Datingtips voor de gescheiden man

01 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Tips voor daten na een scheiding

Wanneer je een scheiding hebt doorgemaakt of er midden in zit, dan wordt je emotioneel alle kanten op geslingerd. Pas na een tijdje ga zien dat je verschillende fases doormaakt. De eerste fase is ongeloof en misschien zelfs ontkenning. Pas daarna ben je klaar de verwerking. Je wilt zaken een plek kunnen geven en je wilt begrijpen wat er is gebeurd, je wilt meer zelfinzicht zodat je dit nooit meer hoeft te overkomen.

In deze fase worden alle praktische zaken geregeld en begin met de eerste stappen om je leven opnieuw vorm te geven. Dit zijn fases die allemaal veel van een mens vergen en het is dan ook geen

wonder dat je hoofd niet direct staat bij daten, of dit is om zaken uit je systeem te krijgen of om een serieuze partner te vinden. Toch is het op een gegeven moment weer tijd om vooruit te kijken. Je wilt je verleden niet in de weg laten staan van je geluk dat je vandaag, of in de toekomst, kunt ervaren.

Je kunt het weer aan of je staat er weer voor open, maar je beseft: ik moet het zelf doen, de verantwoordelijkheid voor mijn geluk ligt bij mij. En dan begin je het te zien. Er ZIJN nog steeds genoeg vrouwen die vol verlangen zitten te wachten op een nieuwe man! Als je op dat punt bent aanbeland dan is dit artikel voor jou. Wie ben ik en wat is mijn advies aan jou als gescheiden man?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Datingcoach: 'Flirten is een sport'

Ik heb wel wat met metaforen. Zo hebben we ons trainingsbureau AttractionGym genoemd: aantrekkelijk zijn is namelijk iets dat je doet. En iedereen kan leren flirten net zoals iedereen kan leren bewegen. Op onze trainingen, die heel praktijkgericht zijn (lees: we gaan samen op stap om vrouwen te ontmoeten, te flirten en plezier te maken – de rest volgt dan 'als vanzelf') komen regelmatig mannen die 'back in the game' willen komen.

Dus laat me je vertellen hoe je back in the game komt, ook al voel je je een beetje ongeoefend of is was je nooit een enorme player (ja van deze metafoor gaan we nog veel plezier hebben ;). Allereerst: ga met zoveel mogelijk vrouwen daten. Je wilt je 'babe flow', de vrouwen trechter vullen. Dat klinkt wat overdone misschien maar het is wel de methode die iedere persoon hanteert die ergens beter in wil worden. Hij wil ervaring opdoen.

Waar ik je graag bewust van wil maken is dat je werkelijk OVERAL vrouwen kunt ontmoeten. Ik heb op de gekste manieren romantische contacten zien ontstaan! Vrouwen die aan het werk waren. Vrouwen die aan het fietsen waren. Vrouwen die onder een brug doorvaren in een open boot. Je kunt de geëigende wegen bewandelen zoals online dating. Maar je kunt liefde, romantiek en avontuur werkelijk overal vinden.

Als je zelf kinderen hebt en weer nieuwe vrouw wilt ontmoeten, besef je dan dat je niemand verraad als je je leven weer wilt oppakken en gelukkig probeert te zijn. Er is ooit een survey geweest waarbij gevraagd werd aan kinderen wat ze het liefst anders hadden in hun jeugd zodat zij nu nog gelukkiger zouden zijn. Van alle antwoorden scoorde gelukkigere ouders het hoogst.

Tips voor de date zelf

En als je kinderen hebt accepteer dan dat sommige vrouwen het een probleem zullen vinden maar de meesten niet. Daar wil je wel vrij snel achter komen, zonder er beladen over te doen. Misschien denk je van duh, maar de meest gemaakte fout is niet om over je ex te praten. Praat niet over je gevoelens voor je ex-vrouw, ongeacht hoeveel je nog van haar houdt of hoeveel je haar haat. Hoe jij over je ex praat weerspiegelt naar de vrouw tegenover je hoe je over haar zou kunnen praten.

Wees POSITIEF over je ex-vrouw, en laat de vrouw waarmee je date weten dat je het beste met haar voor hebt.

En doe mij een lol en maak ook niet de andere cliché fouten door te veel over jezelf te praten. Hoe vaak denk je niet dat een vrouw dat heeft meegemaakt? Je wilt geïnteresseerd in haar zijn, oprecht nieuwsgierig, zonder jezelf daarin te verliezen. Ik zou hier boeken over vol kunnen schrijven, wacht dat heb ik ook gedaan [AFFILIATELINK NAAR HET BOEK]. Daarin beschrijf ik hoe het balans bereiken tussen duidelijk maken dat je haar wilt zonder haar nodig te hebben. Dát beste lezer, is pas aantrekkelijk.

Ga het proberen en want daten na een scheiding is leuker dan je denkt! Voor meer tips over jezelf zijn en daten, zie het blog www.attractiongym.nl. 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTinder Plus: Alles over Tinder Plus + 7 tips om alles eruit te halen
PijlHoe kom je over liefdesverdriet heen: 8 Helende tips
PijlWhatsapp Tips: Het Simpele 5 stappenplan om Dates te regelen
PijlVerliefd op collega? Houd HIER rekening mee (+7 Tips)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie