5 Simpele tips voor een onweerstaanbare & aantrekkelijke stem

29 Aug 2012, door datingcoach Daan de Ram in Aantrekkingskracht

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Goede content is slechts een bonus

We weten allemaal dat er ooit een onderzoek is gedaan waarbij werd gezegd dat 93% van de daadwerkelijke communicatie non-verbaal plaats vindt. Een andere term hiervoor is de sub-communicatie.

Vaak is het zo dat wanneer iemand begint met game hij vooral bezig is met ‘wat moet ik zeggen’. Als je wat langer bezig bent ga je vooral EXPERIMENTEREN met hoe je iets zegt.

Het leuke daaraan is dat je kunt zien dat ‘CONTENT’ veel minder belangrijk is dan je hersens je aanvankelijk deden geloven.

Je kunt iets op verschillende manieren zeggen en je zult merken dat je telkens een andere respons krijgt. Je kunt het meest saaie gespreksonderwerp spannend maken. ‘Waar kom je vandaan?’ met de juiste intonatie kan hilarisch of zwaar intiem zijn.

Als je dit niet gelooft of nog niet hebt meegemaakt, probeer het dan eerst eens uit. Maak de gesprekstof bewust saai. Maar SPEEL met je stem. Vertel het alsof je Jim Carrey bemt die net drie red bull hebt gedronken om te zien wat enthousiasme doet.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Of vertel het alsof je de drill sergeant bent uit ‘An officer and a gentleman’ (met Richard Gere – goede film). Elke zin is dan een bevel of een halve provocatie – of beide.

Tips voor goed stemgebruik

Je stem is superbelangrijk in het spel van versieren. Ik heb sommigen horen zeggen dat het ‘t allerbelangrijkste is. Hoe maak je dan goed gebruik van je stem? Hier een aantal tips.

Spreek vanuit je buik

Om met een diepe resonerende stem te praten moet je leren vanuit je buik te spreken. Vanuit je buik spreken wil zeggen dat je lichaam in rust in plaats van gestrest.

Naar mate je meer zenuwachtig bent zal je ademhaling korter worden en zul je meer vanuit je keel spreken.

Er is van alles wat je hieraan kunt doen. Werken aan je lichaamshouding. Je ademhaling trainen door bijvoorbeeld yoga te gaan doen. Stemadvies of zanglessen als je daar behoefte aan hebt.

Wat ik adviseer is om je eerst bewust te worden van je eigen stemgebruik. Begin met een van de beste oefeningen die ik ken, die ik je hieronder zal geven.

Leer intonatie te gebruiken

Onze cultuur stelt vaak geen prijs op expressie. Veel mensen zijn dan ook geconditioneerd om geen emoties te tonen, vaak onbewust uiteraard.

Pak een willekeurige zin ‘mag ik het zout even hebben’ en spreek deze uit alsof je een bevel geeft, alsof je bedelt en gewoon neutraal.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Doe dit net zo lang totdat je dit beheerst. Niet alleen als je in je eentje bent, maar ook bijv. bij de bakker. Speel ermee totdat je alle ‘toonhoogten’ beheerst.

Varieer ook je gezichtexpressie om je intonatie en boodschap kracht bij te zetten of juist te verzachten. Het klinkt simpel maar als je het echt doet kan het spannender zijn dan je denkt.

Voeg pauzes toe

Goede voorlezers, zoals bij hoorspelen bijvoorbeeld, zijn meester in het gebruik van pauzes. Wanneer de vorige twee tips toepast – met andere woorden: wanneer jouw intensiteit en hun aandacht toeneemt – begin dan je zinnen te besprenkelen met pauzes. Hoe hoger de intensiteit, hoe langer de pauzes.

Fantastische oefening voor goed stemgebruik

Om je stem te verbeteren hoef gelukkig niet naar een logopedist (niet dat daar iets mis mee is) en hoe je ook niet te verdwalen in een oerwoud van adviezen. Je kunt simpelweg deze ene -krachtige- oefeningen doen en je zult een krachtig effect op je stemgebruik waarnemen.

Ga rechtop zitten. Begin te zoemen met je stem. Doe dit op een manier dat je lippen beginnen mee te trillen. Verplaats dan het geluid naar binnen, zodat je voornamelijk vanuit je mond zoemt.

Verplaats dan het zoemende gevoel naar de achterkant van je keel. Ga vanaf dat punt naar het midden van je keel. Naar je borst. En naar je buik.

Spice up your voice

Voel hoe je wanneer je vanuit je borst of beter nog je buik spreekt je stem meer resoneert en meer ‘timbre’, oftewel meer (klank)kleur, heeft. Je stem wordt dieper, kalmer en aantrekkelijker. Word je gedurende de dag bewust waar vandaan je stem komt en leer te spreken vanuit je buik.

Naast dat je meer kleur en meer diepte aan je stem kunt geven kun je jezelf ook trainen meer volume te gebruiken.

Dat doe je door denkbeeldig een steeds grotere afstand te overbruggen. Ga een gesprek aan waarbij je 20 centimeter verder staat. En dan 50 centimeter. Of als je feitelijk nog steeds even ver van elkaar staat, doe dan alsof die persoon verder weg staat. Projecteer je stem dan 50 centimeter verder.

Introverte mensen denken te snel dat ze te hard praten terwijl dat objectief gesproken niet zo is. Verbaal je ruimte claimen is iets dat je in je repertoire wilt hebben als een man. Denk desnoods dat je iemand moet beschermen die je dierbaar is. Hoe krachtig zou je stem dan zijn?

Blijf oefenen totdat dit helemaal onderdeel is geworden van je systeem. Veel succes!

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlLiefde loslaten: 12 Vlijmscherpe tips om eindelijk verder te kunnen
PijlTinder nummer vragen: 5 Tips die het nummer garanderen
Pijl5 Versiertrucs Voor Mannen Waar Vrouwen KEIHARD Voor Vallen
PijlVerliefd op een Vriendin: Beste 10 Tips om Haar te Krijgen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie