Het essentiele inzicht voor de zoektocht naar jouw soulmate

25 Feb 2022, door datingcoach Daan de Ram in Liefde & Verliefdheid

Heb je ooit iemand ontmoet met wie je vanaf het eerste moment ‘klikte’? Zo’n diepe connectie dat jullie elkaar als het ware al kennen voordat je een woord tegen elkaar hebt gezegd?

In dit artikel ontdek je alles over soulmates. Bestaan ze überhaupt en zo ja, hoe vind je jouw soulmate?

Inhoud van dit artikel: Meer...

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Wat is een soulmate eigenlijk?

Het begrip soulmate of zielsverwant komt oorspronkelijk uit de spirituele filosofie. Soulmates zouden zielen zijn met wie je in een andere dimensie, voor je op aarde kwam diep verbonden was.

Zelf ben ik jammer genoeg nog niet in andere dimensies geweest, dus daar kan ik je niks over vertellen.

Maar wat ik wel weet is dat IEDEREEN er naar streeft.  Serieus, je hoeft het maar één keer meegemaakt te hebben om het nooit meer te vergeten...

Het karakter in Joy’s ogen reflecteerden die van mijzelf. Het voelde alsof zij als het ware door mijn masker heenkeek, recht in mijn ziel. Kort daarna spraken we elkaar op een feest en was het aan. We bleken te klikken. We zaten in een constante flow en de connectie werd nog veel sterker dan dat we beiden voor mogelijk hielden.

Bestaan soulmates?

Na gesprekken in de loop van de tijd valt het me op dat er eigenlijk twee uitgesproken meningen zijn als het gaat om de vraag ‘geloof jij dat er een soulmate voor jou rondloopt?’

Van alle mensen die ik hierover heb gesproken kan ik ze altijd makkelijk indelen in twee categorieen. De overtuigde gelovers en de kritische realisten.

Overtuigd of kritisch, beiden zijn ze gecharmeerd van het idee een soulmate te ontmoeten. Ik heb nog nooit een een negatief verhaal gehoord, zelfs niet van een die-hard realist.

Iedereen heeft juist een verhaal over een bijzondere connectie die ze ooit hebben gehad of nog steeds hebben.

Voor de mannelijke lezers (vrouwen: voel je ook vrij)... stel deze vraag voor de grap maar eens aan die knappe brunette die naast je in de trein zit, of in de collegebanken, of in de Starbucks... (ja, ik doe dat soort dingen voor de grap).

Je zal merken dat iedereen (m/v) een enthousiast verhaal met je wil delen, zelfs een kritische realist.

Dingen die je hoort zijn:

“Ik kan met hem écht over alles praten, ik voel me gewoon heel diep verbonden.”

Je weet wel dat jouw ouders je wel begrijpen maar niet op zo’n diep niveau als een soulmate.”

“Je kan dan je verhaal kwijt en je voelt je langzaam weer goed.Een soulmate is iemand die het beste uit jou haalt, en jij het beste uit hem.

Wie er gelijk heeft, de  soulmate ‘realisten’ of de soulmate ‘gelovigen’ wil je weten?

Kom ik zo op.

Wat ik je eerst wil zeggen is dat de ervaringen voor bijna iedereen hetzelfde zijn.

Het is als een liedje die bij elke luisteraar dezelfde emoties losmaakt.

Het komt bij je binnen en het voelt oh zo goed. Hoe het nummer technisch in elkaar zit weet je niet, en stiekem wil je daar ook niet achter komen..

Of het nou geitenwollensokkenfilosofie is of niet, het vinden van een soulmate bestaat. Omdat het spiritueel van aard is kan je het op heel veel manieren interpreteren.

En dit is heel goed, want dit betekent dat je lekker voor jezelf kunt bepalen wat je ermee doet.

Je kan het begrip soulmate zien als gewoon een naam voor iemand waar het toevallig verschrikkelijk goed mee klikt.

Of je kan het zien als een hogere macht: Iemand die door het universum gekozen is om bij jou te horen. 

Zit je meer in die laatste groep? Dan is de volgende tip heel belangrijk voor je.

Hoeveel soulmate kansen krijg je?

Één van de meest schadelijke concepten ten aanzien van liefde en geluk is het idee dat er slechts één soulmate voor jou zou zijn op aarde.

Als we het dit zouden geloven is er dus één perfecte match voor ons in de hele wereld.

7,7 Miljard (7.700.000.000!) mensen en maar één persoon die jouw soulmate kan zijn? Het klinkt mij niet romantisch in de oren, eerder extreem ontmoedigend.

Begin met deze gedachte jouw zoektocht naar een soulmate en de moed zal je snel in de schoenen zinken. Het maakt namelijk dat het vinden van je soulmate een ultimatum is: ‘alles’ of ‘niets’.

Dat is een waardeloos gevoel.. Maar bovendien onterecht!

De waarheid is héél anders: Iedereen op de aarde kan een potentiële soulmate zijn!

Jazeker, het is heel persoonlijk wie voor jou een soulmate is. Denk aan interesses, opvattingen, voorkeuren enzovoort.

Het hangt ook af van waar jij op het moment in de reis van jouw leven staat, wat je hebt meegemaakt en wat je wilt doen.

Misschien kan een ex een aantal jaar later een soulmate blijken te zijn omdat jullie nu op dezelfde plek in het leven zijn (en vroeger niet)...

Hoeveel mensen uiteindelijk soulmates voor jou blijken te zijn, daar kom je vanzelf achter. Het leven is in ieder geval veels te willekeurig om één voorbestemde soulmate te hebben...

