Wat Te Doen Wanneer Ze Niet Terug Smst

06 Jan 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Waarom reageert ze niet?

Je vraagt je soms af waarom, wanneer een vrouw je haar nummer geeft en je haar belt of sms’t, ze niet reageert.

Zelf heb ik het soms te druk of geen zin om direct terug te sms’n, maar meestal krijgt iemand meteen antwoord.

En een berichtje onbeantwoord laten voelt gewoon ‘raar’ of ‘slecht’. Waarom antwoorden vrouwen dan toch zo vaak zo matig - en belangrijker, wat kun je er aan doen?

In plaats van sms-jes te analyseren, wat ik regelmatig doe en wat best leuk is, omdat ik van raden houd, denk ik dat je meer geholpen bent met de tips / principes die je het beste kunt hanteren wanneer het op sms’en aankomt.

Tips wanneer ze niet terug sms't

Tip # 1: maak geen aannames

Als ze niet direct terug sms’t betekent dat het volgende: helemaal niets.

Zelfs als ze je een week niet terug sms’t zegt het niet zo veel, ze kan ook haar telefoon kwijt zijn. Je gaat natuurlijk wel patronen zien, maar zelfs die zeggen niet altijd wat.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Tip # 2: de basis van een leuk sms-verkeer is een leuke interactie

Wat is een leuke interactie? Meestal is dit een relaxed gesprek, waarbij er sprake is van weinig tot geen sexuele escalatie.

Zoenen verlaagt zelfs de kans op sms of telefonisch contact en een daaropvolgende date. Wat nodig is spanningsopbouw en nieuwsgierigheid.

Een ‘wie zou die persoon zijn, ik ben nieuwsgierig-gevoel’.

Tip # 3: zorg dat je sms/belletje vanuit de juiste houding/plek/overtuiging komt

Dit is het meest fundamentele dat ik te zeggen heb. Vergeet niet: dat wat jij voelt is wat zij voelt.

Zelfs via de sms! Vraag het maar ‘ns na bij vriendinnen. This is natural game baby!

De plek die ik bedoel is waar je zelf in controle bent over je realiteit. Je hebt het niet nodig. Je waardeert en respecteert jezelf meer dan de mening of een reactie van een ander.

Jij speelt de centrale rol in het toneelstuk dat jouw leven is, andere spelen een ondersteunende rol.

Je geniet van het moment, je geniet van jezelf en van het leven. De volgende quote verwoordt het mooi:

‘Als je niet jezelf bent, als je je persoonlijkheid opoffert, blijft er niet over dat je de wereld kunt geven.’ - Edward Wilmot Blyden (1832 – 1912) Amerikaans libertarisch staatsman.

Ze sms't niet terug

Mocht je je nou niet aan de genoemde principes hebben gehouden dan is kans aanwezig dat de dame niet terug sms’t.

Als dat het geval is kun je nog het volgende doen. Je wacht een paar dagen en je sms’t dan iets onzinnigs.

Bijv. ‘wat heb je aan?’, ‘ik haat je’ of ‘drie bier’. Het hoeft niet ergens over te gaan, het gaat erom de aandacht te krijgen.

Of ‘WTF, ik sms je en je sm’t niet terug!’. Het is dan duidelijk wat jouw normen zijn.

Het is wel belangrijk dat je het meent en dat dat echt je normen zijn. Faken werkt niet. En dat wil je ook niet. Jij viert jouw feest en zij mag er deelgenoot van zijn – niet andersom.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe vraag je iemand op date? 7 Simpele tips die altijd werken
PijlPositief Denken: 15 Tips om Geluk Aan Te Trekken
PijlFlirten met je collega: 14 Tips voor daten met collega's
PijlEerste Date Thuis: Voor- en Nadelen +14 Tips om 'n ramp te voorkomen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Jan
Man ik heb dit zo vaak gehad, dat ze niet terug smst. Superfrustrerend weet je! Ik ga de tips hier iig uitproberen de volgende keer. It happened to me quite to often! Zijn er ook nog tips over bellen?
Patrick
Hoi Jan,
Wanneer je haar belt, zorg dat je het kort houdt. Het gevaar van bellen is dat het gesprek saai wordt. Het enige doel van bellen is om een afspraak te maken! Je kunt haar nog wel even prikkelen met iets grappigs of ondeugends met een referentie naar iets waarover je gesmst hebt of waarover je het de laatste keer hebt gehad. Maar verder, neem de leiding, en stel een moment voor. Jij bent de man dus vraag het niet te lief of ze kan, stel gewoon een moment voor en zeg: Ben je er dan? ipv: zou je dan misschien kunnen?
Succes!
Erwin
Hallo! Heb ooit gehoor van eenvriend dat je drie dagen moet wachten voordat je haar smst? Klopt dat? Is toch te lang?
Reacties
Daan
Hoi Erwin

Dat stamt af van Barney (held) uit How I Met Your Mother ;)

Maar het is niet helemaal waar, hou als vuistregel binnen 24 uur aan :)

Daan

Gerard
Op mijn telefoon kan ik zien dat ze het bericht heeft gelezen, ik krijg vervolgens geen reactie en dit gebeurt erg vaak. Als ik haar bel of in real-life spreek klinkt ze super enthousiast. Ik vind het erg frustrerend als ik weet dat ze het heeft gelezen en ze niet reageerd, ik weet dat ze het vaak druk(en dat zegt ze ook) heeft maar even de moeite nemen om te reageren is toch niet te veel gevraagd? Ze heeft namelijk wel tijd om het bericht te lezen? Ik vind het erg vervelend en vraag me echt af waarom ze niet reageerd..

Reacties
Arnoud
Hoi Gerard, je wilt oppassen met te needy overkomen. Wanneer dat gebeurt gaat ze het steeds 'drukker' krijgen. Focus op hoe jij je leven nog gaver kunt maken, met of zonder haar!
Kees
Ik vind contact via de telefoon sowieso niet leuk, erg onpersoonlijk.. Wel een erg interessant artikel!
Kaylee
Nou ik zou niet naar een vrouw sms’en ‘ik haat je’ want dan is de kans groot dat je helemaal niks meer hoort of alleen maar slechte dingen. In mijn omgeving merk ik vaak dat mannen bang zijn voor stemcontact, waardoor ze alleen nog via Whatsapp durven te communiceren. Als je gewoon eens je telefoon pakt en de vrouw die je leuk vindt belt, dan zal ze echt verrast zijn en toon je aan dat je anders bent dan de meeste mannen.
Reacties
Arnoud
Michael
Thanks voor de post guys! Ik vond het altijd superlastig om hier mee om te gaan en ik werd vaak needy als ze mij na een paar dagen niet terug SMSte.
Ik had er deze week weer last van met een meid die me heel leuk leek: toen we gingen afspreken voor de date reageerde ze opeens niet meer! Na jullie post gelezen te hebben heb ik haar niet meer geSMSt. Na een dag reageerde ze dat haar zusje plotseling kort in het ziekenhuis lag. Ik ben blij dat ik haar de ruimte heb gegeven en mezelf niet heb zitten opnaaien. Ik heb nu een date met haar voor komende zaterdag! :-D
Reacties
Arnoud
Goed bezig Michael! Haar ruimte geven en begrip tonen scoort mega punten!
Erwen
Gaaf artikel, nu maar hopen dat ze idd terug SMS't
maarten
ik heb contact met een dame die nachtwerk doet in t ziekenhuis (ik heb om de week wat gestuurd, want wist dat ze soms een week avond-/nachtdienst had en er toch geen afspraak gepland kon worden), maar die reageert niet nog steeds niet. maandags gesmst dat ik haar leuk vind en snel weer wil zien (date was zaterdag), en die week geen voorstel gedaan vanwege haar werkschema. de maandag een week later wel voorstel voor 2e date gedaan maar geen reactie (kan zijn omdat ze vrij heeft en op vakantie is). mogelijk is het nog even wachten, maar ik begin inmiddels behoorlijk pissed op haar te worden, tewijl ik er wel leuk vind. even een berichtje zou goed zijn, maar ja :S
Silko
Hoi, met mijn (ex)vriendin zijn we laatste 3 weken in een fase beland van aantrekken en afstoten (vooral door haar). Zij twijfelt plots en wil er de brui aan geven.

Dit weekend hebben e tijd voor elkaar gemaakt. Zondag hadden we niets afgesproken en maakte ik gewoon mijn dag opnieuw zonder haar iets te laten weten. Al snel kwamen haar berichtjes waarbij ze informeerde wat ik deed. Ik informeerde gewoon terug zonder zelf iets te vragen. Uiteindelijk ging ze vragen of ik met haar wou afpreken. Ik bleef in mijn moment en dat voelde erg goed aan. En zij had plots mij nodig.

Op het afspraakje kwam ze ook gewaagd gekleed en deed geen moeite om me lichtjes te verleiden, terwijl we eigenlijk afstand van mij wou nemen. Een leuke avond wel

Zondag savonds smste ze voor het slapen dat ze het weekend leuk vond. Ik antwoordde terug en dat ik het ook leuk vond, dat ik dit moment samen al lang eens wou en dat we dat zeker nog kunnen herhalen (had ik haar ook persoonlijk gezegd bij afscheid zondag).

Sinsdien nu 2 dagen verder niks meer. Ik ben mijn gevoel van zondag kwijt dat ik bij mezelf bleef ... en ik zit constant te wachten op een sms. Vreselijk gevoel weer.

Het initiatief is nu ook aan haar. Wat zijn jullie inzichten? Ik heb het gevoel dat ik echt niet meer zelf een sms kan sturen.
Bas Miedema
Er kunnen legio redenen zijn waarom een vrouw niet reageert, maar vaak is het n van de volgende redenen:

1: Ze heeft geen interesse (meer)
2: Ze is druk
3: Ze is emotioneel van slag door een ingrijpende gebeurtenis
4: Ze is terug bij haar ex of heeft een ander ontmoet

Johan den Sluizen
Dank u Mighty AttractionGym!!! Je hebt het weer gedaan, je
hebben liet me je krachten die ik zijn geweest
horen van verschillende mensen, maar nu ben
spreken uit ervaring
Julian
9 maanden geleden liet mijn verloofde me achter voor een ander meisje en vertelde me dat hij de relatie met mij niet opnieuw kon voortzetten
Vargas
Ik ga het meteen toepassen

Plaats een Reactie