Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn?

18 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

isschien wel de vraag der vragen: Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? Misschien herken je die situaties wel waarin een man een vrouw leuk vindt maar diep, heel diep, in de friendzone zit. Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt. Ze gaan veel met elkaar om, maar de beste kerel heeft eigenlijk heel andere intenties. Echter lijkt dat er nooit van te komen. Met nog een klein beetje hoop blijft hij haar regelmatig zien. Misschien worden ze zulke goede vrienden dat ze hem zelfs regelmatig knuffelt en vast houdt. Maar helaas, diep in de friendzone.

Als man snappen we dat vaak niet: Waarom zou ze in godsnaam met hem omgaan als ze niks met hem wil?

Helaas denken we dan met ons mannelijke brein en vergeten even dat vrouwen in veel aspecten anders zijn dan mannen.

It’s evolution baby

Het antwoord ligt in de evolutionaire psychologie.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

In de evolutie is ons doel altijd om onze genen, ons DNA te verspreiden. En het liefst zoveel mogelijk. De man wil daarom zoveel mogelijk zijn eigen zaad verspreiden. Daarvoor kijkt hij naar de schoonheid van een vrouw om te bepalen of ze gezond is en dus succesvol kinderen op de wereld kan zetten. Elke vrouw die daar dus een beetje aan voldoet is voor hem geschikt om zijn zaad aan te ’doneren’.

Vrouwen daarentegen dragen 9 maanden lang een baby en meestal slechts 1 tegelijk. Zou kan haar genen dus maximaal enkele keren voort brengen. Zij zoekt met name een man waar ze zeker van is dat hij haar kan beschermen en bij haar blijft om voor het kind en haar te zorgen.

Dit merken we tegenwoordig nog steeds. Vrouwen hebben er geen enkele moeite mee om vrienden te zijn met mannen. Immers, duizenden jaren geleden hadden ze steeds maar 1 man nodig voor de voortplanting dus waren alle andere mannen voor hun niet relevant meer en hadden ze daar dus gewoon een vriendschappelijke band mee.

Mannen daarentegen willen, zodra ze een vrouw ook maar enigszins aantrekkelijk vinden, graag meer met haar, voor een relatie of puur voor de seks.

Is dat dan het antwoord?

Nee het ligt iets genuanceerder. Wanneer een man bijvoorbeeld overvloed heeft aan vrouwen, een relatie heeft, of de vrouw in kwestie niet aantrekkelijk vindt kan hij prima vriendschappelijk met haar omgaan. Al zal hij zelfs dan af en toe nog aan seks denken met haar.

In alle andere situaties zal een man bijna altijd meer willen met een vrouw.

Kortom: Een vrouw kan prima vrienden zijn met een man, maar een man niet met een vrouw.

Een extra verklaring voor dit geheel is dat mannen vanuit evolutie zoeken naar een gezonde vrouw om gezonde kinderen te wereld te zetten. Uiterlijk is daar hét kenmerk voor. Dit zien we natuurlijk heel erg snel aan iemand. Dus in een oogwenk weten mannen al of ze een vrouw aantrekkelijk vinden en er dus meer mee zouden willen.

Vrouwen echter, zijn opzoek naar een man die voor haar kan zorgen en haar kan beschermen. De kenmerken die dit weergeven zijn veel complexer en het kost veel meer tijd om hierachter te komen voor een vrouw. Daarom, voor een vrouw om zich echt aangetrokken te voelen tot een man, gaat daar veel meer tijd overheen.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe vrouwen denken: 7 Inzichten om haar echt te begrijpen
PijlDatingcoach Daan de Ram Deelt 10 Beste Tips (flirtzinnen in tip 8)
Pijl19 Eerste Date Tips voor de perfecte Date - De Ultieme Gids
PijlGaat je vriendin vreemd? De 3 redenen, 9 tips en 13 signalen

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Anton
Hallo,

Even een reactie van mijn kant. Mooi artikel!
1. Ik kan zelf als man gemakkelijk een vriendschappelijk contact hebben met vrouwen. Inderdaad alleen als ik de dames geen relatiematerieel vind. Maar geldt dat ook niet voor vrouwen? Ik geloof namelijk niet dat vrouwen een vriendschappelijk contact kunnen onderhouden met iemand waar ze amoureuze gevoelens voor hebben. Helaas heb ik twee keer meegemaakt dat zodra de dames in kwestie een relatie kregen ik opeens niet meer 'interessant' was.. Deed wel even pijn, terwijl ik het best leuk vond om het contact te onderhouden.

2. \"Daarom, voor een vrouw om zich echt aangetrokken te voelen tot een man, gaat daar veel meer tijd overheen.\" Staat dit niet enigszins haaks op het feiten dat (sommige) vrouwen ook openstaan voor one night stands?

Groeten

Plaats een Reactie