Sensuele massage

08 May 2014, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Sensuele massage en voorspel

Ik kan niet wachten om jou en iedere man in Nederland dit te gaan leren, want man wat geniet ik hier van: massages! Normaal gesproken betaal je namelijk best wel geld om in een spa een massage te krijgen, en ik denk dat ik namens alle vrouwen spreek als ik zeg hoe heerlijk we het zouden vinden als iedere man in Nederland dit comfortabel kan.

Mijn ervaring is dat de meeste mannen niet heel veel los maken (letterlijk en figuurlijk) als het aankomt op massages geven. Misschien is dit wel de reden dat zo weinig mannen zich wagen aan dit zwaar onderschatte verleidingswapen: de sensuele massage.

Daarmee wil ik niet zeggen dat gewoon een beetje masseren niet prettig zou zijn. Als je het gewoon doet als voorspel om vervolgens wat actiever aan de gang te gaan dan kun je bijna niet fout gaan ;-). Maar ik ben ervan overtuigd dat je de vrouwen van je af zal moeten slaan, zodra je weet hoe je echt een goede massage weet te geven.

Lees dit dus aandachtig door en leer ervan, want de vrouwen van Nederland zullen hun je dankbaarheid laten merken, neem dat van me aan ;-).

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Sensuele massage: de voorbereiding

Als je een massage wil gebruiken om lust op te wekken, dan zul je naast de massage ook wat sfeer neer moeten zetten. Je wilt een romantische setting creëren waar de massage plaats vindt. Wanneer je een massage op bed geeft dan wil je je slaapkamer om toveren in een romantische locatie .

Mannen hebben nogal eens moeite met een romantische setting creëren maar wat dat betreft heb ik goed nieuws voor je. Vrouwen houden namelijk van clichés. Het is dus om te beginnen zo simpel als eerst een romantisch muziekje opzetten. Vaak is R&B een genre wat zich goed leent voor avondjes als deze. Als ik een tip mag geven, dan zou ik gaan voor muziek van John Legend en dan vooral zijn laatste album (persoonlijke favoriet).

Naast de muziek is er ook wat sfeerlicht nodig. Maak de slaapkamer helemaal donker en zorg ervoor dat je alleen licht hebt van kaarsen, veel kaarsen. Als ik je een pro tip mag geven ga dan voor geurkaarsen omdat vrouwen een heerlijke geur ook echt kunnen waarderen. V ergeet er niet om voor te zorgen dat de kamer op een goede temperatuur is, niet te koud en ook niet te warm.

Als het allemaal cliché aanvoelt dan zit je op het goede spoor. Geloof me, vrouwen zijn hier dol op. Zorg ervoor dat je een handdoek op je bed klaar hebt liggen dan kan het beginnen.

Beginnen met masseren

Om een sensuele massage goed te beginnen ben jij degene die haar uitkleedt. Zie het hele uitkleed proces als één groot verleidingspel. Eigenlijk is de massage en de hele situatie eromheen en grote tease. Je raakt een vrouw continu aan, je windt haar op en verleidt haar, maar je blijft de echt actie alleen maar uitstellen. Het is allemaal een voorproefje van de seks die later volgt.

Terwijl je haar uitkleedt, blijf je haar de hele tijd in de ogen staren. Geloof maar dat een vrouw het daar heel warm van krijgt. Vervolgens leg je haar op haar buik en ga jij aan het werk. Het eerstvolgende wat je altijd doet is massageolie aanbrengen. Het type of soort massageolie maakt niet zo veel uit, hoewel de ene lekkerder ruikt dan de andere.

In seksshops kun je erotische massageolie krijgen met een smaakje, maar ik kan uit ervaring vertellen dat dat niet zo’n succes is. Vaak is de massageolie na een paar keer wrijven al niet meer glad, of wrijft ie helemaal niet en is de smaak gewoon niet zo lekker. Ik zou gewoon gaan voor normale massageolie, de massage zelf is al opwindend genoeg.

Belangrijke tip: zorg ervoor dat je eigen handen goed warm zijn voor je de massage begint. Wrijf je eigen handen dus goed over elkaar heen om vervolgens de massageolie op je handen aan te brengen. Dan pas verdeel je de olie over haar rug en begint de massage.

De sensuele massage zelf

Begin dus met het aanbrengen van de massageolie op haar rug. Denk niet dat dit gewoon simpel het aanbrengen van olie is, nee dit is al echt de massage. Bij het begin van de massage draait het er om dat zij went aan de aanraking van jouw handen. Het begin is dus heel erg rustig en je geeft niet teveel druk.

Leg je handen op haar onderrug en ga met beide handen tegelijk rustig aan naar boven toe. Als je beide handen boven zijn dan gaat iedere hand via de buitenkant van haar lichaam weer naar beneden toe. Je volgt dus eigenlijk de contouren van haar lichaam.
Nog een belangrijke opmerking: tijdens de hele massage mag je geen druk uitoefenen op de ruggenwervel, dit is namelijk niet goed.

Overdwarse rugmassage

Als je een paar keer over haar rug gewreven hebt op bovenstaande manier, ga je aan haar zijkant staan of zitten. We gaan nu verder met een overdwarse rugmassage. We beginnen onderaan de bovenrug en werken langzaam naar boven toe .

Leg iedere hand op een zijkant van haar rug en glijd in een langzame, ritmische beweging met beide handen, om en om, dwars over de rug naar buiten . In principe wissel je dus steeds de positie van je handen af, van haar (voor jou) bovenste zijkant van haar rug, naar de (voor jou) onderste zijkant van haar rug.

Zo ga je van haar haar heupen naar haar nek en als je bovenaan bent dan laat je je handen via haar zijkanten weer terug glijden naar haar heupen.

De man in dit filmpje heeft het maar half begrepen, maar het geeft wel een goed idee van wat ik bedoel:

Sensuele massage techniek: cirkeltjes draaien

Vervolgens beginnen we met een techniek die bekend staat als ‘cirkeltjes draaien’. Hierbij focus je je op het gedeelte van haar rug, naast de wervelkolom. Je legt beide handen naast elkaar en oefent druk uit met alleen je duimen. Je geeft dus met je duimen druk op de spieren naast de wervelkolom.

Eigenlijk draai je met je duimen een rondje en je beweegt omhoog en naar buiten, de ene duim na de andere. Dit herhaal je ongeveer zo’n drie keer en zo ga je telkens een stukje omhoog op haar rug. Ook hierbij werk je weer vanaf de heupen naar boven, dus naar de schouders. Als je boven bent dan gaan je handen in een vloeiende zachte beweging weer naar beneden.

Grote cirkel

Als laatste ga je boven haar hoofd staan. We gaan nu namelijk vanuit de nek naar beneden toe werken en we gaan een grote cirkel maken op haar rug. Met beide handen begin je net onder haar nek en je gaat met iedere hand iets langs haar ruggengraat naar beneden toe.

Als je bij haar billen bent, dan gaat iedere hand via de zijkant van de rug weer met lichte druk naar boven toe. Alsof je dus een grote cirkel draait. Bij de eerste cirkel pak je heel haar rug mee, de tweede keer ga je tot net iets boven de heupen en de derde keer tot en met de schouderbladen. Je maakt de cirkel zo dus steeds iets kleiner

Dit zijn een aantal sensuele basistechnieken voor een rugmassage die niet te moeilijk zijn, maar waarbij je wel een vrouw een hoop ontspanning kan geven, ze zal hier dus echt van genieten! Wat betreft de druk die je uitoefent is communicatie belangrijk. Ik houd bijvoorbeeld van best wel een harde massage en veel druk, maar niet iedere vrouw houdt daarvan.

Vraag dus gewoon tussendoor bij iedere techniek een keer of ze de druk fijn vindt, zo kan je je aan haar aanpassen.

Aah, na het schrijven van deze blog krijg ik zelf spontaan zin in een massage. Dus mocht je eerst even willen oefenen, dan houd ik me aanbevolen ;)

Doei,
Kayleigh

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVerliefdheid bij vrouwen: Dit zijn de belangrijkste 17 signalen
PijlHet essentiele inzicht voor de zoektocht naar jouw soulmate
PijlDaten met je ex? 7 Belangrijke tips (Zo gaat het wĂŠl goed)
Pijl10 Leuke gespreksonderwerpen voor een geweldige date

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

GW
Kayleigh, massages zijn supergoed om langzaam naar een seksuele vibe over te gaan. Is er een bepaald type massage dat je kan aanraden waarvan mannen een cursus kunnen volgen om daar zo goed in te worden?
Reacties
Jaimy
Het gaat niet zo zeer om de type massage en ook niet de cursus die daarbij komt kijken. Ik heb het zelf geleerd door persoonlijke ervaringen van ontvangen/geven (Massages)

Handpalm massages is een heel goed begin voor de meeste mannen om vrouwen te leren masseren. Het is moeielijk om hier teveel druk op te zetten en aangezien de binnenkant van onze handen zo gevoelig zijn word het ook eerder opgemerkt...

Daarnaast is gevoel het belangrijkst... Inspelen op de reactie van het lichaam van je partner. Je voelt immers zelf aan wanneer je iemand te hard of te zacht masseert. En volgens mij kent ieder mens de erozones wel combineer die twee en je hebt al een fantastische basis voor goede massages...

Pulsing is ook nog een hele fijne optie maar hiervoor moeten twee mensen echt een goede verbinding hebben om dit uit te kunnen voeren. De persoon die de massage geeft zorgt voor lichterlijke trillingen en pulsingen. De persoon die de massage ontvangt moet hier leren in mee gaan en de blokkades van het lichaam tegen te gaan. Als je hier gezamenlijk een weg in vind is het de beste ondergrond voor een goede relatie/verhouding

gr Jaimy
Jaimy
Mooi artikel en heel goed onderbouwd. Zelf heb ik jarenlang massages gegeven en vind ik het fantastisch om te doen. Juist op sensitieve wijze masseren is wat voor het gevoel en de verbinding zorgt.

Ik heb jaren lang in het buitenland gewoond en hier veel gemasseerd. Dus in hoeverre Nederlandse vrouwen daar gek op zijn kan ik niet over oordelen.

Wat ook een hele goede is is het oeroude "Pulsing Massage" Hiervoor moet je namelijk gezamenlijk verbonden zijn om het goed uit te kunnen voeren.

gr Jaimy.
M
Opzich goede blog alleen is dit geen sensuele massage maar een ontspanningsmassage en de technieken die je beschrijft zijn puur technisch in elke massage terug te vinden...

Wil je dit sensueel maken dat zul je tijdens de massage moeten leren spelen met bepaalde zones en spanning opbouwen voor je over gaat naar "het vervolg".

Zoals je nu omschrijft klinkt heerlijk en is een goed begin maar zou ik als vrouw niet zien als sensueel...
Reacties
M.R.
M je hebt gelijk. als ik een massage geef dan doe ik het volgende. 1 kaarslicht, 2 muziekje, dan wel de tantra muziek. 3 ik begin altijd bij de nek en van daaruit naar haar voeten om altijd terug te komen naar haar rug en nek met lange halen. de billen kneed ik intussen met speelse trekjes naar haar vagina door haar binnenbenen te strelen. wat ook lekker is om eerst te knijpen in haar rug op verschillende plekken en dan met je toppen van je vingers er over heen te gaan heel zachtjes. dit wekt een soort kippenvel effect op.
rene
Deed ik ongeveer zoals beschreven, ik heb wel wat bijgestuurd en meer gevarieerd, mijn vrouwtje is wel nat klaar gekomen tegen het einde, zonder het "vervolg" ...
Welke tips kan je nog geven als de vrouw op de rug ligt, welke massage is hier best gepast ?
Rene
Rob
Tantra werkt ( bij mij althans ) altijd goed. Een erg goed voorbeeld hiervan is dit filmpje. Geen woorden bij nodig : https://www.youporn.com/watch/10936189/yoni-lingam-massage-part1/
Petaloudes
Ik nodig Kaileigh en andere vrouwelijke massage liefhebbers graag uit voor een liefdevolle Integratieve Massage
www.petaloudes.nl

Plaats een Reactie