De Valentijnsdag Survivalgids om Valentijn zonder kleerscheuren door te komen

07 Feb 2017, door datingcoach Daan de Ram in

Het is weer bijna zover. Valentijnsdag komt eraan. Echter is het nog niet zo eenvoudig om een topdag neer te zetten voor jou en je geliefde of crush. 

Het lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn een paar pijnlijke fouten die je kan maken waar wij je graag voor willen behoeden.

En daarom heb ik als datingcoach een infographic gemaakt voor je met de 4 dingen die je nooit meer wilt doen op Valentijnsdag.

Het is weer bijna Valentijnsdag

Maar wist je dat, ondanks dat het lijkt alsof er nooit iets fout kan gaan, het vaak een enorme deceptie is voor veel mannen en vrouwen? Onbewust hebben we allerlei verwachtingen van de ander en als het anders gaat dan we verwacht hadden, worden we soms enorm teleurgesteld.

Dat blijkt, want uit Facebook break-up statistieken blijkt dat er in de weken na Valentijnsdag een enorme piek is in het aantal relaties dat verbroken wordt. Eén op de vijf weet na Valentijnsdag dat het niet lang meer gaat duren...

Om je opweg te helpen zijn er een paar cruciale Valentijnsdag Tips die ik je wil geven.

Het gaat niet om geld, maar om creativiteit!

Vaak heerst het idee dat als je maar genoeg geld uitgeeft voor Valentijnsdag (dure juwelen of een heel duur etentje) dat je daarmee een goede beurt maakt. Maar weet je, geld uitgeven (mits je het hebt natuurlijk) is niet zo moeilijk.

Weet je wat veel meer waarde heeft? Als je partner het gevoel heeft dat je écht hebt nagedacht over wat je voor Valentijnsdag wil doen. Dat je met iets creatiefs en origineels komt waarmee je echt laat zien je partner te kennen.

Dat je goed oplet wat deze zegt en wat hij/zij stiekem 'ooit nog wel eens wil' en dat je juist dat dan regelt.

Ook al kost het niks, de energie die je erin hebt gestoken is duizend keer zo waardevol.

Zie het niet als je kans om alles uit de kast te trekken

Een hele grote fout die veel mannen maken in met name prille relaties, is dat ze denken dat dit hun kans is om te laten zien hoe gek hij wel niet op haar is.

Hij trekt alles uit de kast: Schrijft een liedje op zijn gitaar voor haar, neemt haar mee uit eten en koopt een bos rozen...

Het gevolg? Ze voelt zich zo ongemakkelijk met deze overdreven liefdesverklaring, terwijl jullie nog helemaal niet zo lang een relatie hebben, dat ze niet goed weet wat ze ermee moet. Ze voelt zich gelijk bekneld in de relatie: Dit gaat wel heel erg snel!

Daarnaast valt alles wat zij wellicht voor jou geregeld heeft in het niks bij jouw enorme investering. Dat vind jij misschien niet erg, maar zij wel: Ze schaamt zich misschien zelfs voor wat klein dat van haar is.

Kortom, doe het rustig aan. Doe iets leuks en kleins.

Valentijn is NIET het moment je geheime crush de liefde te verklaren

Je bent helemaal gek op een vriend/vriendin van je, maar die weet nog van niks. Of misschien speelt er heel oppervlakkig wat, er wordt wat heen en weer geflirt maar dat is het dan.

Veel mensen denken dan dat Valentijn het perfecte moment is om de grote openbaring te doen... Om de ander eindelijk te laten blijken wat we voor hem/haar voelen.

Waarna uiteindelijk meestal een gigantisch fiasco wordt.

Het werkt niet.

En weet je waarom?

Aantrekkingskracht en verliefd worden ontstaan juist in het spel van aantrekken en afstoten. Plagen en uitdagen. Je afvragen of die ander je nu leuk vindt en hoe leuk dan wel.

Juist deze onzekerheid en spanning maken het zo leuk.

Wanneer je alles op tafel gooit haal je alle spanning en onzekerheid in één keer weg. En daarmee verdwijnen je kansen als sneeuw voor de zon!

Neem wat je partner zegt over Valentijn niet te letterlijk

Wanneer je veel mensen vraagt wat ze van Valentijn vinden hoor je vaak:

Naaah daar doe ik niet aan hoor. Wat een onzin allemaal.

Betekent dit letterlijk dat je dan niks moet doen met Valentijn?

Nee!

Iedereen heeft een rationele en een diepere emotionele motieven. Wat ze zeggen over Valentijn is een rationele gedachte. Tuurlijk vinden we het onzin...

Maar diep van binnen vinden we het toch wel heel leuk als iemand aan ons denkt op zo'n dag, ook al is het met iets kleins.

Dat is de diepere emotionele laag.

Dus als je partner zegt dat hij of zij niet van Valentijn houdt, lach vriendelijk en regel als nog stiekem iets leuks ;)

Het zal sowieso gewaardeerd worden.

Uiteindelijk is Valentijn altijd een succes als je relatie al een succes is

Wanneer je een geweldige relatie hebt, dan maakt het niet zoveel uit wat je doet met Valentijn. Het zal altijd goed zijn omdat jullie elkaar al door en door kennen en waarderen.

Om je op weg te helpen, dit zijn de belangrijkste ingrediënten van een liefdevolle relatie die de test der tijd doorstaat.

Hou het avontuurlijk, spannend en fun
Zorg ervoor dat je altijd op zoek gaat naar nieuwe dingen samen. Dat je dingen meemaakt en plezier hebt. Fijne emoties met elkaar deelt.

Waardeer elkaars verschillen
Iedereen is anders en wat heel gevaarlijk is voor je relatie is als je de ander probeert te veranderen. De beste partner is iemand die waardeert om wie je bent, ook als je anders bent. En iemand die je steunt op je eigen pad en doelen.

Stimuleer jullie man/vrouw polariteit
Een uitdaging in onze maatschappij waarin gender-gelijkheid steeds meer voorop staat. Wanneer je ontdekt wat de verschillen zijn tussen masculiniteit en femininiteit en elkaar versterkt in die rollen, zal je altijd een hele sterke aantrekkingskracht tot elkaar houden en zal de passie nooit verdwijnen.

Leer empatisch communiceren
Luister eerst, begrijp eerst, voordat je zelf begrepen wil worden. Verplaats je in de ander zonder alles te refereren aan jouw ervaringen en interpretaties. Wanneer jij en je partner hierin slagen zullen jullie elkaar beter begrijpen en zullen problemen nooit lang problemen blijven.

Geef onvoorwaardelijk
Echte liefde bestaat in geven. Niet geven omdat je er iets voor terug krijgt, maar geven omdat je lief hebt. En als je onvoorwaardelijk geeft, niet alleen voel je jezelf dan veel beter, de kans is veel groter dat je liefde terug krijgt.

Creëer samen een visie voor je relatie
Mensen hebben behoefte in groei in de dingen die ze doen. Of het nou werk is of een relatie. Als iets te lang stil staat dan voelt het niet goed of gaat het vervelen. Daarom creëer samen toekomstdoelen en planning voor je relatie. Hoe ziet jullie toekomst eruit? En wat ga je doen daar te komen? Dan hebben jullie iets om samen als team aan te werken en naar uit te kijken.

Zo, nu weet je alles om er een top-Valentijnsdag van te maken.

Heel veel succes en plezier! 

 

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe maak ik haar weer verliefd? 7 Tips die haar terugkrijgen
PijlMeer dan vrienden maar geen relatie: 7 Tips voor meer
PijlWanneer zoenen? 5 Tips voor het beste moment
PijlIk ben verliefd? 8 Tests voor zekerheid (+ Hoe nu verder?)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Hans Jong
Mooi die infograph, leuke statistieken over valentijn. Heb je nog meer originele date ideeen voor Valentijnsdag?

Plaats een Reactie