Online chatten: 8 krachtige tips

15 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Online dating tips

Online chat, de nieuwe manier van daten

Chatten, sms, whatsapp, facebook-chat of Tinder(mijn favoriet!) zijn allemaal voorbeelden van media waarmee je met vrouwen kan praten terwijl jullie niet fysiek samen zijn. Dit is heel fijn want meestal zijn de chats een vervolg van een korte ontmoeting en een uitwisseling van gegevens. Het doel is duidelijk: elkaar weer ontmoeten. Dit moet je te allen tijde in gedachten houden: Elkaar weer zien is het doel.

Hieronder staan 7 simpele tips die ik door de tijd heen heb geleerd en waar ik nog altijd op blijf letten. Ze zullen zeer helpen om je ‘online chat’-game te verbeteren!

Online chat tip # 1: Verlies je doel niet uit het oog
Online chat tip # 2: Niet over-excuseren
Online chat tip # 3: Niet onnodig wachten
Online chat tip # 4: Niet te veel opties geven voor een date
Online chat tip # 5: Niet vragen maar stellen
Online chat tip # 6: Niet te lang wachten
Online chat tip # 7: Niet vergeten plezier te maken
Online chat tip # 8: Lekker reëel blijven

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Online chat tip #1: Verlies je doel niet uit het oog

Het belangrijkste is dus het doel niet uit het oog te verliezen. Hou heel goed in je gedachte dat het chatten een investering is om tot een date of een ontmoeting te komen. Niets minder, hopelijk wel veel meer!

Online chat tip #2: Over-excuseren

Een veelgemaakte fout tijdens chatten is over-excuseren. Te vaak zie ik het terug dat mannen iets zeggen in de trant van “Sorry dat ik nu pas reageer, maar ik had dit, dat, zus en zo nog te doen bla bla bla”. Het maakt niet uit. Sterker nog, het is juist goed. Jij hebt meer te doen dan heel de dag te chatten. En jij bericht haar nu omdat jij nu tijd hebt.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Wat je wel kan doen, wanneer ze jou een berichtje stuurt, is haar te zeggen “Hee, ik ben nu even druk. Ik stuur je vanavond even een berichtje! x”. Hierbij geef je haar toch aandacht (of affectie) en tegelijkertijd geef jij aan wanneer jij wat doet. Hou alle sorry’s, excuses, pardon’s en ooh’s voor je. Het brengt namelijk niets positiefs in jullie chatcontact. Let wel; wanneer je je excuus moet maken dan moet je dat ook gewoon doen - maar niet om niets!

Online chat tip #3: Niet onnodig wachten

Met opzet wachten voordat je reageert op haar berichtje. We kennen het trucje allemaal. Het is heel gemaakt en werkte misschien op de middelbare school. Nu is dit too much! Jij weet dit en zij weet dit. Je verliest hier vaak alleen maar haar aandacht door en je staat voor schut omdat ze meestal wel door heeft wat je probeert te doen.

Waarom moet je het niet doen? Dit komt omdat vrouwen zich altijd even speciaal willen voelen. Zoals ik schreef bij chat tip #2, een vrouw wil toch even je aandacht hebben. Geef haar dit even, dit maakt zeker een verschil. Een hoop kleine plusjes zijn beter dan enkele grote plusjes. Haar onnodig laten wachten gaat je niets opleveren.

Online chat tip #4: Niet te veel opties geven voor een date

Het doel zoals in verbeterpunt #1 is aangegeven: Hou het doe voor ogen. Wanneer je daten bespreekt, geeft haar dan niet te veel opties. Dit klinkt misschien wat counter-intuïtief. Ik zal het met een voorbeeld uitleggen: Wat heb je liever: 1 uit 1 miljoen gelijke snoepjes of 1 uit 2 gelijke snoepjes? Welke lijkt voor je gevoel lekkerder? De 1 uit 2 is meestal het antwoord.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Dit is geen actief denkproces maar onbewust werkt dit mee in beslissingen die mensen maken. Vrouwen zijn dus sneller geneigd om 1 uit 2 te kiezen dan überhaupt te kiezen bij 1 uit 1 miljoen. Geef haar daarom weinig opties en ze zal eerder met je op date gaan.

Online chat tip #5: Niet vragen maar stellen

Dit chat tip hangt samen met tip #3 bij online chat-game. Het gaat hier om het moment wanneer je het gevoel hebt dat er voldoende ‘klik’ is om haar op date te vragen. Nu volgt meestal de volgende tekst: “Wil je met mij wat gaan drinken?” of “Heb je zin om samen wat te doen?”. Ik zeg: Doe dit niet! Ik ben van mening dat je het niet moet vragen, maar gewoon moet aannemen. Als ze het niet wilt zal ze het toch wel zeggen. Ze is een volwassen en zelfstandige meid, of niet soms?

Stel dat je met haar wat wil gaan eten en zegt: “Waar ga je liever met me heen, Happy Italy of Vapiano’s” (ik woonde in Rotterdam). Je geeft al aan dat jullie samen weggaan. Je stelt het. Dit toont veel meer zelfvertrouwen en karakter. Er vanuit gaan en stellen werkt negen van de tien keer beter dan vragen!

Een mooi toetje die ik je wil geven is een ‘valletje’ die ik zelf heb bedacht… Ik: “Wat drink je eigenlijk liever, wijn of bier?”. Zij: “Wijn”. Jij: “Okay, mooi! Ik liever een lekker biertje.”. Meestal komt er dan nu een “Hoezo?”. Ook als de “hoezo” niet komt kan je nu prachtig soepel zeggen “Dan weet ik wat we kunnen bestellen wanneer we samen weg gaan”. Smooth ^^.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Online chat tip #6: Niet te lang wachten

Deze fout heb ik ook al meermaals gemaakt. Het duurde bij mij best wel even voor ik doorhad dat daar de afwijzing in kon liggen. De vuistregel die ik nu hanteer die hieruit is gekomen luidt: Niet meer dan twee a drie dagen tussen het afspreken van de date en het hebben van de date. Waarom? Het geeft haar genoeg tijd om er naar uit te kijken en tegelijkertijd te weinig tijd om er sterk over te gaan twijfelen of je af te bellen.

Ook moet je de tijd tot de date overbruggen via de chat. Wanneer er eenmaal een date is gemaakt kijkt ze iets scherper naar wat jij stuurt om een beoordeling te maken of ze wel echt tijd gaat investeren in jou (tijdens de date). Hoe langer de tijd tussen afspraak en date, hoe groter de kans dat ze dingen verkeerd kan opvatten en toch besluit af te bellen.

Online chat tip #7: Niet vergeten plezier te maken!

Plezier maken tijden chatten is mega belangrijk! Wanneer je plezier maakt ben jij zelf blij. Dit brengt naast zelfpret ook veel positieve emoties en betere reacties met zich mee! Uit psychologisch onderzoek blijkt: Positieve emoties leiden tot bredere en ‘blijere’ kijk op de wereld, negatieve emoties leiden tot een vernauwde en ‘bozere’ kijk op de wereld.

Dit straalt ook door in je berichtjes! Ze dient uit jouw berichtjes te kunnen afleiden dat je een vrolijke vent bent, die een fun karakter. Dit is een zeer aantrekkelijke eigenschap die je tijdens het chatten kan tonen, dus doe dat ook!

Online chat tip #8: Lekker reëel blijven

Mannen, laten wel reëel blijven. Ze kan afbellen. Om wat voor reden dan ook.. Dit gebeurt gewoon. Take it like a man! Hoe je er mee om gaat is het allerbelangrijkst. Geef haar geen veeg uit de pan. Geef aan dat het kan gebeuren: “Jammer, dan maken we morgen gewoon een andere afspraak.” werkt altijd heel goed.

Als ze je een ‘hint’ wil geven of er onder uit wil, dan moet ze maar een grote meid zijn en gewoon zeggen waar het op staat anders maken we gewoon een nieuwe afspraak! Persoonlijk heeft deze aanpak en gedachte mij al vaker toch een heerlijke nacht de week erop geven!

Voor meer tips over online vrouwen versieren en Tinder, met bizar veel voorbeelden ;) dan raad ik je dit artikel aan.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlMannelijke en vrouwelijke energie: De 7 grote verschillen
PijlVreemdgaan Herkennen: 15 Signalen die Overspel Verraden
PijlDatingcoach Daan de Ram Deelt 10 Beste Tips (flirtzinnen in tip 8)
Pijl8 Redenen waarom vrouwen afstandelijk doen + 8 Tips

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Ronny
Hey Patrick, goede post. Heb je ook voorbeelden van online game? Ik vind je post heel helder, maar ik denk dat als ik voorbeelden met uitleg zie, ik veel sneller ga snappen wat er nodig is om goed te worden met online game... Thanks!
AttractionGym Daan
Hi Ronny

Check deze post uit, daar zitte super veel voorbeelden in! Veel meer diepgang ook nog in Patrick zijn online game:

http://www.attractiongym.nl/tinder/

Grts!

Daan
Reacties
jan
ik heb zin in meer vrouwen in bed
alex
heb laatst een vrouw ontmoet en gezoend, maar nu zit er inmiddels bijna 2 weken tijd tussen een eventuele volgende afspraak ivm vakantie. hoe kan je dat het beste warm houden? heb voor en na haar vakantie geapped met een voorstel (wat in eerste instantie niet lukte vanwege vakantie), en tussenin nog iets grappigs gestuurd. hoop dat t goed uitpakt :)
Jacob
Bedankt voor de tips!

Plaats een Reactie