Of om er een exact getal op te plakken. Misschien is iedereen wel een soulmate ;)

Wil je weten of het ware liefde is tussen jou en die ander?

lees dan dit artikel:

Hoe weet je of iemand je soulmate is?

Wanneer weet je nou of je je soulmate ontmoet of dat het gewoon een toffe ontmoeting is? Vaak  kan je dit zelf al goed aanvoelen, maar om je te helpen zijn hier een paar pointers.

Je kan de volgende punten gebruiken als jouw persoonlijke soulmate-checklist (voel je vrij om dingen toe te voegen uit eigen ervaringen):

En dan de meest kenmerkende.. *drumroll* De ogen van jouw soulmate zijn als twee magneten. Ze trekken de jouwe compleet naar zich toe.

Soulmates

De ogen worden niet voor niets de “window to the soul” genoemd. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een bizarre  connectie hebt gemaakt met iemand die je niet kent, door simpelweg door elkaar lang en diep in de ogen te kijken... Zonder een woord te zeggen.

Om te ervaren hoe krachtig dit is, probeer het maar eens voor een paar minuten met een paar vrienden/vriendinnen en je zult versteld staan.  

Lees ook dit artikel:

Is het geloven in soulmates dan fout?

´There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.´
William Shakespeare (Hamlet)

Er zit een negatieve kant aan het geloven in soulmates als de juiste manier van denken er niet aan te pas komt. Het geloven in soulmates kan je namelijk niet alleen een ‘alles of niets’ houding geven, die vaak alleen maar ontmoedigt.

Het kan je ook onrealistische verwachtingen geven. Wat ik vaak genoeg heb gezien is dat mensen de intense emoties die ze voelen voor een ander interpreteren als teken dat zij twee soulmates zijn.

Dit is geen gekke gedachte. Soulmates komen namelijk niet vaak voor en het voelt speciaal, dus dan moet het toch om je soulmate gaan, of niet dan?

Niet per se. Het kan intense seksuele spanning zijn. Het kan de alcohol zijn.

Sommige mensen willen zo graag de perfecte magische soulmate vinden dat ze zichzelf allerlei vage redenen aanpraten dat degene die tegenover hen staat wel dé soulmate moet zijn. En vervolgens gaan sommige mensen er ook nog eens van uit dat hun relatie “makkelijk”moet zijn, want ja.. Je hebt geleerd dat soulmates perfect bij elkaar passen!

Dit is alles behalve waar! Zo goed als alle relaties die je kan bedenken hebben namelijk één ding gemeen...

Realiteit. Vroeg of laat kom je hem tegen. Dit kan op allerlei manieren gebeuren: kleine dingen, grote dingen, gedoe omdat je partner je niet snapt, gedoe omdat jij je partner niet kan laten inzien dat hij het niet snapt, misverstanden, gedoe over seks.

Shooting

Dat jij en jouw soulmate super bij elkaar passen en het klikt, sluit (gelukkig!) niet uit dat de realiteit met de deur binnenvalt wanneer dingen even niet zo lekker gaan.

Omdat koppels verwachten dat ze perfect matchen met hun soulmate, zijn ze er niet op voorbereid dat er gedoe in de relatie zal komen.

Ik ben hier om je vertellen dat dit niet te vermijden is.

Hoe je met ‘de realiteit’ omgaat is doorslaggevend voor de relatie met jouw soulmate.

Om een relatie met een soulmate geweldig te houden is handig om te leren hoe je effectief communiceert, met gedoe omgaat en hoe je persoonlijk door kunt blijven groeien.

Hoe bereid je je mentaal voor op de soulmate-wereld?

Als je single bent, heb je fantastische kansen om aan jezelf te werken. En dit zul je moeten doen in dit leven, want vroeg of laat zul je met je persoonlijke uitdagingen geconfronteerd worden.

En hierin is iedereen op deze wereld gelijk. Niemand op deze planeet heeft een perfect leven. We hebben onze gebruiksaanwijzing... en allemaal bagage die we moeten uitpakken.

Als we dit niet doen gaat zich dat vertonen in ons gedrag. Dit komt hoe dan ook naar buiten. We dragen ons pakketje met ons mee de wereld in.  

Hierdoor is het belangrijk jezelf leren te accepteren. Zowel de jouw goede als jouw slechte kanten.

Als je een potentiële soulmate ontmoet, is het handig dat hij kennis maakt met de échte jou.

Voelt iemand zich niet relaxed bij wie je bent, dan weet deze persoon gelijk hoe laat het is. Bij soulmates kun je geen showtje geven.

Omgkeerd, de mensen die niet met de echte jou op kunnen schieten kun jij ook meteen wegstrepen als dé soulmate. No hard feelings, that’s just way it goes.

Pro tip: Zeg altijd eerlijk wat je denkt. Mensen respecteren dit en je bouwt vanaf het begin een eerlijke, vertrouwde connectie op. Het mooiste: je  bent moeiteloos jezelf ;)

Lees ook dit artikel als je soms te snel dreigt te gaan:

Ik hoop dat deze blog voor jou kan dienen als een startblok voor de wonderlijke wereld van de soulmates. Laat me weten wat jouw ervaringen zijn, ik ben nieuwsgierig!

Love to live, live to love.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe Tinder date: 20 Cruciale tips voor een perfecte eerste date
PijlLiefde loslaten: 12 Vlijmscherpe tips om eindelijk verder te kunnen
PijlSeksuele aantrekkingskracht: 15 Tips om het op te wekken
Pijl8 Tips waarom alleen op stap gaan het allerleukste is (wow!)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie