Vrouwen versieren die langer zijn

20 Mar 2015, door datingcoach Daan de Ram in Vrouwen versieren

Vrouwen versieren als ze langer zijn dan jij

Vrouwen vallen op lange mannen, dat geld voor veel en misschien wel de meeste vrouwen. Maar waarom eigenlijk? De verklaring vinden we in de evolutietheorie die zegt dat mannen en vrouwen op een primair (lees: dierlijk) niveau vooral bezig zijn met voortplanten en overleven. Het zorgen dat de eigen soort voort blijft bestaan. Veel van dit soort overwegingen vinden onbewust plaats dus als je het aan een vrouw zou vragen bestaat de kans dat ze amper kan verwoorden waarom.

Zegt de lengte van de man dan iets over de kwaliteit van zijn genen? Bieden zijn genen beter (lees: gezonder) nageslacht? Hier zijn diverse onderzoeken naar gedaan waarvan sommige beweren dat langere mensen langer leven en waarvan andere het tegenovergestelde beweren. Wat ik in ieder geval wel zo wordt gepercipieerd, onbewust of niet, is dat langere mannen dominanter zijn. Mensen kijken letterlijk tegen ze op.

Dominanter betekent betere overlevingskansen, voor henzelf, hun partner en voor hun nageslacht, althans zo denkt men, puur vanwege de dominantie factor. Nu zegt lengte per se, helemaal niets over dominantie, behalve dat langere mensen wel vaak in die rol 'geduwd' worden en zich dus eerder zo gaan gedragen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een sociaal stigma op rust, wanneer een langere vrouw met een man date die minder lang is dan hij.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Korte mannen die uber alpha zijn

Dat lengte genetisch gesproken niets met dominantie te maken heeft lijkt me duidelijk. Lengte of niet zo lang zijn kan juist een stimulans zijn om meer alpha te worden. Denk aan Napoleon en talloze (wererld)leider waar je niet mee wilde spotten. Dit is meteen de moraal van dit artikel. Vrouwen (en mensen in het algemeen) reageren en kiezen altijd emotioneel. Het gaat er dus om welke emoties je als korte man een langere vrouw geeft.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Ik ken zelf meerdere mensen die niet al te lang zijn en die vreselijk goed zijn met vrouwen. Leonardo bijvoorbeeld is niet al te lang. We krijgen ook regelmatig deelnemers die klein zijn en daar last van hebben. Niets is gaver dan hen te laten zien dat lengte niet de belangrijkste factor in aantrekkingskracht. Nu heb je mannen die een zwak hebben voor langere vrouwen en dat is bij Leonardo niet speciaal het geval. Maar voor een student die er onder lijdt dat hij 'klein' is maakt hij graag een uitzondering.

Zo kan ik me heel goed herinneren hoe hij in onze favoriete stapkroeg een langere meid versierde, met haar ging dansen en met haar stond te zoenen terwijl deze student met grote ogen stond te kijken. De beperkende overtuiging dat je geen langere vrouw kan versieren kon niet langer stand houden. Er waren geen excuses meer en de deelnemer ontdekte op dat moment dat er nog zo veel meer mogelijk was dan dat hij voor mogelijk had gehouden.

Een langere vrouw versieren is geen probleem

Een van mijn beste vrienden is getrouwd met een vrouw die bijna een kop langer is dan hij. Dat is geen issue voor hen beiden, ze hebben een superleuke relatie. Maar de vrouw van deze vriend is wel een erg zelfstandig denkende en volwassen vrouw, die zich weinig aantrekt van wat andere mensen vinden. Hiermee is ze erg succesvol in wat ze doen, en zo is ze ook opgevoed. Waar ik mee wil zeggen dat de ene vrouw niet de andere is.

En mijn vriend is ook niet de eerste de beste. Wanneer je met hem praat dan wordt je ondanks zijn lengte wel duidelijk dat je met iemand van doen hebt waar je rekening mee moet houden. Er gaat power uit van hoe hij is. Zijn hele communicatie, verbaal en nonverbaal, is die van een alpha man. Slim, gevat, iemand die voor zijn mening durft uit te komen. Die risico's durft te nemen. Een leider, in zijn geval een pionier die zich inzet voor maatschappelijke verandering op het gebied van milieu. 

Iemand met een hele sterke purpose, de levensovertuiging, waarvan uit hij leeft. Dit is onder andere wat maakte dat hij en zijn vrouw zo tot elkaar aangetrokken zijn. Leiding geven gebeurt namelijk vrijwel uitsluitend verbaal, en dat is waarin we allemaal gelijk zijn: we hebben allemaal één mond. Hoe je die gebruikt is waar het om gaat. Het belangrijkste wat je doet wanneer je een langere vrouw wilt versieren is te laten zien dat lengte voor jou geen probleem is!

Vrouw is langer dan jij? Niet relevant!

Het enige dat interessant is aan het feit dat een vrouw langer is dan jij, is hoe zij daarmee omgaat. Wat zegt het over haar zelfvertrouwen, haar criteria, haar volwassenheid? Dat is de houding (met andere woorden 'het frame') die je wilt hebben. Ga je er dan ook nooit voor excuseren dat je haar wilt versieren. Zie je lengte als kans. Het drukt je neus namelijk op de feiten dat het gaat om grotere  zaken dan lengte in het leven.

Nog een laatste tip. Ga ook geen domme versiertrucs gebruiken. Ga niet zeggen dat zij zich moet bewijzen omdat ze langer is. Dan maak je er namelijk nog steeds een issue van het lengteverschil, je probeert het alleen te verpakken. Het dient gewoon écht geen issue te zijn. Houd je met belangrijker zaken bezig. Ga voor wat je wilt, hoe lang, mooi of wat dan ook ze is. Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlBegroeting eerste date: 5 Tips voor het perfecte begin
PijlZe wil geen relatie: De 10 enige redenen + oplossingen
PijlDaten met je ex? 7 Belangrijke tips (Zo gaat het wĂŠl goed)
PijlHoe geraak ik aan een lief? 6 Praktische tips

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

toine
Hoi,

ik wil graag daten met een lange vrouw van minimaal 190m. waar vind ik ze?

grtz,

Toine

Plaats een Reactie