7 Simpele tips om vandaag al die aantrekkelijke Alpha Man te worden

15 May 2013, door datingcoach Daan de Ram in Aantrekkingskracht

In deze blogpost ga ik je meenemen achter de schermen van het vrouwelijk brein. Ik ga je helpen de nonverbale communicatie van vrouwen te ontcijferen, zodat je haar lichaamstaal kunt lezen als een expert. Zonder deze informatie is de kans groot dat je zult blijven gissen naar wat ze echt bedoelt.

Inhoud van dit artikel: Meer...

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Het voordeel van de alpha man

Heb jij ooit de volgende uitspraken van een vrouw gehoord?

‘’Ik wil een man die gevoelig is.’’
‘’Ik wil een man die sterk is.’’
 ‘’Ik wil een man die in touch is met zijn gevoelens.’’
‘’Ik wil een man waar ik goed mee kan praten.’’
‘’Ik wil een man die sexy is.’’

Of: ‘’Ik wil een echte man.’’

Wanneer ik in het verleden een vrouw hoorde zeggen, ‘’Ik wil een echte man’’, had ik geen flauw idee waar ze het over had. Een man die haar beschermt, een man die nooit huilt? Waarom ik niet en waarom die andere man wel. Waarom was hij wel een echte man en ik niet?

Indirecte communicatie

Hoewel deze dingen ons mannen niet zoveel zeggen, zijn ze voor vrouwen onderling volledig helder. Dit is wat er aan de hand is. Vrouwen communiceren op een andere manier dan mannen.  
Wanneer een vrouw een van deze dingen zegt, bedoelt ze iets totaal anders. Dit komt omdat haar communicatie indirect is. Ze zegt het één maar bedoelt iets anders. Er is een vertaalslag nodig.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Er is één ding dat je moet weten als je een vrouw wilt begrijpen, de sleutel als je haar indirecte communicatie gaat ontcijferen. Het is iets dat vrouwen er nooit bijzeggen, omdat alle vrouwen dit al weten. Het geheim is dat vrouwen alleen de dingen opnoemen die ze willen van een man die al aan de basisvoorwaarden voldoet.  Dit zijn al de andere kwaliteiten die ze nooit zal opnoemen.

Met andere woorden, wanneer een vrouw zegt; “Ik wil een man waarmee ik goed kan praten’’, is wat ze echt bedoelt: ‘’Ik wil een man die alles in zijn leven al op een rijtje heeft, die onvoorspelbaar, dominant, grappig, zelfverzekerd en betrouwbaar is..... en dan nog eens goed met mij kan praten.’’

Alpha man

De realiteit is dat wanneer een vrouw zegt ‘’ik wil een man die’’, ze eigenlijk al de perfecte man in gedachte heeft, die daarnaast nog goed met haar kan praten. Ze stelt zich niet jan met de pet voor die op de bank hangt. Ze wil een alpha man die een fysieke en emotionele reactie bij haar teweeg brengt, met andere woorden aantrekkingskracht creëert.

Maar de meeste vrouwen kunnen de dingen niet beschrijven waardoor ze zich aangetrokken voelen door een man. Of ze WILLEN deze dingen niet beschrijven, omdat ze een man willen die het snapt, die het al is en niet iemand die het wil of misschien kan worden. Hard maar waar.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Als jij naar de tandarts gaat, wil je dan een tandarts die zegt ‘’Ja ik kan je zeker helpen, maar ik ben nu nog even bezig om het nog te leren’’, of wil je een tandarts die het vak al tot in de detail beheerst, zonder dat je daar op hoeft te wachten? Lijkt mij wel logisch... Hetzelfde geldt voor vrouwen, ze willen niet een man die het nog moet leren.

Pas als je de basisprincipes doorhebt van wat een vrouw aantrekkelijk vindt, pas dan zal het verbeteren van zaken als je communicatie vaardigheden je echt helpen.

Wat is een echte man?

Dat is een vraag die toch wel aardig is blijven hangen. Je hoort zowel mannen als vrouwen deze woorden gebruiken, een echte man. Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Pas na lange tijd ben ik tot het inzicht gekomen dat dit een soort van fundament is. Ik geloof dat een echt man hetzelfde is als een alpha man. De alpha man is in mijn ogen het ideaal wanneer een vrouw iets zegt in de zin van ‘’ik wil een man die’’. Ze hebben het in gedachten over de alpha man die daarnaast nog die extra eigenschappen heeft.

Dit zijn in mijn ogen de fundamentele eigenschappen van haar ideale man.

- Hij heeft een hoge status

- Hij heeft hoge normen                                                                            

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

- Hij heeft humor                                                                                                   

- Hij heeft ervaring

- Hij is onvoorspelbaar

- Hij toont leiderschap                                                                                           

- Hij is een uitdaging

en de lijst is nog langer

Het is eigenlijk helemaal niet zo makkelijk om een alpha man te omschrijven, maar gek genoeg... zal een vrouw een alpha man direct herkennen.

De denkfout van de béta man

Een van de bekende fouten die mannen maken is dat ze zich te veel aan gaan passen aan een vrouw die ze leuk vinden. Als een vrouw bijvoorbeeld zegt dat ze een man wil die begripvol is dat je het continue met haar eens bent. Dit is een van de beste manieren om haar van je weg te jagen! Voor je het weet verlaat ze je voor die sukkel van een ex van haar.

De les is je moet wat vrouwen zeggen niet altijd letterlijk nemen! Ze communiceert indirect, dus je kunt de betekenis niet een op een overnemen. Dit geldt met name bij dit soort onderwerpen, wanneer ze praten over wat ze willen in een man. Als je dingen die vrouwen zeggen te letterlijk neemt schiet je jezelf in je voet.

De ‘vrouwen vertaalmachine’ voorbeeld # 1

Laat me vertalen voor je wat vrouwen echt bedoelen wanneer ze dit soort uitspraken doen. ‘’Ik wil een man die gevoelig is.’’

Wat ze bedoelt is .... Ik wil een man die bezig is met zijn eigen leven, die zijn eigen doelen in het leven heeft. Die een passie ergens voor heeft. En als we samen zijn dat hij me altijd alert houdt en ik me afvraag wat er gaat gebeuren. Hij is uitdaging, interessant en leuk.

Ik zou het veel leuk vinden als hij ook nog gevoelig genoeg is. Dat hij aanvoelt wanneer ik omhelst wilen worden, of vastgehouden wil worden of wanneer ik wil dat hij de liefde met me bedrijft.

Ze stelt zich dus niet een beeld voor van een saai en voorstelbaar watje, die zijn pijn en frustraties deelt omdat hij zo ‘’gevoelig’’ is. Erg groot verschil..

De ‘vrouwen vertaalmachine’ voorbeeld # 2

‘’Ik wil een man die in touch is met zijn gevoel’’

Wat ze bedoelt is... Ik wil een man die eigenwijs is, en niet gefrustreerd raakt door kleine dingen.. Een man die om kan gaan met het feit dat ik soms emotioneel ben... die rustig blijft wanneer alles tegen zit.

Maar ik wil ook dat hij in harmonie is met zijn gevoelens zodat: a) hij zijn gevoelens wegstopt en een stiekeme alcoholist wordt 2) wanneer we intiem en gepassioneerd zijn, hij me vastgrijpt en de liefde met me bedrijft als een beest.

Ze stelt zich geen beeld voor van een man die onzeker is en continue bevestiging zoekt of zij hem leuk vindt...

De ‘vrouwen vertaalmachine’ voorbeeld # 3

‘’Ik wil een man waarmee ik kan praten.’’

