Leer mij vrouwen kennen

21 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Leer mij vrouwen kennen, van SBS6

Eindelijk een tv programma dat de kijker leert te kijken in de vrouwelijke psyche. Het klinkt misschien cynisch maar dat is allesbehalve zo bedoelt. Want je komt ze genoeg tegen, brallende kerels die beweren dat ze vrouwen begrijpen en precies weten hoe ze in elkaar zitten. Maar als je dan even doorvraagt komen er vaak alleen maar platte clichés en denigrerende onzin uit. Voor de meeste mannen blijven vrouwen nog steeds een gesloten boek.

Het format van het tv programma 'Leer Mij Vrouwen Kennen' is leuk bedacht. Drie mannelijke BN'ers – meestal compleet verschillende types – nemen het in iedere aflevering op tegen elkaar. Wie snapt vrouwen het beste? De BN'ers zijn macho's, gays en metro mannen – hilariteit verzekerd!

De strijd wordt gevoerd in een arena gevuld met 100 vrouwen. Hier zit ook een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking: jong, oud, alle etniciteiten, soorten en maten.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Welke man snapt vrouwen het beste?

De vraag die centraal staat is: wie van de drie mannen schat deze 100 vrouwen het beste in? Alles wordt in goede banen geleid door de twee presentatoren. En dat zijn niets minder dan de bekende cabaretiers-zangers Remco Veldhuis en Richard Kemper. Dit is ook voor het eerst dat het cabaret-duo Veldhuis & Kemper een televisieprogramma presenteert. Toch is het weer niet zo'n hele gekke keuze dat zij degene zijn die het gezicht vormen van dit programma.

De thematiek van hun cabaretprogramma’s zit boordevol met relatieproblemen, onduidelijke rolpatronen en kinderperikelen. Het leukste van het programma zijn uiteraard de grappige dilemma's waar mannen en vrouwen mee te maken hebben, van daten, financiën, en meer man-vrouw uitdagingen. De 100 vrouwen in de studio zijn voorafgaand vele vragen gesteld om een eerlijk beeld te krijgen wat een vrouw nou eigenlijk echt wil.

Is dat een gemiddelde van wat de vrouw wil? Mja, het zal er niet veel naast liggen. Maar belangrijker en leuker zijn de reacties van de deelnemers en het publiek op de prikkelende vragen.

'Wat moet een man nooit doen tijdens een eerste date?' of 'Hoeveel geld geeft een vrouw gemiddeld per maand uit aan kleding?'.  De show claimt dat mannen uitgedaagd worden 'hun geheimen te ontdekken'.

Uiteindelijk zal er één man overblijven die vrouwen het beste begrijpt. Deze man zal naar verwachting erg goed in de smaak vallen bij vrouwen. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat hij veel vrouwelijke invloed heeft meegemaakt, misschien van kinds af aan of misschien pas opgedaan op latere leeftijd (dat zou ik persoonlijk nóg interessanter vinden). 

Vrouwen leren kennen in verschillende rondes

Het programma bestaat vanzelfsprekend uit meerdere rondes. Die hebben gaan allemaal over de vraag 'wat denken vrouwen?', 'wat doen vrouwen?', 'wat vinden vrouwen?' en 'wat willen vrouwen?'. Maar er is meer. Er komen ook opdrachten voor met fysieke uitdagingen, grappige filmpjes en opzienbare tests passeren de revue in deze show. Niets mag aan het einde meer overeind blijven staan van het grote mysterie genaamd de vrouw.

Uiteindelijk wint de mannelijke BN'er die de meeste kennis heeft van alle deze aspecten van vrouw-zijn. Deze man mag zich met recht een vrouwenkenner noemen. Wil jij zelf meer inzicht in de vrouw, haar interesses, denken en doen en laten, dan raad ik je aan 'Leer mij vrouwen kennen' te kijken op SBS. Wil je nog dieper gaan, en vrouwen beter snappen dan dat zij dat zelf doen – dan raad ik je aan het ebook 'Het geheim van aantrekkingskracht' uit te proberen.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDinnerdate: 7 Beste ideeën en tips garanderen succes
PijlDit is waarom mannen eerder dan vrouwen zeggen ‘ik hou van jou’
Pijl17 Beste Plekken om Single Vrouwen te Ontmoeten
PijlHoe vraag je iemand op date? 7 Simpele tips die altijd werken

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie