Liefdesverdriet verwerken

29 Apr 2014, door datingcoach Daan de Ram in Liefdesverdriet

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Praktische manieren om liefdesverdriet te verwerken

Ik weet nog dat de dag, het moment en waar ik was toen mijn vriend het uitmaakte. Ergens had ik het wel zien aankomen maar als ik er op terug kijk zat ik in de ontkenning. Het liep niet lekker, alle signalen waren er maar ik kon, nee ik wilde het gewoon niet geloven. Vandaar de klap des te harder aankwam.

Ik maakte alle emoties mee die je je kunt indenken. Boosheid, verdriet, ongeloof. Maar vooral veel pijn, het gevoel van ‘waarom’. En ook van ‘als ik misschien dit anders had gedaan’. Liefdesverdriet verwerken is een pijnlijk proces. Ergens wil je je leven weer zo snel mogelijk back on track krijgen en ergens blijf je emotioneel – en wil je dat – steken in het verleden.

Ik ga je in deze blogpost vertellen hoe jij het beste om kunt gaan met liefdesverdriet en hoe je het ook zo snel mogelijk weer achter je kunt laten. Read on!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Het liefdesverdriet verwerkingsproces

Er kan geen verwerking plaatsvinden zolang jij emoties vast houdt. Het belangrijkste is dat je zodra het uit is, dat je jezelf toestaat om verdrietig te zijn. Luister niet naar vrienden die zeggen dat je je niet moet aanstellen of dat je een ‘pussy’ bent als je toegeeft dat je verdrietig bent. Uit elkaar gaan is nooit leuk en vaak ook niet makkelijk. Als je daar niets bij zou voelen ben je of een robot of is er nooit veel geweest.

Het is juist slim om je best te doen er alles uit te gooien. Kijk wat voor jou werk. Misschien een goed avondje goed janken of juist bier zuipen met vrienden. Vaak ben je ook boos op je ex en kun je alleen nog maar slecht over haar praten, ik zeg: prima! Praat een avond lang alleen maar over haar slechte eigenschappen, maak desnoods een lijst, en zeik haar helemaal af.

Zolang het maar oplucht en misschien hebben jij en je vrienden er ook wat lol mee. Ook dat is menselijk, om te lachen tijdens je verdriet. Aan de andere kant helpt dit ook om alles er echt goed uit te gooien zodat je vrienden het daarna niet de hele tijd hoeven te horen. Want laten we eerlijk zijn, het kan erg irritant worden als een vriend nog maandenlang elke keer als je hem ziet begint over zijn ex.

Voorkomen dat je blijft hangen in liefdesverdriet

Doe jezelf en je vrienden een groot plezier en zorg dat je er niet in je liefdesverdriet blijft hangen. Dit doe je door de pijn niet te onderdrukken maar er iets mee te doen. Zie je, liefdesverdriet is een emotionele energie. En deze energie zoekt een uitweg. Door de pijn toe te laten zal ze sneller verdwijnen dan dat je deze onderdrukt.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Waarschijnlijk wil je niet de deur uit, wil je niet onder de mensen zijn en geen leuke dingen doen. Erken dat dit allemaal vormen van zelfmedelijden zijn, van vasthouden aan je liefdesverdriet.

Wanneer je het verdriet eruit laat komt er ook weer een stukje objectiviteit terug. De reden dat het niks is geworden met je ex heeft ongetwijfeld een reden. Door je verdriet vergeet je dat vaak, maar pak anders gewoon je lijst erbij als je herinnerd moet worden aan waarom je ex niet de juiste persoon voor jou is.

Wanneer je objectieve beoordelingsvermogen terugkomt zul je inzien hoe de vork echt in de steel zat. Je zal daarmee veel sneller verder kunnen met je leven.

Liefdesverdriet verwerken en social media

Als je merkt dat je er moeite mee hebt om je ex te laten gaan, dan is het wellicht verstandig om haar te verwijderen van al je social media. Uren naar haar Facebook profiel staren maken je alleen maar meer miserabel. Je voelt je alleen maar slechter wanneer je ziet dat zij leuke dingen aan het doen is of wanneer ze (of hij, als je een vrouw bent) misschien al vrij snel met een andere man is verder gegaan.

De liefdesverdriet remedie: passies

Push jezelf om er op uit te gaan. Je zult merken wat een lieve vrienden je allemaal om je heen hebt, waardoor je vriendschappen nog meer gaat waarderen. Wat ook helpt is om dingen te gaan doen die je leuk vindt en die je ex eigenlijk niet zo graag deed. Vond zij het bijvoorbeeld verschrikkelijk als jij een weekendje wilde gaan vissen? Ga dan vissen! Had zij een hekel aan jouw muziek? Ga dan naar een concert van je favoriete band!

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Mocht je niks kunnen bedenken, zorg dan dat je werk maakt van je lifestyle en ga op zoek naar nieuwe hobby’s. Ontdek je passies! Als vrijgezel heb je de kans om dingen te ontdekken en kun je gaan en staan waar je zelf wilt, er is niemand met wie je rekening hoeft te houden.

Liefdesverdriet verwerken en de rebound

Er komt een moment dat je weer open staat voor het idee van iemand anders. Wanneer je daar klaar voor bent, ben je officieel over je ex heen. Mocht je niet meteen een nieuwe relatie willen dan doe je wat er velen voor jou gedaan hebben en velen na jou zullen doen…  Dan ga je voor een rebound!

Een rebound is een fling die je helpt over je ex heen te komen. Ga dus in de kroeg weer op zoek naar leuke vrouwen en flirt naar hartenlust. Vind je dat uitdagend kijk dan eens of op stap gaan professionele coaches iets voor je is. Een mooie vrouw in je bed doet wonderen om je ex uit je hoofd te krijgen – wanneer, zoals gezegd, je daar aan toe bent..!

Wellicht kom je er naar een tijdje toch achter dat alles niet helpt en dat je eigenlijk gewoon je ex terug wilt. Kijk dan in deze blogposts (link naar ‘ex terug’ categorie) voor praktische tips over wat je kunt doen om je ex terug te krijgen.

Laat me afsluiten met dit te zeggen. Ook al lijkt het leven nu misschien zwaar kut, je bent een sterk persoon – sterker dan je misschien wel denkt. De kans is groot dat je over een tijdje terugkijkt en zelfs dankbaar bent voor deze periode.

Alle succes!

Liefs,

Kayleigh

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl35 Beste & grappigste Tinder openingszinnen (Werken Altijd)
PijlZoenen op de eerste date? 6 Tips van een Datingcoach
PijlNiet meer verliefd? 4 Signalen om NU iets te doen
PijlVreemdgaan Herkennen: 15 Signalen die Overspel Verraden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie