De #1 gesprekstechniek voor dates & kroegen

30 Sep 2014, door datingcoach Daan de Ram in

Voor wie zijn deze Versier Tips?

Als Dating Coach hou je je soms bezig met gekke experimenten. Je kan je niet beperken tot 'gewoon goed zijn met vrouwen', dat is voor die amateur dating coaches weggelegd. Ik wil weten welke gesprekstechniek het beste werkt in welke situatie. Hoe word ik een Conversatie Kunstenaar? Hoe kan ik jou in een zo kort mogelijke tijd zo aantrekkelijk mogelijk maken? Die gedachtes gaan 24/7 door mijn hoofd.

De beste versier tips en gesprekstechnieken ontdek je op de meest vreemde plekken. Zoals begin vorig jaar. Ik deed mijnafstudeerstage bij een van de grootste training & coaching bedrijven van Nederland. Een mooie bonus waren de trainingen die zij verzorgden, ik deed dan ook zo vaak mogelijk mee als ik kon.

Eén training in het bijzonder was super boeiend. Eigenlijk ging het over een goede band creëren met je klanten. Mijn Dating Brein wist direct dat hier versier tips uit te destilleren waren. Eén onverwachte conversatie techniek was een openbaring. Hoe sterk deze versier tip was, daar kwam ik een maand later achter.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Versier Tips Om Dates & Gesprekken Leuker Te Maken

Ik sta al twee en half uur met haar in gesprek. In een bruine kroeg, dinsdagavond, het is niet echt druk en niet echt rustig. Ze is niet bij me weg te slaan als muggen van mijn kleine zusje. Ze kijkt me diep in de ogen aan en verteld enthousiast het ene verhaal na het andere. Dat we pas na drie uur zoenen vind ik niet erg. Meestal doe ik dat veel sneller maar deze zoen is diepgaander dan normaal.

De volgende ochtend laat ik haar mijn appartement uit, ze geeft haar nummer en voegt daar aan toe: "wij hebben echt een super speciale connectie!"

Dat is het punt dat ik even moet glimlachen. Ze weet letterlijk vrijwel niets over mij. Ze heeft uren over zichzelf verteld.

Wat is er gebeurd? Hoe krijg je iemand zo aan de praat? Hoe krijg je zo snel zo'n extreem gevoel van connectie met iemand?

Terug naar de training. Ze behandelen een model met daarin een techniek waarmee je meer uit iedere interactie kunt halen... maar fuck dat, ik ben hier niet om je vervelen met allerlei serieus business jargon ;) Waar deze dure training op neerkomt is dat de trainer me de ultieme connectie-gesprekstechniek leert toepassen: parafraseren.

Para-watte?!

Parafraseren.

Parafraseren Als Gesprekstechniek Is De Ultieme Vrouwen Versier Tip

Wat veel mannen pijnlijk fout doen tijdens ongeveer 90% van het gesprek. Hieronder staan de 5 Vet Verbale Handicaps (VVH's). Ik maakte me min of meer schuldig aan alle vijf, en ik was kampioen in VVH #4. Dus laten we leren van mijn fouten!

Stel je voor, je bent op een date, een vrouw vertelt over een issue op haar werk:

"Waar het lastig gaat op werk is met een project, ik moet samenwerken met een collega en zij is altijd héél erg bladiebladiebla...."

Dit zijn de vijf meest voorkomende reacties, allemaal hebben ze een VVH:

 1.  "Oh wat vervelend, dus je hebt het niet leuk op je werk."
 2. "Dus je hebt het lastig omdat je niet kan samenwerken met haar?"
 3. "Oh ja, ik had ook 'ns een probleem met iemand die blablabla."
 4. "Uh-huh." *ja-knikken, haar aankijken terwijl je nadenkt hoe je leuk/interessant/intelligent uit de hoek kan komen*
 5. "Oh ja joh?" *half-luisteren en wachten op jouw beurt om te praten*

Ga 'ns voor jezelf na: welke response lijkt het meest op die jij normaal zou geven? Schrijf  'm op en lees verder...

"Oh dus je hebt het niet leuk op je werk"

Mannen die dit doen vallen onder het type Aannemers. Ze nemen aan te weten wat zij bedoelt met wat ze zegt. Ze trekken te snel een conclusie. Misschien trek je een juiste conclusie maar eerder zit je er kilometers naast.

Wat zij misschien gewoon denkt is: "Nee ik heb het leuk op werk, dit project gaat gewoon lastig!"

Vroeger maakte ik me hier meer dan eens schuldig aan. Eén keer had ik een meisje die zich tijdens een date totaal onbegrepen voelde (CODE ROOD: grote bron van frustratie bij vrouwen!). Iedere keer dat een vrouw je moet corrigeren of iets moet verhelderen, heeft ze 1% meer het gevoel dat je haar niet begrijpt. Jullie praten maar maken geen connectie met elkaar. De versier tip die ik leerde: stel je conclusies en aannames uit!

"Dus je hebt het lastig omdat je niet kan samenwerken met haar?"

