als ze toch niks van je wil? Ze MOET jou stiekem wel leuk vinden.

TIP: De #1 gesprekstechniek voor dates & kroegen

Vol goede moed ga je naar haar toe,  helemaal gepland hoe je haar hand vast gaat houden en haar gaat zoenen.

Echter verloopt het natuurlijk weer niet volgens plan en 5 minuten later begint ze je te vertellen over die jongen die ze zo leuk vind maar die eigenlijk een enorme lul is.

Een herkenbare situatie voor veel van ons. Ook vaak onbegrijpelijk: Waarom gaat ze zoveel met je om als ze niks van je wil?

De conclusie is hard: Je bent haar beste VRIENDIN.

Ladder theorie

Het grote verschil zit hem in het volgende. We noemen dit de ‘ladder theorie’. Wij mannen hebben één ‘ladder’ waarop we vrouwen in ons leven plaatsen.De: “Hoe graag wil ik seks met haar”-ladder.

Hoe liever we seks met haar willen en hoe leuker we haar vinden, des te hoger plaatsen we haar op deze ladder.

Wanneer we een dame niet op die manier interessant vinden gaan we ook niet met haar om. Zonde van de tijd toch? Tenzij ze leuke vriendinnen heeft en we die via haar willen leren kennen!

Potentieel relatiemateriaal en 'alleen vrienden'

Bij vrouwen werkt dat heel anders! Zij hebben twee ladders waarop ze mannen beoordelen. De ‘potentieel relatiemateriaal’-ladder en de ‘just-friends’-ladder.

En tussen de twee ladders gaapt een grote onoverkoombare diepe zwarte kloof.

TIP: Waarom gaypride de plek is om vrouwen versieren (en hoe je dat doet)

Wat het nog extra verwarrend maakt is dat, wanneer je hoog op haar ’just-friends’-ladder staat , ze erg intiem met je kan worden.

Ze raakt je aan en knuffelt je. Jij denkt op zo’n moment: ‘Yes! Het kan nu elk moment gebeuren!’ terwijl zij de vriendschappelijke intimiteit zoekt van een echte vriend(in).Net zoals vrouwen onder elkaar zijn. Je bent dan dus eigenlijk haar knuffelvriendin!

Evolutie en de friendzone

Het is eigenlijk allemaal heel logisch te verklaren wanneer we vanuit een evolutionair perspectief naar de situatie kijken. Wij mannen willen ons vooral voortplanten en onze genen doorgeven. 

We willen daarom zoveel mogelijk vrouwen bevruchten.  Er is dus eigenlijk geen enkele vrouw die ons daar niet bij kan helpen en die we dus niet zouden willen bevruchten.

De vrouw daarentegen moet jarenlang een kind opvoeden en heeft dus slechts behoefte aan één man die haar beschermt in die tijd en helpt haar kind op te voeden en voedsel te vinden.

Alle andere mannen zijn daarom voor haar geen potentiële sex-objecten en dus eigenlijk hetzelfde als haar vriendinnen met slechts wat lichamelijke aanpassingen hier en daar.

Stap van de just friends ladder

Allereerst moet je je realiseren dat, wanneer je nog laag op de friends-ladder staat je er nog makkelijk van af kunt stappen, om het grote zwarte gat heen kunt lopen en op de goede ladder kunt gaan staan.

TIP: 85 Vrouwen vragen om met me naar bed te gaan

Hoe hoger je op de friends-ladder staat, hoe moeilijker het is om eraf te komen.

Het probleem zit hem erin dat je geen aantrekkingskracht creëerde. Je bent waarschijnlijk op de friends-ladder beland omdat doordat je de ‘nice guy’ was.

Wanneer er geen fysieke aantrekkingskracht, spanning of escalatie is in het begin van jullie vriendschap/relatie was is het risico groot dat je in de friend-zone terecht komt.

Begin door te stoppen met contact te zoeken met haar. En als zij contact met jou opneemt door niet meer te reageren. Op deze manier maak je jezelf een ‘schaars’ iets.

Hoe minder je doet met haar hoe minder ze je associeert met de friend-zone. Kortom, je moet eerst de friends-ladder afstappen voordat je de ‘potentiëeltjes’-ladder op kunt klimmen.  

Gezien worden als iemand die ze begeert

Daarnaast is het goed als ze jou meer gaat zien als een begeerd iemand, dus zorg dat als ze je ziet je bijvoorbeeld vrouwen bij je hebt, of als je haar wel spreekt dat je het kort houdt omdat je met een dame afgesproken hebt.

Hoe hoger je op de friends-ladder stond, hoe langer je deze periode vol moet houden. Ga uit van tussen een maand en drie maanden.Als je echt diep in de friend-zone zit, kan het echter soms wel een half jaar duren.

Wanneer je haar dan weer ziet, bij voorkeur in een sociale setting met meer mensen, zorg dat je direct je nieuwe rol, je nieuwe zelfverzekerde zelf, bent en niet meer terug valt in je vriendelijke gedrag!

Als je deze adviezen volgt is de kans groot dat je alsnog succes gaat hebben met haar! Succes!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

anouk
okey, dit slaat NERGENS op. als je je zo gaat gedragen om op de potentiëeltjes’-ladder te komen denk een meisje alleen maar dat je haar toch niet wilt. als je echt iets met een meisje wilt kun je het best eerlijk zijn, vind ze je dan leuk dan is dat goed, vind ze je niet leuk dan zal ze je al helemaal niet leuk gaan vinden door deze theorie.
Reageer op deze reactie
Lars
@anouk jou manier is ook niet goed. Ik was heel close met een vrouw die ik leuk vond, ik heb haar dit vertelt en t pakte helemaal verkeerd uit, het werd heel ongemakkelijk en nu sinds toen heb ik haar nooit meer gesproken. in mijn opzicht is t praktisch onmogelijk uit de friendzone te komen....
Greetz lars
Reageer op deze reactie

bekend verhaal Lars, ik denk dat dit een zeer leerzaam artikel is. Volgende keer eerder van die ladder af stappen dus!!
Reageer op deze reactie

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
9 Feb. '18 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
16 Mar. '18 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
20 Apr. '18 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
25 May. '18 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
3 Jul. '18 SummerBootcamp Barcelona
MEER INFO ›
7 Aug. '18 SummerBootcamp Warschau
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek