02 Aug 2014, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Smsen, appen, facebook chatten - een goede tweede eerste indruk

Voor sommigen is het een noodzakelijk kwaad. Voor anderen een kans op een mooie manier te laten zien wie je bent. Ontkomen doe je er sowieso niet aan.

Sms'en, app'en, chatten – you name it. (Ik noem het hier overigens smsen ;).

Je hebt een leuke dame ontmoet - op je werk, op een feestje of via een gemeenschappelijke vriend. Misschien ben je haar wel in de supermarkt tegengekomen. Misschien heb je haar nummer zelf gevraagd of van een vriend gekregen, dat maakt voor nu even niet uit. Je hebt haar nummer, dat is het belangrijkste. Een goed begin, maar...

Wat nu?

Je kan haar natuurlijk bellen, maar daarmee neem je de nodige risico's. Ja, het kan leiden tot een leuk gesprek. Maar er is ook kans dat je op een ongelegen moment belt of dat ze niet direct weet wie je bent. Dat kan leiden tot een ongemakkelijk gesprek, en dat is geen gemakkelijke start. Waarom iets onnodig in de kiem smoren, als er kans is op iets moois? 

Je hebt maar een kans om een eerste indruk te maken. Die uitdrukking hoor je vaak. Natuurlijk is dat waar, maar toch niet helemaal. Het mooie van sms'en is dat je - na jullie eerste ontmoeting - nog een keer de kans hebt om een eerste indruk te maken. Per sms, wel te verstaan.

We gaan er in dit voorbeeld even vanuit dat jullie elkaar op een feestje van een gemeenschappelijke vriend hebben ontmoet. Het was er druk en jullie hebben kort met elkaar gepraat en een beetje geflirt. Het was in elk geval genoeg voor haar om haar telefoonnummer te geven. Dat doet ze niet aan iedereen, dus de kop is eraf. Ze verwacht - en hoopt - dat je iets van je laat horen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Een goede tweede eerste indruk

Nu is het kans voor de tweede eerste indruk. Maar wanneer stuur je die eerste sms? Mijn advies is om het ijzer te smeden als het heet is en de koe direct bij de horens te vatten. Ik houd ervan snel te werk te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat dit altijd de beste methode is.

wat je in ieder geval niet wilt is hijgerig overkomen. Bovendien heeft ze misschien nog een kater en moet ze alle invloeden van het feestje nog een beetje verwerken. Maar wanneer stuur je die sms dan wel? Het antwoord: direct. Liefst nog wanneer ze voor je neus staat. Je wilt in haar telefoon komen, dat is de eerste stap. Je wilt geen anoniem nummer worden.

 Vervolgens stuur je berichtjes op je eigen tempo en je eigen ritme. Neem nooit haar ritme over. Blijf bij jezelf en je eigen tempo. Laat je niet gek maken door hoe leuk ze is. Wanneer je merkt dat je hebberig wordt en reactief wordt ben je verkeerd bezig...

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Maakt het nog uit wanneer je een berichtje stuurt?  Zelf geef ik de voorkeur aan een moment in de namiddag, rond een uur of vier 's middags of 's avonds rond een uur of negen. Waarom, zal je je afvragen? Waarom precies op die tijdstippen? Is dat echt zo belangrijk? Nee ;).

Door naar het belangrijkste...

Wat schrijf je in je sms?

We zijn niet allemaal de grootste dichters, we heten niet allemaal Baudelaire van onze achternaam. Rozen verwelken / schepen vergaan / dus nooit bloemen kopen en / altijd met het vliegtuig gaan. Mooi, maar die kennen we nou wel. Probeer dus niet de grote dichter uit te hangen.

Ga niet rijmen of slijmen. Stuur geen ellenlange sms'jes. Als je een boek wil schrijven doe je dat thuis achter je computer. Houd het dicht bij jezelf. Maar wel met een beetje humor en zelfspot. Je maakt immers geen zakelijke afspraak. Nee, je vraagt haar mee op een date!

Bedenk wel: misschien is voor jou sms'en een middel om met mensen af te spreken en niets meer dan dat. Dat geldt niet voor vrouwen. Voor de meeste vrouwen zijn sms'jes moderne liefdesbrieven of ten minste de korte, intieme eerste contacten waarmee ze iemand beter leert kennen. Je kan laten zien wie je bent: zelfverzekerd, humoristisch en direct.

Maar hoe schrijf je die eerste sms dan wel? Dat moet je natuurlijk vooral zelf weten, en hangt af van de vrouw in kwestie en de situatie. Wat jij in ieder geval wilt doen is jezelf van je humoristische en zelfverzekerde kant te laten zien.  

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Ok, even terug naar het voorbeeld. Je hebt de vrouw op een huisfeest ontmoet, jullie stonden in de keuken te praten. Ze vertelde iets over haar werk (communicatie) en hoe ze jullie gemeenschappelijke vriend heeft ontmoet (studie).

Je kunt van alles iets leuks maken!

Jullie stonden alleen in de keuken tot er een jongen (dronken) binnenkwam die haar onhandig een wijntje (rood) aanbood en die nog onhandiger (over haar hemdje) inschonk. De jongen deed nog een laffe poging haar te versieren (zullen we even op het balkon gaan staan?), maar jullie wisselden een veelzeggende blik (en glimlach) uit.

Dat is waarmee je het moet doen. Dit is de informatie die je hebt. Meer dan genoeg om een leuk sms'je te sturen. Dus niet: 'Heb je zin om vrijdag samen iets te gaan drinken?' Dat zou kunnen werken, ze zou 'ja' kunnen zeggen. Maar waarom niet een leuker sms'je sturen?

'Ik hoop dat je na het weekend deze week fijn gewerkt hebt. Heb je zin om vrijdag iets te gaan drinken?' Dat is al iets beter, maar nog niet scherp genoeg. Stuur bij voorkeur geen sms waar je iets over haar werk of studie vraagt. Dat is niet waaraan jij wil dat ze denkt als ze aan jou denkt. Bovendien komen die zaken later wel aan de orde, wanneer jullie elkaar wat beter leren kennen.

'Is de vlek al uit je shirt? Heb je dan zin om dit weekend iets te gaan drinken?' Dat is al weer iets beter, maar nog niet prikkelend genoeg. Wat dacht je van: 'Heb je de rekening al naar die jongen gestuurd die rode wijn over je shirt heeft gegooid? Zullen we anders een wit wijntje gaan drinken? Dan gooien we dat samen over je hemd en is de vlek ook weg. Wat dacht je van vrijdag of zaterdag?'

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Op die manier roep je het feestje weer tot leven, en daarmee ook jullie onderlinge geflirt. Je vraagt haar niet alleen of ze iets wil drinken, maar stelt haar ook een andere vraag. Met de nodige humor. Daarmee geef je haar de ruimte een echt antwoord te formuleren, en dwing je haar niet alleen tot een simpel 'ja' of 'nee' op de vraag of ze met je af wil spreken.

Je geeft haar en jezelf de ruimte om een aantal sms'jes heen en weer te sturen, en zo tot een gesprek te komen. Omdat je de sms gedurende de week stuurt geef je haar ook de tijd om zich te verheugen om jullie date en zet je haar niet voor het blok.

Stuurt ze niets terug, dan is dat ook duidelijk. Dan heb je het tenminste geprobeerd en hoef je jezelf niets kwalijk te nemen. Die kans is echter klein. Je zal merken; ze stuurt je een sms terug. Probeer daarna te reageren op wat zij schrijft en tegelijkertijd concreet te worden. Wanneer en waar spreek je af? (Het liefst 's avonds en op een plek waar ze goede witte wijn schenken, ha.)

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Maar denk eraan: probeer jullie vorige ontmoeting op humoristische wijze nieuw leven in te blazen. En probeer een gesprek aan te gaan waarbij de kans groot is dat jullie een paar sms'jes heen en weer sturen. Word op het goede moment concreet. Dat zijn de allerbelangrijkste dingen bij sms'en met een vrouw. Dan kan er eigenlijk weinig misgaan.

Je kan haar op de dag van de date nog een sms sturen, maar dat hoeft niet. Geef haar niet de gelegenheid het alsnog af te blazen. Het is goed zo.

Je eerste indruk was goed, je hebt immers haar nummer gekregen. Je tweede indruk per sms was nog beter. Nu is het aan jou. Nu is het tijd voor de derde indruk en alle indrukken die daarna komen!  

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl10 Sexy dirty talk tips om iemand helemaal wild te maken
PijlWhatsapp Tips: Het Simpele 5 stappenplan om Dates te regelen
Pijl8 Tips waarom alleen op stap gaan het allerleukste is (wow!)
PijlHoe ik van 0 naar 12 Tinder dates ging in 1 maand

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Stephane
Hallo Arnoud

Kan je eens wat voorbeelden van sms berichtjes plaatsen hoe je met een vrouw flirt en tot een afspraakje maakt?

Graag ook een soort sjabloon uit welke gestructureerde delen het berichtje moet bestaan?.

Met vriendelijke groetjes

Plaats een Reactie