Vrouwen logica flirt tips

28 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

eb je wel eens zo’n situatie gehad dat je samen met een vrouw was, met haar date of zelfs in een relatie zit en op ongelofelijke wijze weet ze alles zo te beredeneren dat ze precies haar zin krijgt? Jij denkt: Huh er mist hier iets in de logica, het klopt van geen kanten, maar ze krijgt het toch voor elkaar.

Of een vrouw wordt kwaad op je terwijl je geen idee hebt waarom. Ze vraagt je bijvoorbeeld: “Ben ik dik”? Jij zegt: “Nee hoor”, en zij wordt ineens kwaad: “Zie je wel, je vindt me dik!” of “Je bent een lul!” Jij loopt vervolgens beduusd weg, geen idee wat er zojuist gebeurde.

Wij mannen kennen het allemaal, vrouwen logica. We snappen er helemaal niks van! Nou, ik ga je nu precies vertellen hoe dat zit.

Subcommunicatie

Vrouwen communiceren op een veel minder rechtlijnige en rationele manier met elkaar. Ze communiceren emotioneel en voelen elkaar aan. Wat ze zeggen is slechts een heel klein deel van hun communicatie en is niet zoals bij mannen het leidende communicatiemiddel. Wat we dus vrouwenlogica noemen is o.a. een gevolg van deze misvatting.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Wanneer een vrouw iets tegen je zegt wil ze dat jij voelt en snapt aan alle communicatie wat haar achterliggende probleem of vraag is en wil ze dat je haar geeft wat ze op dat moment nodig heeft. Niet een logisch antwoord op de exacte vraag die ze stelt.

Omdat een vrouw veel meer emoties wil en kan ervaren heeft ze vaak een emotionele behoefte en niet een logische vraag-antwoord behoefte.

Wanneer ze dus zegt: “Vind je me dik” wil ze misschien VOELEN dat jij haar geweldig vindt. Wat ze communiceert is: Ik ben onzeker over mijn lichaam ik heb nodig dat je laat zien dat jij me geweldig vindt. Dus als je antwoordt met “Nee hoor” VOELT zij de bevestiging niet die ze zoekt en kan ze daaruit de conclusie trekken dat ze dus niet leuk genoeg is, of gewoon kwaad zijn op je omdat je haar niet geeft wat ze nodig heeft. Jij snapt er niks van want de reactie want je denkt dat je toch goed hebt geantwoord. Wat je in deze situatie wel moet doen is haar in de ogen kijken, vasthouden, en zeggen: “Schatje, jij bent echt de meest sexy chick die ik ken.”

Maar ook op dates gaat ze jou niet precies vertellen wat ze van je wil. Ze wil dat jij zelf die man bent die dat snapt. Dus ze kan het ene vragen maar hopen dat jij zo bekwaam bent dat je snapt waar ze naar ‘hint’. Vrouwen logica, eat your heart out!

Vrouwen logica zelf toepassen

Hoe je om wilt gaan met al deze situaties is door altijd naar je intuitie en onderbuikgevoel te luisteren. Luister niet naar haar woorden, maar ken de situatie, ken de context, en VOEL wat ze eigenlijk bedoelt.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Weet dus ook dat de beste reactie altijd de reactie is zoals een vrouw hem zelf zou geven. Dus een antwoord met gevoel en mysterie. Verplaats je in hen: Wat zou ik willen horen als ik een vrouw was.

Begrijp me goed, doe dit niet vanuit een manipulerend oogpunt o.i.d. maar vanuit leren elkaar te begrijpen.

Zo had ik ooit een vriendin, ik had haar gekwetst en ze vroeg me kwaad: “Waarom zou ik nog bij je blijven!” Ik reageerde: “Daar heb je geen enkele reden voor, het spijt me echt dat ik je gekwetst heb, dat kan ik niet terugdraaien. Het is jouw keuze of je me dat wilt vergeven.”  Vervolgens liep ze boos m’n huis uit. Begrijp je nu waarom? Ik rende achter haar aan en vroeg wat ze dan wilde horen. Ze zei: “Je zei niet één keer: ‘Omdat ik van je houd!’ ”. Toen, 10 jaar geleden, begreep ik helemaal niks van deze vrouwen logica. Nu snap ik hem des te beter. Ze vraagt me niet letterlijk wat ze nodig heeft, ze verwacht dat ik de onderliggende emotie en beweegreden snap.

De beste antwoorden op allerlei vragen zijn dus ook altijd de typische vrouwen-antwoorden. Wanneer zij vraagt: “Wat vind je leuk aan me?” begin dan niet met een hele opsomming van dingen maar zeg: “Weet ik veel, het enige dat ik weet is dat ik een geweldig gevoel in m’n onderbuik krijg als ik je zie en blij wordt als je lacht, moeten we alles verklaren?”. Als je dit zegt zal ze echt het gevoel hebben dat jullie een sterke connectie hebben en gaat ze je geweldig vinden!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl31 Spannende ideeën voor een romantische avond thuis
PijlOverweeg je een single reis? Dit zijn de dingen die je moet weten vóórdat je gaat
PijlWaar kijken vrouwen naar bij mannen: Het zijn deze 22 dingen
PijlVrouwen versieren na een scheiding: Zo ga je weer fris van start

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie