Vind ze me leuk? De kracht van oogcontact

31 Dec 2013, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Weten wat ze echt van je wil

Ik ben nu een paar jaar heel actief bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik luister continue naar audiobooks wanneer ik ergens naar toe rijd. Sommige ebooks luister ik tientallen keren. Ik ben ook coach en ben help mannen om meer succes met vrouwen te hebben. Als coach push je jezelf ook continue, zodat je je studenten beter kunt coachen. Daar gaat deze blogpost over, maar niet op een manier zoals je misschien zult denken.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Afgelopen maanden was ik meer met mijn spirituele kant bezig. Toen ik hoorde dat Eckhart Tolle (auteur van The power of now, en Een nieuwe aarde) naar Rotterdam kwam zorgde ik dat erbij was. Een geweldig inspirerende ervaring. Na zijn seminar probeerde ik logischerwijs elke dag zo veel mogelijk in het nu te leven, gewoon omdat het heerlijk is om dat te doen.

Leven in het nu, wat is dat eigenlijk?

Ik probeerde alles zo veel mogelijk te ervaren door mijn zintuigen, en met name door mijn ogen. Geen interpretaties, niet te gedachten erover – kortom door niet te veel in mijn hoofd te zitten. Als je dat doet, lieve lezers, zul je ontdekken dat interacties een stuk interessanter worden. Als je volledig in het nu bent EN tegelijkertijd een interactie hebt met mensen gaan je dingen opvallen, die je daarvoor niet zag.

Door volledig in het nu te zijn terwijl ik in de ogen van de persoon tegenover me keek ..., begon ik te zien wat ze nou echt van me willen en waarom ze feitelijk met me om gaan. Ik kon de ‘agenda’ van mensen gaan zien. Dit geldt voor allerlei zakelijke interacties maar ook wanneer je aan het flirten bent.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Door me hiervan bewust te worden kon ik binnen enkele seconden zien of een vrouw met wie ik flirte me nu echt wilde of niet. Het is alsof je intuned op de frequentie van de andere persoon, waardoor je radiosignalen ontvangt wat haar intenties zijn. Het leven wordt hierdoor niet alleen een stuk leuker maar ook een stuk makkelijker als het aankomt op vrouwen versieren.

De geheimen die oogcontact prijsgeven

Ik coach nu een aantal jaar en wat ik vaak opmerk is dat als onze deelnemers aan het stappen zijn en met vrouwen spreken, dat ze op de een of andere manier niet bij de les zijn. Ze zijn wel in gesprek, er word gelachen en versierd, maar als je hun in ogen kijkt lijk het alsof ze niet volledig in de interactie durven te zijn. Het heeft er alles van weg dat niet in de ogen durven te kijken van de vrouw met wie ze aan het praten zijn.

Soms hoor ik deelnemers zeggen, 'Ik begrijp vrouwen niet, ik weet niet wat ze wil’, of ‘Ik wil meer resultaten.’ Vaak is mijn antwoord dan: 'Je zult moeten weten wat de vrouw die je versiert wil. En hoe kun je nou weten wat een vrouw wil, als je geeneens in haar ogen durft te kijken?’

De reden dat deelnemers dit punt missen komt doordat ze veels te veel bezig zijn met wat de volgende stap is die ze moeten zetten. Ze zijn veels te veel aan het nadenken wat ze moeten doen. En omdat ze teveel in hun hoofd zitten slaan ze de plank maar al te vaak mis.

Flirtsignalen oppikken door oogcontact

Veel deelnemers van onze trainingen hebben de subtiele signalen die vrouwen geven niet door. Ze zien niet wat de vrouw wil. En als je haar wilt versieren dan moet je dat allemaal aan kunnen voelen zodat je de leiding kunt nemen. Zodat je daar op in kan spelen.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Wat ik jou als lezer hiermee wil zeggen is dat je hier bewust van dien te worden en hier langzamerhand een gevoel voor ontwikkeld. Vrouwen versieren is nu eenmaal een dynamiek tussen twee personen.

Toen ik hier zelf bewust van werd, dat ik dit op de een of andere manier kon zien, had ik het idee dat ik een soort van zesde zintuig had gekregen. In eerste instantie schrok ik er een beetje van, omdat je dat voor het eerst ziet waarom mensen echt met je omgaan. In mijn geval is het zo dat mensen met me omgingen niet voor mij als persoon, maar voor het geld bijvoorbeeld.