Ah, het volgende type. Wie dit vaak zegt is een Rader. Dit was ik een paar jaar terug behoorlijk. Hij is ervan bewust dat je met aannames maken vaak ernaast zit. Wat hij doet is raden wat er precies speelt. Net zo vaak als de Aannemer zit hij ernaast. Mensen vergeven het de Rader dat hij ernaast zit, omdat hij alles zo lief en vragend raadt. De Rader komt vaak over als een nice guy die spreekt in vragen, waar de Aannemer vaak overkomt als een lompe gast die spreekt in statements.

"Oh ja, ik had ook 'ns een probleem met iemand die blablabla"

De Ja-Ik-Persoon, aka. 'JIP'. JIP begint iedere zin na andermans verhaal met "Ja, ik blablabla..". Dit is hoe de meeste mannen communiceren; relateren aan de situatie door je eigen verhaal te vertellen. Dit is vaak oké maar soms irritant. Zeker is dat deze mannen nog ver weg zijn van Conversatie Kunstenaar. Het is niet de snelste weg naar diepe connecties.

"Uh-huh." *ja-knikken, haar aankijken terwijl je nadenkt hoe je leuk/interessant/intelligent uit de hoek kan komen*

Dit is wat ik het meeste deed. Als je dit doet, kap hier direct mee want dit is type Lulletje.

Ik kan me die tijd nog goed herinneren (helaas), mijn best doen om op een leuke manier uit de hoek te komen. Dit is een rechte weg naar de hel betegeld met goede intenties. Ik deed zo m'n best om die connectie maar te 'krijgen'. Maar connecties 'krijg' je niet, ze 'gebeuren' ook niet, connecties maak je.

Wat ik hiermee wel kreeg was vermoeiende gesprekken. Vreemde opmerkingen die niet aankwamen met als gevolg nog meer vrouwen die zich onbegrepen voelden. Als ik erop terugkijk denk ik, waar haalde ik eigenlijk het idee vandaan dat ik altijd zo leuk en interessant moest zijn? Had mijn aandacht op zichzelf niet voldoende waarde?

"Oh ja joh?" *half-luisteren en wachten op jouw beurt om te praten*

Dit heb ik het minst gedaan in mijn leven omdat ik er al snel achter kwam hoe fakkin irritant dit is. Als je iemand vrouwen ziet versieren met deze houding in gesprekken, dan is het niet omdat hij deze houding heeft, maar ondanks dat hij deze houding heeft.

Parafraseren Als Versier Tip: Hoe Parafraseer Je

Terug naar de fantasie date. Ze zegt tegen je:

"Waar het lastig gaat op werk is met een project, ik moet samenwerken met één collega en zij is altijd héél erg opdringerig over alles, het moet altijd gaan volgens haar manier, super vervelend...."

Wat de Conversatie Kunstenaar nu doet is het volgende, hij parafraseert wat ze zegt. Parafraseren doe je zo: je herhaalt de kern van wat ze zei, je gebruikt hierbij deels de woorden die zij gebruikte en deels je eigen woorden. De bovenstaande zin van je fantasie date parafraseer je op de volgende manier:

"Ok dus dit project loopt niet helemaal lekker omdat je collega altijd haar zin moet krijgen"

"Ja precies! Het is heel slopend, ze kan heel slecht meegaan in iemand anders zijn ideeën."

"Hmm beetje vervelend wel als iemand niet open staat voor andermans ideeën. Hopelijk gaan er ook dingen wel lekker op werk."

"Ja hè! En ja er gaan ook dingen lekker hoor. Ik ben nu bezig met een project voor het ministerie van onderwijs, ik doe de vormgeving voor hun site en ik heb meer artistieke vrijheid dan normaal"

"Haha artistieke vrijheid is de bom! Vertel me meer!"

"Nou het zit zo, het is een site die gaat over de studiekeuze die jongeren maken, er word veel getwijfeld en vaak van studie veranderd. Het is lastig denk ik omdat tieners al zo vroeg een keuze moeten maken. Ik hoop echt dat ik ze hiermee kan helpen."

"Helpen geeft veel voldoening hè. Dus als ik het goed begrijp gaat de site dus over het maken van de juiste studiekeuze."

"Ja klopt maar ook veel meer! Het kan ook dat advies word gegeven om eerst werkervaring of reiservaring op te doen! Het is dus veel breder dan een studiekeuze test!"

"Wauw dat is inderdaad veel breder dan een gewone studiekeuze test!"

Etc. Etc. Etc.

Parafraseren: Meer Gesprekstechniek Tips In De Praktijk

Een paar pro versier tips over het parafraseren voor € 0,00. Soms wil je het inleiden met "Dus als ik het goed begrijp [parafraseer]". Meestal bevestigd of verduidelijkt ze even en praat vervolgens enthousiast door omdat ze weet dat je écht luistert en haar begrijpt! Dit zinnetje laat zien dat je aandachtig luistert en even checkt of jullie nog elkaar bijhouden. Dit is  veel beter dan vragen stellen of ja-knikken terwijl je niet zeker weet wat ze bedoeld.

Demonstreer als je parafraseert enthousiasme in je stemgebruik. Eerst kreeg ik vrouwen helemaal niet lang aan de praat bij het parafraseren. Dat kwam omdat ik te monotoon sprak. Wat er gebeurde was dat het parafraseren dan als nep of lui overkomt. Ze heeft dan het gevoel dat je haar een beetje aan de praat houdt om haar uiteindelijk te versieren, of erger nog: ze denkt dat je parafraseert omdat je zelf niets te melden hebt! Toen ik meer gemeend en meer enthousiast parafraseerde kreeg ik plots 3 keer zo lange antwoorden.

Als je parafraseert wil je vaak ook iets toevoegen aan de zin.

"Het is heel slopend, ze kan heel slecht meegaan in iemand anders zijn ideeën."

"Hmm beetje vervelend wel als iemand niet open staat voor andermans ideeën. Hopelijk gaan er ook dingen wel lekker op je werk."

Een vervelend iemand op het werk is natuurlijk een negatief onderwerp. Hier wil je niet te lang in blijven hangen, maar je wilt haar verhaal ook niet afwijzen. Door te parafraseren en op iets positiefs aan te sturen heeft ze het gevoel dat je haar hebt gehoord en gaat ze mee in je leiding naar een positief onderwerp. Let op hoe geniaal dit werkt!

"Ja er gaan ook dingen lekker hoor. Ik ben nu bezig met een project voor het ministerie van onderwijs, ik doe de vormgeving voor hun site en ik heb meer artistieke vrijheid dan normaal"

"Haha artistieke vrijheid is de bom! Vertel me meer!"

In dit voorbeeld word er geparafraseerd en aangestuurd om meer te vertellen. Omdat je 'vertel me meer' zegt, is ze vrij om niet op iets specifieks in te gaan maar te vertellen wat voor haar het meest boeiend is in dit onderwerp. Hierdoor raakt ze meer enthousiast en zal ze meer aan je vertellen. Hierdoor heb je ook meer te parafraseren en is de cirkel eindeloos ;)

Alsjeblieft jongens, je eerste les in je pad tot Conversatie Kunstenaar. Alles wat je moet weten over parafraseren om een diepere connectie te leggen met een vrouw. Gebruik deze gesprekstechniek wijs en juist gedoseerd. Je zal nog wel eens perplex kunnen staan van je resultaten.

Adios!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen Aanspreken: 8 Tips voor elke denkbare situatie
PijlSociale vaardigheden om vrouwen te versieren: Zo krijg je ze
PijlTinder Shadowban: Alles over deze vloek [+ Hoe kwijtraken]
PijlMijn Vrouw / Vriendin Heeft Nooit Zin:11 Slimme Tips die Haar Opwinden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

steff ano
haha ik ga niet te veel pluimen in je .. steken, maar heb wel wat meer over parafraseren gelezen en dit is het beste artikel over parafraseren in de pick up community durf ik wel te stellen. een vraag: werkt dit niet te nice guy soms? ik kan me voorstellen dat het (no offense) een beetje gay kan overkomen als je zo goed luistert. en werkt dit ook op een feestjes met luide muziek of dan juist niet?

groetjes

steff
Reacties
Daan
Hoi Steff

Op plekken met luide muziek werkt dit inderdaad minder goed. Luide muziek en een drukke omgeving zorgt ervoor dat je vrouwen moet versieren op een meer extreme manier. Ze krijgen namelijk al extreem veel sensaties over zich heen (alcohol, vriendinnen, mannen, muziek, drukte, lichaamscontact etc.)

Deze techniek werkt daarom beter in drukkere omgevingen :)

In een club wil je snel fysiek gaan met heel helder oogcontact en kortere zinnen. Dit filmpje is een goed voorbeeld:

http://www.attractiongym.nl/hoe-zoen-je-een-vrouw/

Daan
koen
bizarre techniek, alsin dat het tegengaat wat veel pua's aanraden, maar het klinkt redelijk logisch in een bar, waard om te proberen
Mark Van Schierre
Die gesprekken uitwerken zoals in dit artikel zou ik meer willen zien, bijvoorbeeld van een hele date of is dat dan saai? Ik heb soms geen idee wat te zeggen.
Reacties
Arnoud
Hoi Mark, wordt aan gewerkt. We gaan onszelf filmen op dates, houden notities bij van wat we zeggen inclusief van Tinder en Whatsapp conversaties. Stay tuned!
Joostie
Ik heb dit wel eens eerdr geprobeerd en het werkt inderdaad. Je moet ook duidelijk je intentie laten zien, anders werkt het niet. Parafraseren is een techniek die ervoor kan zorgen dat je in de friendzone komt als je niet oppast. Zorg dus voor kino en firt ook met haar.

OK Peeazzzzzz broz ;)
Maarten Molhuis
het hiellp mij wel dat je de gesprekstechniek laat zien hoe hij werkt, goed voor connectie maar ik denk dat je net perse de seksuele spanning ermee opbouwt?

Plaats een Reactie