Door De Ogen Van Een Vrouwelijke Styliste

20 Nov 2012, door datingcoach Daan de Ram in Lichaamstaal

Kledingadviezen van een styliste

Kleding is belangrijk. Waarom? Als vrouw zie ik hoe een man zichzelf ziet door wat hij aantrekt. Als hij zichzelf serieus neemt, doet hij meer moeite om er goed uit te zien.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Als iemand er slonzig uitziet, of er erg 'nonchalant' bij loopt, denk ik dat diegene onzeker is, weinig eigenwaarde heeft en zichzelf niet goed verzorgt.

Loopt een man in een hoodie (sporttrui met capuchon)? Dan is hij vast een beetje in zijn studententijd blijven hangen en heeft hij niet veel verantwoordelijkheden.

Draagt een man alleen maar dichte, donkere coltruien? Dan is hij een moederskindje (serieus, ik weet niet waarom ik deze conclusie trek, maar dit denk ik echt en vele vrouwen met mij).

Heeft een man slechte kwaliteit kleding met een goedkope uitstraling? Dan is hij vast gierig en onverstandig.

Dit zijn een aantal negatieve voorbeelden van hoe kleding de eerste indruk kan veranderen, maar kleding kan uiteraard ook een heleboel positiefs zeggen over iemand.

Mannen met straatstatus

Vrouwen houden van mannen met status. Maar status is niet afhankelijk van letterlijke status. Natuurlijk is het fijn als een man een leuke baan heeft, maar het gaat vooral om het uitstralen van status en een uitstralen van een bepaalde zelfverzekerdheid.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Je kunt met je kleding een hele hoop veranderen aan je 'straatstatus'. Je meet jezelf een bepaalde status aan door er goed en verzorgd uit te zien.

Als je 'het waard bent' om mooie kleding te dragen en om tijd te nemen voor persoonlijke verzorging, dan laat je zien dat je een volwaardig persoon bent.

Sterker nog; je bent een waardevol persoon die zijn leven op orde heeft en die goed voor zichzelf zorgt. Er is niks zo sexy als een zelfverzekerde man die weet wat hij wil.

Stappenplan om je straatstatus te verhogen

Wat hoort daarbij? Hoe zorg je ervoor dat je deze status uitstraalt? Je zult merken dat je houding automatisch al wat verandert als je mooie kleding aantrekt waar je je goed in voelt. Een kort stappenplan om je straatstatus te verhogen:

1. Neem de tijd voor jezelf. Dit wil niet zeggen dat je meteen uren in een beautysalon moet gaan liggen (haha). Nee, ik bedoel hiermee dat je de tijd en rust neemt om na te denken over je kleding en je stijl. Upgrade je kennis. Lees bladen en vol praktische blogs zoals deze (lekker bezig want je er al aan begonnen!).

2. Verzorg jezelf goed. Vrouwen kijken hier serieus naar (tenzij je een model bent, maar daar ga ik even niet vanuit). Ik zat een keer in een restaurant naast een jongen waarbij er hele klonten oorsmeer uit zijn oren kwam druipen.

Niet alleen was mijn eetlust behoorlijk verpest, mijn hele indruk van die jongen was meteen gedegradeerd tot 'viezerik'. Waarom is dit belangrijk? Ik wil niet zoenen met iemand die nooit zijn tanden poetst. Kun je nagaan wat ik niet wil met een man waarvan ik denk dat hij nooit doucht!

3. Zoek je kledingkast uit. Kleding die echt oud en versleten en waarvan je in je hart weet dat het zwerver-achtig is: allemaal wegdoen!

Heb je dit inzicht niet? Vraag dan een bevriende vrouw, zus of een professional om eens mee te kijken. Ook al zit je lievelingsspijkerbroek nog zo lekker, als het te oud is, gewoon wegdoen die handel!

4. Upgrade je stijl. Schaf de basisgarderobe aan (meer hierover in een andere blogpost). Zo bezitten veel mannen nog geen goed pak en andere essentials waarmee je gaat combineren.

Ga een keer shoppen met een styliste. Veel van onze Gym deelnemers zien dat ze feitelijk geld besparen doordat ik ze help gerichter kleren te kopen die ze ook daadwerkelijk dragen omdat ze zich er happy in voelen.

Mijn afsluitende tip: volg dit blog voor meer praktische tips en adviezen. Als je vragen kun je ze altijd hieronder stellen.

Met stylistische groet,

Maartje

 

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlEen vrouw zoekt aandacht: 8 signalen dat ze jou ziet zitten
PijlHoe ik een perfecte-10-soapster versierde (met fotos)
PijlRelatie Loopt Niet Lekker: 10 Oplossingen Van Een Expert
PijlDe 9 Tips om van je Derde Date een onvergetelijk succes te maken

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Amigo
Sterk artikel vind ik! Lekker simpel en ik ben meteen wat nieuwe kleren gaan aanschaffen die me beter liggen, thx :)
Isis
Ben het helaas niet helemaal met je eens. Ken een zeer zelfverzekerde, intelligente en aantrekkelijke man die in zijn vrije tijd regelmatig in een hoodie loopt (ja ook nonchalant en rommelig), een topbaan heeft en ook nog eens uitstekend in de slappe was zit. Don't jugde a book by its cover. En ja, hij is van mij... :-X

Plaats een Reactie