Verkeerd om leren vrouwen te versieren

19 Feb 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

We krijgen vaak de vraag van mannen of etisch niet verkeerd is om te leren hoe je vrouwen versiert. Er hangt een soort stigma om het hele gebeuren. Dat is begrijpelijk, zeker voor vrouwen omdat het natuurlijk raar klinkt dat een groepje mannen ergens in een zaaltje leert hoe ze vrouwen moeten versieren. Omdat het dan niet authentiek is lijkt het alsof ze leren hoe ze manipulatieve technieken moeten gebruiken om zoveel mogelijk vrouwen in hun bed te krijgen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Mensen mét skills vs mensen zonder

Allereerst is het natuurlijk zo dat veel mannen van nature goed zijn met vrouwen. Zij doen eigenlijk onbewust alles al juist en gebruiken dezelfde technieken als de aangeleerde technieken bij een versiercursus alleen ze doen het onbewust. Wanneer er mannen zijn die van nature een absolute ramp zijn met vrouwen omdat ze simpelweg het zelfvertrouwen missen of een verkeerd concept hebben van wat aantrekkelijk gedrag is, is het dan niet terecht dat zij ergens kunnen leren hoe het dan wél moet? Zoals met alles wat aangeleerd wordt is dit eerst bewust en wordt het later als het goed is onbewust.

Mannen vs vrouwen

In het eerste uur van het contact tussen een man en een vrouw dient de man zichzelf te bewijzen en ook het initiatief te nemen vaak in het aanspreken. De man heeft de vrouw in zekere zin al deels uitgekozen door haar aan te spreken en nu moet hij laten zien dat hij goed genoeg is voor haar.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Daarnaast is het zo dat in het leven van de vrouw al veel meer is verteld over mannen in allerlei meisjes- en vrouwenbladen. Deze literatuur is voor mannen veel schaarser. Wat ik hiermee wil zeggen is dat vrouwen eigenlijk ook het één en ander lezen en mee krijgen in hun leven, alleen op een subtielere manier.

Truckjes vs authentieke verandering

Vaak wordt er gekeken naar leren vrouwen versieren als het aanleren van allerlei truckjes. Allemaal kant en klare zinnetjes die iemand sneaky gebruikt om vrouwen te versieren. Deels klopt dit omdat men ergens moet beginnen. Hoe leer je hoe je vrouwen moet versieren? Door met tekstuele voorbeelden te zien wat werkt en wat niet werkt, dan te snappen WAAROM dat zo is, je zelfvertrouwen en sociale skills te verbeteren, en dan niet meer die standaard zinnetjes te gebruiken, maar gewoon helemaal jezelf te zijn. Een nieuwe versie van jezelf wel te verstaan. Iemand die de kern snapt van aantrekkingskracht en dat geincorpereerd heeft in zijn eigen werkelijkheid.

Het doel is dus NOOIT om iemand een stapel kant en klare zinnetjes of technieken te geven, maar om iemand uiteindelijk van binnen te laten veranderen, zekerder te worden, meer referentie-ervaringen op te doen en dan op authentieke manier een nieuwe zelf te zijn die veel aantrekkelijker is.

Wat is je intentie?

Of het verder okee is om te leren hoe je vrouwen moet versieren? Dat ligt met name aan de intentie die je zelf hebt. Wanneer jij vrouwen met respect behandelt en altijd eerlijk tegen ze bent wat je van ze wil, dan draagt het alleen maar bij als jij weet hoe je haar blij maakt en hoe jij aantrekkelijk wordt. Welke vrouw wil immers niet een man die op allerlei manieren aantrekkelijk voor haar is.

Wanneer je van plan bent om je skills te ‘misbruiken’, aka vrouwen aan het lijntje houden of tegen ze liegen over je intenties, dan ben je niet goed bezig. Dan heb je ook niet begrepen dat dit hele proces gaat over zelfontwikkeling en zelfontplooiing.

Kortom, leren vrouwen versieren is alleen verkeerd als jij het zelf verkeerd maakt. Als jij de beste intenties hebt om een zelfverzekerder persoon met vrouwen te worden en dat op een juiste manier te gebruiken, dan is het juist bewonderingswaardig dat je de energie neemt om daar te komen.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlHoe vraag je iemand op date? 7 Simpele tips die altijd werken
PijlGespreksonderwerpen Lijst: In 19 Manieren IEDER Gesprek Leuk Maken
PijlDatingcoach reageert op temptation island 2020
PijlTinder eerste bericht: 30 Openingszinnen voor een sterk begin

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Rob
Het beste uit jezelf halen en het een win-win situatie maken als je een leuke vrouw versiert zou de kern van pick-up moeten zijn. AttractionGym straalt dit uit. Dat is voor mij een van de belangrijke redenen geweest om bij AttractionGym een bootcamp te nemen en niet bij een ander bedrijf.

Plaats een Reactie