Dus als je deze eigenschap bij jezelf ontwikkelt moet je bereid zijn om ook de negatieve kant van het verhaal te zien. Ik zie ontwikkeling echter altijd als iets positiefs. Ik kwam eerst de negatieve kant tegen dus dacht ik, ik ga dit ombuigen naar iets positiefs. Toen kwamen de parels. Ik begon dit ‘zesde zintuig’ te gebruiken bij het stappen en ontmoeten van vrouwen... en toen zag ik hoe krachtig dit is als je haar wilt versieren.

Vrouwen versieren door ze aan te kijken

Ik hoefde alleen maar een vrouw strak aan te kijken. Als ze terugkeek en we hadden enkele seconden oogcontact hadden wist ik wat ze wilde. Of ze mij wilde, of dat ze me alleen maar aankeek.

Ok, hoe werkt dit. Hoe kun ook jij zien wat een persoon echt van je wil? Hiervoor zijn twee zaken nodig. Ten eerste dat je volledig ‘aanwezig’ bent. Dit houdt in dat je zonder tussenkomst van je brein, zonder oordeel en interpretatie dus, naar iemand kijkt.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Ten tweede is het nodig dat in beide ogen afzonderlijk kijkt. Het linkeroog is namelijk verbonden met de rechter hersenhelft, waar de emoties van een persoon huizen. Je linker hersenhelft is meer verbonden met je ratio. Pas toen ik in het rechteroog van iemand keek zag ik de ‘agenda’ van die persoon, waar hij of zij op uit is.

Oogcontact signalen van vrouwen

Als je goed let op de ogen van een persoon, en je oordeelvrij kijkt dan ga je dit ook ervaren. En als je een vrouw ziet die je leuk vindt wat je dan in haar ogen kunt zien is het volgende.

 1. Allereerst dat je haar aankijkt en je een zwak signaal voelt. Dit betekent dat ze geen interesse heeft, op dat moment in ieder geval.
 2.  Ten tweede dat je haar aankijkt en ze helemaal niet terugkijkt. Helemaal geen interesse. Vaak komt dat doordat ze al een vriendje heeft, of er überhaupt helemaal niet mee bezig is.
 3. Derde optie is dat je in haar ogen leest dat meer wil, en dat ze open staat voor jou.

Het enige dat je dan hoeft te doen is naar haar toe te lopen en jezelf voor te stellen. Jullie zitten al op dezelfde frequentie en kunnen heleboel fluff (oppervlakkigheden) overslaan. Je hoeft niet meer van alles te gaan doen om te zorgen dat ze je leuk vindt. Juist niet, daarmee verpest je het alleen maar. Je hoeft alleen maar daar te ZIJN (present, 100% aanwezig, in ‘het nu’ te zijn.

Afsluitend

Ik kan iedereen aanraden de boeken van Eckhart Tolle te lezen, met name ‘Een nieuwe aarde’. Audioboeken werken voor mij persoonlijk heel goed en er staan ook een aantal hele goede lezingen op Youtube. Dit is de basis: leren in het nu te zijn.

Daarnaast wanneer je flirt met een vrouw, kijk dan diep in haar linker- en vervolgens haar rechteroog. Probeer te lezen wat ze echt wilt zeggen, wat haar ‘frequentie’ / intenties zijn. Hoe meer je dit doet des te beter gevoel ga je hiervoor ontwikkelen.

Als je dit doet ben je een van de weinige mannen die veelal binnen 3 seconden kan zien wat een vrouw echt van je wil. Je succes met vrouwen zal niet alleen toenemen, je zult merken dat het nog leuker wordt.

Reacties en vragen welkom.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlLat Relatie: 7 Grootste fouten + 12 Tips voor de perfecte lat relatie
Pijl10 Tips om je angst voor afwijzing NU te overwinnen
Pijl9 Simpele tips om een Tinder gesprek te beginnen
Pijl7 Dingen Om Op Te Letten Tijdens de Eerste Ontmoeting

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Piet
Heb een collega die ik leuk vindt dus moet zeker extra oppassen..

Plaats een Reactie