Sociale vaardigheden voor vrouwenversierders

Arnoud

12 Mar 2015, door Arnoud in Flirttips
Leestijd: 5 minuten

Home / Blog / Flirttips / sociale-vaardigheden

Je wilt beter succesvol zijn, authentieker en beter met vrouwen – daarom ben je hier. Dat is top! Maar voordat ik je allerlei tips geef waar vrouwen gevoelig voor zijn, teksten waar ze goed op reageren en hoe je dat ene speciale meisje geïnteresseerd krijgt – laat me een vraag stellen. Hoeveel energie steek jij in de ontwikkeling van je algemene sociale vaardigheden?

Wil je trouwens vanaf nu alleen nog maar geweldige flirterige gesprekken waarin ze je echt leuk gaat vinden? Download dan eens mijn Saaie Gesprekken Doder Cheatsheet die jou gaat helpen om de gaafste gesprekken te hebben met vrouwen.

Laten we een kleine inventarisatie maken:

Als je het eens bent dat je succes met vrouwen een direct gevolg is van je sociale vaardigheden in het algemeen, lees dan verder!

Trainen van je sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn gewoon de mate waarin we kunnen opschieten met anderen. Als je probleemloos kunt bewegen in een sociale omgeving, heb je meer energie om je te concentreren op het leren kennen van die ene aantrekkelijke meid. En omgekeerd, als je succes hebt met vrouwen ondanks sterk ontwikkelde sociale vaardigheden dan heb je je wat wij je leren niet écht eigen gemaakt. Je succes zal dan van korte duur zijn.

Je wilt je sociale vaardigheden altijd trainen, hoe soepel of stroef je sociaal ook bent. Dit is waarom dit artikel gaat over algemene sociale skills. Het is mijn bedoeling om je te helpen om meer iedereen op te kunnen schieten, in welke omgeving dan ook. Of dit nou een 1-op-1 situatie is, in kleine groepjes, in een kamer vol mensen of in een veel grotere setting.

TIP: 13 Symptomen van Seksuele Frustratie bij Mannen

Sociaal vaardige mensen hebben de kracht om te communiceren met anderen op een manier dat zij de anderen kunnen lezen. Ze hebben de vaardigheid ontwikkelt die anderen stimuleert om te groeien, creëren, communiceren en te delen.

Bonustip: Mijn beste tip voor succes met vrouwen

Herken je dit?

Je ziet een mooie vrouw, maar je bevriest als je haar aan wilt spreken. Of je hebt wel gesprekjes, maar het leidt helemaal nergens toe.

Of je zit op Tinder en je gesprekken lopen simpelweg dramatisch. Als je überhaupt al matches krijgt.

Misschien wel het ergste: je vindt iemand leuk maar je zit metersdiep in de friendzone...

Oef, ik voel je bro. Ik was vroeger precies zo.

Totdat ik het geheim van aantrekkingskracht ontdekte en me ontwikkelde tot een versiergoeroe.

Omdat ik je wil helpen eindelijk succes met vrouwen te krijgen heb ik mijn beste tips gebundeld in mijn Transformatie-pakket.

Je krijgt:

Wil je ook een rockster worden met vrouwen?

Hier download je het Transformatie-pakket gratis

De geschiedenis van de sociale vaardigheden

De mens is hét sociale dier bij uitstek. Honderdduizenden jaren geleden al hebben onze primitieve voorouders ingewikkelde sociale samenlevingsvormen ontwikkeld: ingewikkelde sociale regels en hiërarchieën. Om dit mogelijk te maken hebben onze hersenen spiegelneuronen ontwikkeld die gevoeliger en verfijnder waren dan die van andere primaten. Hiermee konden we niet alleen anderen nadoen, maar konden we ons ook inleven hoe anderen zich voelen en wat ze denken. Ons empathisch vermogen groeide en stelde ons in steeds beter in staat om de ander te begrijpen.

Sociaal vaardige mensen zijn comfortabel met anderen van verschillende achtergronden, leeftijden, culturen en sociale lagen. En nóg belangrijker: ze zijn in staat mensen om zich heen comfortabel en ontspannen te laten voelen. Dit geldt ook voor mensen die een heel ander leven hebben dan zij, denk aan een receptionist, leraar, huisarts, wie dan ook. Sociale intelligentie is enorm handig en het mooie is: het is gewoon aan te leren!

Je wordt niet namelijk sociaal intelligent geboren, dat ontwikkel je. Het kan zijn dat je op dit moment denkt dat je niet super sociaal begaafd bent en het nooit zult worden. Speciaal jou daag ik uit om deze simpele tips en trucs uit te proberen en toe te passen.

TIP: 9 Simpele tips om een Tinder gesprek te beginnen

Ken je sterktes en je zwaktes

Neem een paar minuten en ga voor jezelf na waar jij denkt dat je sociale zwaktes en sterktes liggen. Zorg ervoor dat je deze vraag zowel privé en zakelijk bekijkt. Het is soms verbazingwekkend hoeveel moeite succesvolle zakenmensen hebben met socializen op een informele manier.

- Het maken van een babbeltje op een sociaal evenement

- Bewust zijn van hoe andere mensen zich voelen

- Luisteren naar mensen

- Het hebben van een positieve houding ten opzichte van jezelf

- Het verkopen van jezelf of jouw ideeën

- Het hebben van een positieve houding ten opzichte van anderen

- Het opbouwen van een connectie met anderen

- Opvallen in een groep (op een positieve manier)

- Omgaan met ongemakkelijke situaties

Mijn persoonlijke ervaring

Toen ik een tiener was dacht ik dat de manier om populair te worden was om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en met mijn ambities. Als ik feesten en sociale events bezocht vertelde ik altijd over met mijn dromen denkend dat dit goed zou vallen. Dat was niet altijd het geval. 

Mijn besef dat dit niet de beste manier was om sociaal succesvol te zijn, was de eerste stap naar het werken aan mijn sociale vaardigheden. Ik begon rond te kijken in mijn omgeving naar degenen die duidelijk succesvoller waren op sociaal vlak dan mij. Ik merkte op dat ze veel dingen aan het doen waren die vreemd voor mij waren. Vaak het tegenovergestelde van wat ik had aangeleerd.

TIP: 9 Tips: Hoe Krijg Je (Snel) Seks met Leuke Vrouwen

Ze waren meestal vrolijk, lachten veel, waren expressief, open, behulpzaam. En  ze waren vooral goed in het luisterden naar anderen. Ze hadden de neiging om weinig over zichzelf praten en waren vooral erg geïnteresseerd in anderen. Ook waren ze meer ontspannen, oogden meer zelfverzekerd en waren ook nog eens veel succesvoller in de liefde dan ik.

Het was leuk dat ik ambitieus was enzo, maar ik realiseerde me dat sociale vaardigheden ontwikkelen begint met jezelf snappen. Als je dit kunt, ben je beter in staat om mensen te lezen en vergroot je met iedere interactie je sociale intelligentie.

Het doel van sociaal vaardige mensen

Het doel van sociale intelligente en vaardige mensen is om een connectie met anderen te maken. Ervoor te zorgen dat anderen zich comfortabel en ontspannen voelen in jouw nabijheid. Mensen het gevoel geven waardoor ze oprecht blij zijn om bij jou in de buurt te zijn te zijn, en niet een enkeling – maar allerlei soorten mensen. Misschien wel de belangrijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is met de kunst van het luisteren.

De beste en meest krachtige manier om interesse te tonen in een ander is door te luisteren naar wat die andere persoon vertelt. Het is minder boeiend wat jij te vertellen hebt, want ook al had je al de informatie van de wereld in je hoofd zitten – die informatie is vaak wel te vinden. We leven in een wereld met een informatie overschot – maar met aandacht armoede!

TIP: Vrienden Blijven na Afwijzing: 10 Redenen om NIET Vrienden te Blijven

Op een feest ontmoette ik ooit een vrouw dame die gepassioneerd was over onwijs veel verschillende onderwerpen. Ik had het de dag daarvoor laat gemaakt en had een schorre stem. Omdat ik praktisch onverstaanbaar was, was mijn manier van praten vooral veel knikken en het geven van een gepaste “uhuhms” op de juiste momenten. En heel af en toe een vraag stellen zodat ik weer 5 minuten kon luisteren.

Toen we afscheid namen dacht ik dat ze vast zou denken dat ik een saai persoon zou zijn. Ik had niet veel inbreng gehad in ons gesprek en ik nauwelijks iets van mezelf laten zien. Om je een beeld te geven, had zij 90% van de tijd gesproken en ik 10%. Tot mijn verbazing hoorde ik van een vriend op het feest dat ze me een erg boeiend en sociaal persoon vond.

Luisteren – een vergeten kunst

Na het gesprek begon er bij mij een lampje te branden. Ik realiseerde mij dat echt luisteren mij de kans gaf om ontspannen te zijn in een gesprek en een ander de kans om zich te uiten. Als je kijkt naar communicatie seminars of trainingen zie je vaak dat het onderwerp luisteren het minst wordt behandeld. Geschat wordt dat we gemiddeld ongeveer 50 tot 80 procent van ons tijd communiceren. En gemiddeld de helft hiervan is luisteren. Dáárom sta ik hier uitgebreid bij stil.

Hier een aantal slechte luistergewoontes die je als sociaal vaardige man wilt mijden:

1. Andere dingen proberen te doen tijdens het luisteren, zoals spelen met je mobiele telefoon.
2. Doen alsof je alles volgt, terwijl je niet echt oplet.
3. Afgeleid worden door de manier hoe de ander praat of communiceert.

Het zijn allemaal situaties waarin je toestaat je gedachten te laten afdwalen terwijl je met iemand in gesprek bent. Bepaal of je met die persoon wilt praten! Als dat niet het geval is, laat dat dan op een beleefde manier weten. Maar als je ervoor kiest om tijd te geven aan die persoon, doe dat dan met je volle aandacht! Dit is een kwestie van training en dat doe je als volgt.

Train je brein zich te concentreren op specifieke geluiden. Dat doe je namelijk toch al dagelijks. Denk aan een feest, een rumoerig restaurant, een bar of discotheek. In zo'n omgeving kan je brein tot wel 50 decibel blokkeren van storende geluiden (ruis) als je met iemand in gesprek bent. Je gebruikt hierbij dezelfde vaardigheid die een moeder gebruikt, als ze een vage kreet van haar baby hoort boven al de drukte op straat.

Een makkelijke manier om dit te oefenen in je dagelijks leven is door af te stemmen op de verschillende “geluidszenders” om je heen. Luister naar het vogel kanaal, het verkeer kanaal, het regen kanaal etc.

Ik sluit met een een paar praktische tips. Allereerst, de gouden luister regel. Namelijk om twee keer zoveel tijd te besteden aan luisteren dan aan praten. Denk eraan dat je twee oren hebt en slechts één mond hebt – en niet andersom. Daarnaast de oogcontact tip. Oogcontact is fundamenteel voor luisteren en communiceren. Dit betekent natuurlijk niet dat je constant iemand in de ogen aankijkt. Maar regelmatig oogcontact maken is één van de belangrijkste manieren waardoor iemand zich gehoord voelt.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

7 Must-Have Tips om je Non-Verbale Communicatie te Verbeteren
3 Hacks om het maximale uit Tinder Online te halen + Uitleg
Ze wil rustig aan doen? 7 Tips om dat razendsnel op te lossen
Zelfontwikkeling: In 19 Gewoontes naar de 2.0 Versie van Jezelf

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Gerelateerde artikelen

HIDE

9 Simpele tips om succesvol contact te leggen met vrouwen

HIDE

Foute vrouwen herkennen - 7 Signalen

HIDE

7 Tinder profiel tips: Zo krijg je vanavond al 10x zoveel matches

HIDE

7 Beste Online Dating Profieltekst Tips waarmee je indruk maakt

HIDE

20 Beste Date Idee├źn in Tilburg Voor Een Romantische Avond

HIDE

Hoe Vrouwen Mannen Testen: 5 Tests Waarop Ze Je Beproeft

Check deze funny en leerzame video's

HIDE

Hoe omgaan met kerels die je c-blocken

Hoe (letterlijk) vrouwen oppikken

Hoe (letterlijk) vrouwen oppikken

De roltrap versierchallenge

De roltrap versier-challenge: Krijg haar nummer voordat ze boven is!

Reacties

Plaats een ReactieTraining kalender

23 Oct

Attraction Bootcamp

Amsterdam Bijna vol
27 Nov

Attraction Bootcamp

Amsterdam VOL
18 Dec

Attraction Bootcamp

Amsterdam VOL
22 Jan

Attraction Bootcamp

Amsterdam Bijna vol

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)