Kledingadvies: 3 belangrijkste tips om je te onderscheiden

31 Aug 2013, door datingcoach Daan de Ram in Alpha man

Kleding advies om je te onderscheiden van de massa

Zoals bij alles in het leven gaat het bij het dragen van kleding om het vinden van de juiste balans. Aan de ene kant wil je niet té bestudeerd en over opvallend gekleed gaan. Dit komt over als ‘try hard’ en is onaantrekkelijk. Aan de andere kant wil je ook niet als een grijze muis wegvallen in de massa.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De beste manier om je te onderscheiden van de massa is je te kleden met smaak. Met de juiste kledingadviezen hoeft dit zeker niet duur te zijn!

Vrouwen letten op ieder detail. Vaak onthouden ze ook precies wat je hebt gedragen en wanneer. Zorg daarom dat je kleding en schoenen er in ieder geval fris en niet kapot of versleten uitzien, en dat je nagels schoon zijn.

Kledingadvies: hoe te combineren

Zoals gezegd hoeft stijlvol gekleed gaan niet heel duur te zijn. Vaak kun je als je een paar goede basisstukken hebt bijna eindeloos combineren.

Met een stoer leren jack kan je bijvoorbeeld kiezen voor de ‘biker look’, door het te combineren met stoere leren boots, denim en een stoere zonnebril. Als je meer voor de ‘rockstar look’ wil gaan dan kun je het combineren met bijvoorbeeld een stoer t-shirt, zwarte skinny jeans met zwarte gympjes. Doe je bijvoorbeeld een mooi overhemd onder je jack krijg je weer een heel andere look.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Een ander voorbeeld is een mooi wit katoenen overhemd. Dit kun je netjes dragen onder een colbert in vrijwel iedere kleur. In je vrije tijd kun je dat zelfde witte shirt ook met opgerolde mouwen dragen boven een stoere blauwe denim (eventueel met scheuren erin) en een paar mooie sneakers eronder.

Nog een kleding tip. Accessoires als een stoere zonnebril, horloge, riem of ketting kan een anders onopvallend outfit net die touch geven die het afmaakt.

Kledingadvies: kleuren combineren op de juiste manier

Kijk uit met velle, krachtige kleuren. Vuistregel is dat als je een kledingstuk draagt met een opvallende kleur dat de rest van de kleding rustig van kleur moet zijn. Door niet meerdere kledingstukken met sterke kleuren te dragen, voorkom je dat je er uit gaat zien als een clown.

Draag je bijvoorbeeld een rode of groene jeans of chino, combineer dit dan met een bovenstuk in het wit, lichtblauw of donkerblauw.

Draag je een vel gekleurd overhemd of T-shirt, combineer dit dan met een blauwe of grijze denim of een donkerblauwe katoenen broek. Heb je leuke opvallend gekleurde sneakers, draag dit dan onder een blauwe of grijze denim met een wit of blauw shirt.

Wees vooral niet bang om kleur te gebruiken. Het is een manier om je te onderscheiden van de massa. Als je liever kiest voor de veilige weg kun je je houden aan de volgende kleurencombinaties die altijd safe zijn.

Wit is een kleur die bij alle bovenstaande kleuren past. Bovenstaande adviezen over kleurencombinaties gelden voor zowel formele kleding als voor casual kleding.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Kledingadvies over de juiste pasvorm

De belangrijkste kledingtip die ik je hier kan geven is om kleding te kopen in de goede maat. Hier gaan veel mannen de mist in.

Je wil zeker niet dat je kleding zo strak zit dat het bijna openbarst als je gaat zitten. Maar je wil zeker ook niet dat je kleding te groot is. Ook hier geldt, als je twijfelt laat je adviseren.

Voor mannen die niet heel lang zijn is het vooral belangrijk dat de broekspijpen niet te wijd zijn. Smallere broekspijpen staat veel eleganter en maakt optisch langer. Ik ben van mening hoe smaller de broekspijp, hoe beter (tot op zekere hoogte natuurlijk: ik draag geen legging). Dit geldt ook voor nette broeken die je draagt onder een pak of colbert. Een beetje kleermaker kan altijd je broekspijpen smaller maken als je er om vraagt.

Voor bovenkleding is een goede maatstaf om te kijken naar de schouders. De mouwinzet moet beginnen waar de schouder eindigt, dan weet je dat je de goede maat hebt. Koop je bijvoorbeeld een overhemd die goed zit op de schouders maar je heb veel stof over in de taille of op de rug, dan kun je altijd nog overwegen om het shirt in te laten nemen bij de kleermaker. Een kleermaker kan met coupnaden overtallige stof vrijwel altijd weghalen.

Laatste kledingadvies: er is niet één stijl

Ten slotte nog even dit. Experimenteren hoort bij de mode en je smaak zal ongetwijfeld bij het verstrijken van de tijd veranderen. Laat je niet blindelings meevoeren door trends, maar bedenk wat je mooi vindt en laat je daardoor inspireren.

Tevens is het niet nodig om slechts één stijl van kleding te hebben. Misschien heb je de ene dag zin om je heel stoer te kleden en een andere dag heel kakkineus, sportief, preppy, of wat dan ook. Laat ook de gelegenheid meewegen in je kledingkeuze, dus bedenk waar je naar toe gaat en wie je gaat ontmoeten.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl11 Simpele versiertips voor mannen om vrouwen te versieren
PijlDatingcoach Daan de Ram Deelt 10 Beste Tips (flirtzinnen in tip 8)
PijlGespreksonderwerpen versieren: 25 Onderwerpen om haar te verleiden
Pijl14 Manieren om een Vrouw te Verwennen in Bed

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties


Thanks!! Ik laat mn kleren altijd nog even goedkeuren door mijn zus, ofja eigenlijk doet ze dat ongevraagd! Altijd handig :D
Maikel
bedankt voor de tips! Toch wel handig, vrouwen letten erg op je kledingstijl..
Maikel

Plaats een Reactie