Wat mijn opa me leerde over het leven en wat alles veranderde

06 Sep 2014, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Versier Tips Uit De Vorige Eeuw

Ik heb mijn overgrootopa niet lang gekend, maar ik zal de laatste woorden die hij naar mij sprak nooit vergeten.

Mijn overgrootopa is geboren in armoede. Hij kwam uit een arbeidersgezin, in fact zijn vader was één van de laatste turfstekers. Maar mijn overgrootopa was anders. Ingenieus en gedreven als hij was beet hij zijn tanden in een opkomende industrie die de wereld zou veranderen. Hij vond een verbetering uit voor de gloeilamp en dat patent verkocht hij aan Phillips.

Jan, zo heette mijn overgrootopa, werd hierdoor op latere leeftijd een rijk man. Hij was miljonair toen hij uiteindelijk op zijn 78e stierf.

Wat de fuck doet dit verhaal over overgrootopa Jan in een blog over vrouwen versieren denk je misschien. Heel veel. Hij leerde me namelijk één van de belangrijkste lessen voor een succesvol en gelukkig leven, en vooral die je veel meer chicks gaat bezorgen dan wat dan ook.

Op een dag toen ik op mijn zesde met hem en zijn zwaarlijvige tekkel ‘Lodewijk’ door de Ooijpolder liep vertrouwde hij me toe: “Daan, ik ben na mijn succes alleen nog maar armer geworden”

Ik vond dit een hele vreemde opmerking. Ik zag mijn opa als rijk en sterk man, en uit verbazing had ik geen reactie op zijn uitzonderlijke uitspraak. Tot na zijn dood snapte ik zelfs nooit wat hij hiermee bedoelde.

Tot een week geleden.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Matennaaiers, pandapunten & vrouwen versieren

Ik zit in het vliegtuig terug uit Barcelona terwijl ik dit schrijf. Arnoud zit naast me en lacht terwijl hij mij ziet grijnzen voor mijn laptop.

Hij moest eens weten hoe ziek veel deze reis voor me betekent. Precies vijf jaar geleden, de zomer van 2009, heb ik - vrij nauwkeurig samengevat - vrijwel de hele zomer besteed aan het volgende:

Het gevoel dat ik toen had was een soort van een blok cement dat vast zit in je buik. Alsof je ziek bent met een heftige kramp in je maag, en alleen dom vermaak, masturbatie en bier de pijn kan verzachten. Doctoren noemen het depressie. Echter, deze shit zijn slechts symptomen.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als we tien jaar terug gaan in de tijd vanaf de summer of depression, dan komen we uit bij Daan van elf jaar oud. In mijn klas speelde een super heftige groepjescultuur. In de groep vormde steeds allemaal kliekjes. Met als gevolg dat als je er op één dag bij hoorde, de volgende dag zomaar weer buitengesloten kon worden. Bij mij ontstond een zieke sociale angst om ‘er niet bij te horen’.

Op een avond zat ik thuis met mijn ouders voor de TV. Mijn twee beste vrienden en twee vriendinnetjes stonden voor de deur. Van die twee vriendinnetjes, was ik er smoorverliefd op eentje, Merel. Ben tot vandaag de dag niet meer zo verliefd geweest als toen. Ik deed de voordeur voor ze open. Die twee beste vrienden en twee vriendinnen kwamen daar doodleuk aankondigen dat ze niet meer mijn vrienden waren.

Het is klaar, we willen niet meer met je spelen. Echt, toen ik dat hoorde verstijfde ik. Kil en kalm zei ik dat het prima was en dat het me niet uitmaakte, rustig ging ik voor de tv zitten en slikte een containerlading aan verdriet weg. Ik staarde naar het scherm en weigerde hier met iemand over te praten omdat ik niet kwetsbaar durfde te zijn. Pas na 15 jaar durf ik dit te delen met jou, op dit blog

Ik wist dat mijn vrienden beïnvloed waren door die meisjes uit de groep. Ik wist van één van die jongens dat hij zelf verliefd was op ook op Merel. De vriendinnetjes waren manipulatief en waarschijnlijk zelf bang buiten de groep te vallen. Hoe dan ook, niet alleen was er bij mij een heftige angst voor ‘er niet bijhoren’ ontstaan, ik was nu ook nog eens vol wantrouwen en paranoïde in al mijn omgang met vrouwen.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Vioolspelers leiden je af van vrouwen versieren

Het duurde bijna twintig jaar om te ontcijferen wat mijn overgrootopa mij wilde meegeven. Wat ik van hem leerde was één van de aller, aller, aller belangrijkste lessen voor een succesvol en gelukkig leven.

Ga even met me mee naar Barcelona, we staan, op een plein, in de zon. Als wij like minded zijn dan zijn we Spaanse vrouwen aan het versieren. Plots zien we op een hoek van het plein een man. De tonen raken je tot diep in je ziel. De man staat werkelijk g-e-w-e-l-d-i-g goed viool te spelen. De geluiden galmen op majestueuze wijze over het zonovergoten plein.

Wat is onze reactie? Waarschijnlijk stoppen we en genieten we even, maar daarna gaan we gewoon door met waar we mee bezig waren. Ik bedoel die vrouwen versieren zichzelf niet! ;) Even later zijn we de man met de viool weer vergeten. En zijn we druk vrouwen aan het versieren.

Maar stel nu dat we samen in Barcelona naar een concert gaan, we kopen kaartjes van wel 150 EUR voor 's werelds beste viool speler! Als we dan die schitterende geluiden horen, gaan we dan ook na 5 minuten weg? Zijn we hem dan ook vergeten diezelfde avond? Zeker niet.

Kijk meer slechte films

Laatst had ik een date met Britt. We hadden afgesproken om een slechte film te kijken. Het was mijn idee, want ik kijk meestal slechte films op dates. ‘Visuele diarree’ noemde Britt de film die we keken. Na 15 minuten trok ze het al niet meer en zette ik de film op stop. Waarom zou je op een date de hele film uitkijken snap je ;)

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

(Tip: vrijwel alles met Stephen Seagal is écht slecht!)

Hoe dan ook, goede films houd ik ook van - op zijn tijd. Jim Carrey vind ik geniaal bijvoorbeeld. Hij was één van de eerste acteurs waar ik geïnspireerd door raakte. Sindsdien staat op mijn Facebook dat ik Chief Elephant Detective ben bij Ace Ventura’s Petdetectives. Ik ga je hier niet vervelen met hoe geweldig zijn films zijn. Maar als ik je één tip mag geven, check The Majestic.

Jim Carrey is niet alleen mafketel van de bovenste plank maar hij heeft een kneiterhard levensverhaal. Veel mensen hebben het niet makkelijk gehad in hun jeugd maar Jim had het next level zwaar.

“My father was a musician who got a "regular job" (als accountant) to support his children. When he lost his job that's when everything fell apart. We went from "lower middle class" to "poor".”

Percy, de vader van Jim, verloor zijn baan als accountant en vond werk als conciërge in een wielenfabriek. Jim werkte daar nachtdiensten om het gezin te helpen ondersteunen. Op ochtenden na de nachtdiensten moest hij door naar school. Op Jim’s vijftiende werden ze gedwongen te gaan wonen in een VW-busje in de tuin van familie.

“I quit school at age 15 to begin working to help support my family as a janitor. I'd have a baseball bat on my janitor cart because I was so angry I just wanted to beat the heck out of something.”

Het enige dat erger is dan een gebrek aan geluk, is een gebrek aan geluk & seks

Zelf ging ik me als een gek uitsloven om er altijd bij te horen na mijn share van buitengesloten worden. Op mijn 19e was ik lid van een studentenvereniging, waar ik 4-5 dagen per week stomdronken op de kroeg te vinden was bang om er anders niet bij te horen. Ik zei ‘Ja’ tegen alles wat van me gevraagd werd.

Waaronder de full-time jaarboekcommissie. Keihard werken aan iets waar je geen reet aan vindt, waar je nul-euro-voor-krijgt-maar-wel-'aanzien'(nobody really cared), en oh ja een jaar studievertraging. Het ergste was niet dat ik werk deed dat ik niet leuk vond, maar dat ik het uit angst deed. Ik voelde me slap en minderwaardig.

Dit is wat ik leerde: als je niet je eigen keuzes maakt, dan wordt er voor gekozen. Ofwel je bent met je eigen plan bezig of met die van iemand anders!

Mannen die niet succesvol zijn in het leven, die ongelukkig zijn, die zwaar tekortkomen aan vrouwen, liefde en seks zijn mannen die zich conformeren. Conformeren is het slachtofferen van je eigen gevoel, woorden, gedachten en ideeën in ruil voor veiligheid van de groep.

Percy Carrey deed het, ik deed het en jij doet het misschien ook: je diepste gevoelens, dromen en persoonlijke doelen opofferen voor de veiligheid van een – passieloos – bestaan.

Gelukkig is er een oplossing.

“Cat: Where are you going?
Alice: Which way should I go?
Cat: That depends on where you are going.
Alice: I don’t know.
Cat: Then it doesn’t matter which way you go.”
Lewis Carroll, Alice in Wonderland

Alice in wonderland

I know, plat. Maar awesome.

Waarom harde werkers geen seks hebben en grappenmakers wel

Je vraagt je inmiddels misschien af wat de les van mijn overgrootopa te maken heeft met mijn depressie, een vioolspeler in Barcelona, en de vader van Jim Carrey?

De reden waarom Jim Carrey geen alcoholist of fabriekswerker werd maar een succesvol acteur en comedian, is hetzelfde geheim waarmee mijn opa vanuit een arme achtergrond miljonair werd. Ik noem het een geheim omdat overduidelijk vrijwel niemand dit doet.

Op de basisschool prenten leraren ons al in dat een zo hoog mogelijke opleiding een garantie voor succes zou zijn. De slechte grap is dat we ons vanaf die jonge leeftijd al gaan conformeren naar hun idee van succes! Ik heb een beter idee: creëer je eigen definitie van succes...! Wil je de mijne weten? Hier is, sweet & simple:
succes is je groei naar de realisatie van een zelfgekozen doel.

Het verschil tussen een gelukkige- en een ongelukkige pompbediende dat de gelukkige daar staat omdat hij daar wil staan. Hij kiest ervoor op deze plek te zijn en deze baan te hebben, en daardoor is het leuk. De ongelukkige wil eigenlijk iets anders doen, past zichzelf aan en leeft van weekend naar weekend.

Het geheim dat mijn overgrootopa onthulde is de enorme kracht van onze geest om je eigen doelen te stellen. Het verschil tussen Jim en zijn vader Percy Carrey is dat Jim een duidelijk einddoel had: hij wou mensen laten lachen. Dat einddoel hield hij vast en hij bleef zijn passie daarin gieten. Eigenlijk was hij al succesvol, omdat iedere millimeter op weg naar dat doel hem al een intense vervulling gaf.

Percy’s passie was muziek maken maar hij conformeerde zich naar de maatstaven van de maatschappij. Net als ik die alles voor iedereen deed op mijn studentenvereniging. Iets dat het tegenovergestelde van een intense vervulling geeft, namelijk een diep, leeg wanhopig gevoel.

Het geheim is dat wanneer jij je doel echt voor ogen hebt, het WAT en de HOE dan zal volgen. De kleine minderheid van de mensen die hun geest gebruikt om heldere concrete doelen te stellen is 1000 procent meer waarschijnlijk deze ook te bereiken!

Alles begint met vanuit diep van binnen beslissen wat je werkelijk wilt. Doelen overstijgen conditionering, afkomst en verleden.

Deze enorme kracht schuilt in ieder van ons. Jij en ik bezitten die nu al, het is gratis, het is je standaarduitrusting die komt bij het leven, je bent ermee geboren. Maak alsjeblieft net als bij het vioolspel niet de vergissing dat wat gratis is, niets waard is!

“The world steps aside for the man who knows where he is going”
-James Allen

Kickstart je succes met vrouwen in een middag

Als je me een beetje kent weet je dat ik je graag praktische handvatten geef, zaken die je meteen kunt gebruiken. Hoe werkt dat dus, je mind gebruiken om je eigen verhaal te schrijven.

Laten we het over je ideale leven met vrouwen hebben. Je eerste onmisbare stap is het creëren van een duidelijk beeld hoe dit eruit gaat zien. Jongens ik zeg jullie dit zo vaak, zet dat doel en maak het duidelijk voor jezelf. Geloof je mij niet; prima! Maar dan kom ik wel met keihard bewijs ;) Een schokkende studie van Harvard uit 1979 vroeg aan een examenklas MBA studenten het volgende:

“Heb je doelen gesteld en heb je ze opgeschreven?”

Resultaten 1979:
13% had heldere doelen
3% had heldere doelen én schreef ze op
84% had geen heldere doelen

De resultaten van interviews uit 1989:
“The 13% of the class who had goals, but did not write them was earning twice the amount of the 84% who had no goals. The 3% who had written goals were earning, on average, ten times as much as the other 97% of the class combined.”

Bron: Forbes

Concreet houdt dit in dat je moet bedenken, visualiseren en beschrijven wat jij wilt in jouw leven met vrouwen. Dit is voor velen de moeilijkste stap! Maak je geen zorgen over HOE je dit gaat verwerkelijken. Bepaal voor nu alleen WAT je wilt beleven en hebben.

Het aller belangrijkste is dat je het heel fuckin concreet maakt. Ik doe er een schepje bovenop. Natuurlijk schrijf je je doelen op. En daarna doe je dit.

Een krachtige visuele techniek om te concretiseren is een vision board maken. Zo heb je niet alleen echt een duidelijk beeld gemaakt van wat je wilt, je wordt er ook nog eens iedere dag gratis en voor niets aan herinnerd. Dan is er nooit een excuus om depri thuis te zitten terwijl er buiten vrijgezelle vrouwen rondlopen.

Afbeelding

Ik raad studenten altijd aan een Vision Board te maken,
deze werd gemaakt door een oud Bootcamp student.

Nog meer succes met vrouwen voor € 7,99

Ik hoop dat je niet verwacht dat ik je vertel dat je er gaat komen zonder beukend harde grensverleggende actie te nemen. Dat gaat veel gemakkelijker als je STAP 1 juist hebt uitgevoerd. De volgende stap is dat je je actie wilt meten.

Toen ik begon aan mijn pad van vrouwen versieren kon ik niet nog meer gemotiveerd zijn. Ik gaf letterlijk al mijn geld uit aan versiercursussen en sprak overal vrouwen aan. Maar toen ik een tijdje bezig was leek mijn vooruitgang een plafond te bereiken. Ik stagneerde. Er kwam pas weer een doorbraak kwam toen ik besloot om mijn succes te gaan meten.

Visionboard

Om mijn succes in kaart te brengen kocht ik een kalender. Iedere dag dat ik actief aan het vrouwen versieren was, zette ik een kruis door die dag. Tot mijn verbazing werden dit in het begin vaak maar een tot drie kruisjes per week. Dat is veel te weinig, als goed worden met vrouwen je nummer één prioriteit is. Ik was ingekakt!

Ik besloot mezelf uit te dagen, om 30 dagen lang in ieder geval iets te doen, een date, 30 minuten daygamen, of heel de avond stappen. Het werd steeds verslavender om een kruisje te zetten, en om een streak te maken van 30 dagen. Meerdere lege dagen doen pijn aan je ogen. Daar horen kruisjes te staan damnit!

Een kalender kost je 6-8 euro. Je resultaten tot je doel meten is onbetaalbaar. Er wordt pijnlijk zichtbaar hoeveel dagen er wel niet een excuusje is om geen kneiterharde actie te ondernemen.

Nog steeds hou ik mijn kalender bij, dit is een plaatje van de maand juni.

Je gaat er komen zo

Mijn opa is financieel alleen maar rijker geworden. Maar zijn drive om eigen doelen te stellen nam helaas af! Nadat hij miljonair werd kakte hij in, hoe ambitieus hij daarvoor ook was. Succes is de groei naar realisatie van een zelfgekozen doel. Hoe kon hij zich ook nog succesvol voelen na het behalen van zijn doelen? Hij stopte met doelen stellen en verloor daarmee zijn passie. De conditionering nam weer de overhand. Hij realiseerde dit waarschijnlijk pas op latere leeftijd, toen hij met mij door de Ooijpolder liep.

Onbewust gaf hij me de meest waardevolle les die ik ooit geleerd heb, als je wilt veranderen begint dat met de reis naar een zelfgekozen doel. Begin met je eigen doelen stellen, nu, vandaag. Een jaar vanaf nu zou je willen dat je vandaag was begonnen!


Neem dit niet alleen van mij aan, kijk wat Jim hierover te zeggen heeft.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWat willen vrouwen in bed: 11 Tips om haar Seksgod te worden
PijlOpeningszinnen datingapps: 100+ Openinglines die wél werken
Pijl13 Tweede date ideeën en tips: Zo maak je het een succes
PijlWat te sturen naar je crush? 29 Beste voorbeeldberichten

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

JJ
Erg net geschreven! Inspirerend om je voortgang met vrouwen in kaart te brengen door middel van een meetmiddel als een kalender. Hopelijk kan ik er nog een lokaliseren voor 2014.
Reacties
Daan
Een Bootcamp student van afgelopen maand wist er nog een te scoren bij de Bruna in zijn stad. Bedank voor je complimenten :)
max
Je kalender is een interessant concept. Maar Daan, ik zie je bent in juni maar 5 dagen niet uitgeweest, heb jij wel een leven jongen? :p
Reacties
Daan
Daar twijfel ik ook wel eens aan max. Thx voor je reactie!
-
Inspirerend!!
jasper
Mooi geschreven! Is waar ook ik ben nu 20 bijna 21 en ik heb echt dat gevoel hoe jij dat beschrijft spijtig genoeg..
Reacties
Daan
Thx Jasper, je passie vinden kan op iedere leeftijd. Leren vrouwen versieren ook. Je hebt de 'edge' dat je zo jong bent. Onderneem actie, word obsessief in het ontwikkelen van jezelf, maak een vision board. Het klinkt zo simpel maar het is zo effectief! Hoe kun je nou doelen bereiken als je ze niet helder hebt? ;)

Peace
kerel, bedankt voor je verhaal :)
Reacties
Daan
You are welcome :)
Fleur van Zevenwijk
Ik ben dan misschien geen man maar je hebt erg mooi geschreven!
Reacties
Daan
Dankje Fleur, support van vrouwen word super veel gewaardeerd :)
-
Laatste video is helaas niet meer af te spelen

Plaats een Reactie