Wat ze bedoelt is... Ik wil een man die weet hoe hij me duidelijk kan maken wat hij denkt zonder woorden te gebruiken. Ik wil het type man dat me op een bepaalde manier kan aanraken zodat ik tintelingen door heel mijn lichaam voel èn ik wil het type dat dingen kan zeggen op een manier dat ik het kan volgen zonder dat hij grof of bot is, alsof hij met zijn vrienden praat..

Seks en de ‘vrouwen vertaalmachine’

Iedere vrouw wil een man die sexy is. Vroeger dacht ik dat vrouwen bedoelden dat ze een fysiek aantrekkelijk man wilde wanneer ze dit zeiden. En soms is dat ook precies wat ze bedoelen wanneer ze de term ‘sexy’ gebruiken.

Er is echter een groot verschil. Een vrouw baseert haar leven meer op gevoel dan mannen dat doen. En het concept van ‘sexy’ wordt meestal gebruik om de manier te beschrijven hoe een vrouw een man aanvoelt en niet hoe hij eruit ziet. Denk even aan romans voor vrouwen, een enorm populaire categorie. Wat staat er in deze boeken?  Woorden..

Woorden die zaken beschrijven.. Beschrijvingen die vrouwen bepaalde gevoelens geven..
Het punt is: Als je wil weten wat sexy is voor een vrouw, en hoe jij dat kan zijn, begin dan met het uitgangspunt dat uiterlijk niet het belangrijkste is.

Vrouwen begrijpen

Het belangrijkste is dat jij precies snapt, kunt lezen, kunt interpreteren wat een vrouw wil. Dat is namelijk een alpha man, plus nog het een of ander. Wanneer jij die man bent, en haar het gevoel kan geven waar ze naar op zoek is, dan ben jij die sekswaardige man die ze sexy vindt. Vrouwen zullen zich dan heel anders gedragen in jouw bijzijn.

Wat zijn jouw ervaringen met de misstanden die er kunnen ontstaan tussen mannen en vrouwen? Welke miscommunicatie of ‘vrouwen vertaalmachine’ voorbeelden heb jij?

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlVrouwen Versieren in de club: perspectief van een vrouw
PijlDe kracht van kwetsbaarheid
Pijl18 tips om een gesprek te beginnen (Date, Whatsapp, etc.)
Pijl110 Gespreksstarters en vragen voor de leukste gesprekken

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Ferry
Ik heb een heel negatief beeld bij de alpha-man. Je ziet dan gelijk van die klootzakken voor je. Van die dominante gastjes. Maar deze beschrijving beschrijft toch iets anders. Wat ik best zou willen zijn. Hoe is jullie kijk op de klootzak alpha? Die ik altijd tegen kom als ik ga stappen?
Arnoud
Hoi Ferry,

Klopt dat 'alpha' vaak als synoniem wordt gezien met 'arrogant'. Maar neem gewoon een voorbeeld uit je eigen omgeving, of een bekend persoon - iemand die krachtig is, zich niet omver laat duwen, iemand die staat voor waar hij in gelooft - en tegelijkertijd niet egoistisch / zelfgericht is.

Als je jezelf hierin wilt trainen kijk dan of je niet alleen krachtiger je eigen overtuigingen uit, en daarover het conflict niet uit de weg gaat als het moet - maar tegelijkertijd kijkt hoe je ook positiever, dienstbaarder bijv., kunt zijn.

Sterke mensen (alpha's) zijn vaak beiden. Zo niet, dan is dat toch minder aantrekkelijk. Daar zit, mijn inziens, altijd een bepaalde bewijsdrang en onzekerheid onder.

Hoop dat je er wat aan hebt.

Grts,
Arnoud
Geert
het stuk over indirecte communicatie vind ik erg interessant, persoonlijk vind ik het erg lastig aan te voelen wat die vrouwen nou precies bedoelen (het zou een stuk handiger zijn als ze gewoon recht toe recht aan waren) maar goed, we blijven proberen..

Groeten van Geert
Utrecht
Ingewikkeld hoor die vrouwen.. :S

Plaats een Reactie