Nieuwe mensen leren kennen (NMLK) - 4 geweldige tips en trucs

11 Aug 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Nieuwe mensen leren kennen -afgekort nmlk- kan een uitdaging zijn

Is jouw sociale leven niet wat het zou moeten zijn? Heb je het gevoel dat anderen met elkaar leuke tijden beleven terwijl jij eenzaam aan de zijlijn staat te kijken?

Er zijn een heleboel redenen op te noemen om nieuwe mensen te leren kennen. Het kan zijn dat je naar een nieuwe stad verhuisd bent of dat je relatie net uit is... of misschien heb je besloten dat je een socialer persoon wilt worden en meer nieuwe ervaringen op wilt doen!

Leer in een aantal eenvoudige stappen hoe je nieuwe mensen leert kennen en vriendschappen aangaat! Het maakt eigenlijk niet uit of je mannen of vrouwen wilt leren kennen: voor de gezelligheid, om samen leuke dingen te gaan doen of simpelweg voor sex. Deze technieken werken in alle gevallen...

Hier komt de simpele formule om jouw sociale leven naar een hoger plan te tillen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Nieuwe mensen leren kennen tip # 1: Ontdek nieuwe sociale kringen

Als je voor een baan naar een nieuwe stad verhuist dan vormen je collega’s een nieuwe sociale kring. Op het werk leg je gemakkelijk nieuwe contacten maar je kiest deze mensen niet echt zelf uit...

Om meer keuze te hebben zul je je horizon moeten verbreden. Goede plekken om mensen te ontmoeten zijn sociale hobby’s. Alles waar een avontuurlijk element inzit – en die leuk zijn om met anderen te doen komen in aanmerking. Denk aan paintballen, competatief frisbee, de schietbaan.

Ga voor jezelf na wat je al leuk vindt. Met deze mensen heb je in ieder geval al één interesse gemeenschappelijk, dat maakt contact leggen veel gemakkelijker dan met een willekeurige vreemde.

De eerste tip is dus: zoek een vereniging of club die bij jouw interesse past of begin er zelf eentje!

NMLK tip # 2: Gebruik gespreksonderwerpen uit de situatie

Ik noemde het hierboven al... gedeelde interesses. Als je op kookles gaat is de kans groot dat de andere mensen net als jij ook een mening hebben over de één of andere beroemde chefkok, bepaalde ingrediënten, hoe je iets opdient, waar je aan de meest verse spullen komt etcetera.

Gedeelde interesses zijn een fantastische methode om het eerste contact te leggen. Het “ijs is gebroken”. Als de vibe goed is met deze persoon ga je over op andere gespreksonderwerpen...

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

NMLK tip # 3: Stel een vervolgactiviteit voor

Na de sporttraining of oefensessie van jullie band ben jij degene zijn die weet wat er allemaal gaande is in de stad. Dit is de aanleiding voor jou om voor te stellen nog wat te gaan drinken met zijn allen. Hiermee laat je zien dat je initiatief durft te nemen en dat je een sociaal ingesteld persoon bent.

Je wilt bekend staan in de groep vanwege je enthousiasme en positiviteit. Op deze manier ontstaat vanzelf het beeld dat jij een voortrekker bent.

NMLK tip # 4: Wees de connector

Als jij de meest actieve en betrokken persoon bent uit de groep, ben jij straks degene die wel iets van iedereen weet. Naarmate jij deze houding ontwikkelt zul je meer en meer kennissen krijgen. Kennissen zijn nog geen vrienden, maar je kunt wel kijken hoe je zoveel mogelijk toegevoegde waarde kunt bieden aan zoveel mogelijk mensen. Zo ontstaan vanzelf nieuwe vriendschappen.

Zorg ervoor dat als je hoort dat iemand iets zoekt of van plan is, en iemand anders zou daar bij kunnen helpen – dat jij degene bent die de verbinding maakt. Ook hiermee laat je weer zien dat je niet bang bent om initiatief te nemen, mensen bij elkaar brengt en een voortrekker bent.

Het doel is uiteindelijk om nieuwe mensen te leren kennen en door meer initiatief te nemen gaat dit het snelst. Zo ontstaan vriendschappen... door elkaar herhaaldelijk te zien en samen ervaringen op te doen ontstaat een band.

NMLK? Dit is de manier

Met deze vier tips kun je eenvoudig beginnen met bouwen aan je nieuwe sociale kring. Denk in eerste instantie aan verbreding en daarna pas aan verdieping. Je merkt naarmate je langer met mensen omgaat dat vanzelf duidelijk wordt of het klikt of niet.
Zolang je initiatief blijft nemen en een open houding blijft houden zullen vriendschappen niet lang uitblijven.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlOverweeg je een single reis? Dit zijn de dingen die je moet weten vóórdat je gaat
PijlEigenwaarde vergroten: 7 Praktische tips om NU te doen
PijlBeste 29 Date Ideeën in de Winter / Herfst + 11 Tips
Pijl20 Manieren om je grenzen aan te geven op een fijne manier

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie