Uit de friendzone in 3 stappen

23 Sep 2013, door datingcoach Daan de Ram in Friendzone

Friendzone uitkomen: haalbaar of ijdele hoop?

De friendzone – bekend fenomeen als je al een tijdje bezig bent met daten. Het allerbeste is natuurlijk om deze zone te allen tijde te vermijden als je meer wilt dan alleen ‘’goed gesprekken’’ met die woest aantrekkelijke vrouw. Maar voor degenen die er midden inzitten of dit willen voorkomen, lees vooral verder.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Vaak genoeg krijgen we van studenten de vraag hoe je hier uit kan komen. Is dit daadwerkelijk haalbaar of meer een wensdroom en ijdele hoop?

Ik kan je zeggen dat wel degelijk haalbaar is, maar het vergt wel de nodige mentale flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Je gedrag is het gevolg van je gewoontes, en die heb je niet zomaar veranderd.

Een veelgehoord statement betreffende ‘’de friendzone’’ is dat je als man een ultimatum dient te stellen naar haar- of we hebben sex óf het contact is over. Fout advies! Lees verder om erachter te komen wat je wel moet doen om uit de friendzone te geraken – in drie ‘eenvoudige’ stappen.

Stap 1: Voeg seksuele elementen toe aan jullie contact

Hoe lang bevindt jij je al in de friendzone? Hoe langer je er in zit hoe lastiger het zal zijn om eruit te komen. Maar hoe dan ook, op een gegeven moment is het tijd voor verandering.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Dit kun je doen door wèl over seks te gaan praten met haar. Seks wordt wel een gesprekonderwerp in jullie contact.

Maar dan niet direct met betrekking tot haar. Vertel bijvoorbeeld over een seksuele ervaring die je hebt opgedaan tijdens vakantie. Of een one night stand mocht je die al ervaren hebben. Hier mag je best wat details vertellen. Je zult er van versteld staan met wat voor ondeugends jouw prinsesje terugkomt.

Zeg dus niet hoe je seks met haar wil wilt hebben. Doe dit subtiel, en niet met expliciete bewoordingen die haar af kunnen schrikken. Het sleutelwoord is indirect.

Je communiceert hiermee dat je een seksueel wezen bent. Dat je normaal bent en geen verdwaalde monnik uit Tibet.

Stap 2 om uit de friendzone te komen: Maak haar jaloers

Neem de tijd voor stap 1. Wat je hiermee bereikt is een prikkel in haar gedachten dat jij ook een seksueel wezen bent. Dit kun je ook doen door in haar bijzijn ‘’ongegeneerd’’ naar andere vrouwen kijken en complimenten te maken.
Of het gewoon te hebben over een bekend supermodel van Victoria Secret die jij aantrekkelijk vindt. Uiteindelijk ontstaat er een vorm van jaloezie die vrouwen onderling kunnen hebben naar elkaar.

Maak haar duidelijk dat jij seksuele verlangens hebt. Dat jij bepaalde vrouwen aantrekkelijk vindt. Dat het normaal is voor jou om te daten, om projectjes te hebben, om geïnteresseerd te zijn – en te weten wat het is om interesse te krijgen van vrouwen.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Zoals je weet voelen vrouwen zich aangetrokken door mannen die begeerd worden door andere vrouwen. Ze moet weten dat je niet de rest van je leven beschikbaar bent.

Stap 3: Flirt met haar om uit de friendzone te ontsnappen

Maak eens een opmerking te maken over haar outfit. Positief natuurlijk. ‘’Waarom draag jij vandaag niet dat leuke minirokje met dit warme weer? Ik vind dat behoorlijk sexy bij jou staan.’’ Is een goed voorbeeld om mee te beginnen.

Hier communiceer je jouw mening en kwalificeer je haar als een seksueel aantrekkelijk persoon. En dat voelt ze echt wel aan. Ook voor haar is dat een ‘’reminder’’ dat jij een seksueel wezen bent die niet wil blijven plakken in die friendzone.

Flirten kan ook geschieden door middel van fysiek contact. Ook hier bouw je het subtiel op. Jouw hand op haar rug zodra je haar voor laat gaan in een restaurant, als de gentleman die je bent. Of haar, wanneer je haar diep aankijkt, spontaan een knipoog geven.

Wat je doet is een ‘’nieuwe setting’’ creëren.

Stapsgewijs uit de friendzone

Zoals je hebt gelezen is er dus een duidelijk plan om met de friendzone af te rekenen. Maar je dient dit wel stapsgewijs te doen. Wanneer je te gretig bent kun je haar behoorlijk afschrikken en dat kan ten koste gaan van jullie relatie.

Wees je dus heel bewust van jouw gedrag. Laat je intenties doorschemeren, zonder dat je meteen resultaat verwacht. Laat me weten wat jouw bevindingen zijn – ik ben benieuwd!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl5 Must-have tips om een scharrel / fuckbuddy te krijgen en houden
Pijl3 Must-Have Tips om haar via WhatsApp op Date te krijgen
PijlDe beste datingsites: Waar & hoe vind ook jij leuke dates
PijlTinder Amsterdam: Krijg in 10 Tips, 5+ dates per week

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Thomas
Ik heb een meisje ontmoet met uitgaan. Zegt letterlijk dat ik als haar broer ben. Maar moet wel bekennen dat ik niet verder fysiek ben gegaan. Wel gezoend. Maar zij heeft ook contact met andere man, als vriend. Weet niet wat ik hievan vindt. Wat kan ik doen? Greets! Thomas
Reacties
henk
Fixen en gaan

Plaats een Reactie