5 Dodelijke fouten die mannen maken bij het SMSen dating tips

29 Dec 2013, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Ontdek deze dating tips. Je voelt je superman. Je sprak zojuist een meisje dat je hart sneller doet kloppen, en je kreeg haar nummer. Het klikte volgens jou, en nu wil je via sms afspreken voor een date. Dan blijkt dat ze niet meer reageert en jullie elkaar uiteindelijk nooit meer zien. Wat is er mis gegaan?

Om te zorgen dat dit nooit meer hoeft te gebeuren leg ik in deze post uit wat de meest dodelijke fouten zijn die de meeste consequent mannen maken bij het SMS’en. Als je deze niet meer maakt nemen je kansen op een date met honderden procenten toe.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

SMS fout # 1. Voorzichtig vragen

Vrouwen willen mannen die de leiding nemen. Als je verlegen vraagt, “Wil je iets gaan drinken met mij?” dan klinkt het alsof je bijna verwacht dat ze nee gaat zeggen. Beter is als je zegt, “Laten we zaterdag naar het park gaan.” of “Laten we iets gaan drinken. Vrijdagavond goed?”. Je denkt nu vast, ja maar in het laatste voorbeeld vraag je wel iets, hoe zit dat dan?

Het is niet dat je niets kan vragen, het verschil zit in de aanname. Jouw aanname is dat zeker wel wat met jou wilt drinken. Je vraagt dus niet of ze ‘misschien iets wil gaan doen met jou of niet’, daar ga je al van uit. Je vraagt enkel of ze vrijdagavond vrij is. Je laat je intenties duidelijk blijken. Als ze niet wil gaan zal ze het wel laten weten.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

SMS fout # 2. Onnodig verontschuldigen

Verontschuldig jezelf niet als het even duurde voor je een bericht terug stuurde, dat je te direct was, iets bent vergeten of wat dan ook. Dat kan gebeuren, je deed dus niets verkeerd. Als je jezelf onnodig verontschuldigd komt het over alsof je te graag wil dat ze je leuk vindt. Wat dit communiceert is dat je haar nodig hebt om je goed te voelen.

Negeer het en ga gewoon verder met de conversatie...

SMS fout # 3. De date willen verkopen

Als je met vrouwen omgaat moet je altijd meer de mentaliteit aannemen van een “koper” in plaats van een “verkoper. Als je een vrouw probeert te overtuigen om met jou iets te gaan doen, dan doe je iets verkeerd.

Zeg niet, “Ik ken deze super leuke Aziatische tent! Het is echt super chill, ze hebben een waanzinnig uitzicht over de rivier! Hun sushi is helemaal top. Ik weet zeker dat je het geweldig gaat vinden – vertrouw me :D” Maar wel bijvoorbeeld, “Ik ken dit leuke Aziatische tentje. Je zou mee moeten gaan.”

In het eerste voorbeeld probeer je de date te verkopen, je communiceert dat jij als persoon niet genoeg reden zou zijn voor die date. Vergeet nooit, jij dient het meest interessante te zijn op die hele date. Pas ook op met het gebruik van uitroepingstekens en smileys, als het overdrijft kom je over als gay of als haar beste vriendin.

SMS fout # 4. Te veel opties geven

Mensen moeten al heel de dag keuzes maken. Daar vinden we het leuk als iemand anders beslissingen kan nemen. Dit is zeker het geval bij vrouwen. Ze kunnen zich maar moeilijk aangetrokken voelen tot man die niet leidt.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als je te veel opties geeft dan komt het over dat je onzeker bent en de druk om te beslissen niet aankunt. Dat je deze daarom bij haar leg. Wees daarom altijd concreet. Begin dus niet met op te sommen welke data voor jou uitkomen maar kies een dag. Als je met te veel opties komt zal het ook al snel lijken alsof je niets beter te doen dan te dagdromen over haar.

Zeg dus niet: “Wat wil je doen? Naar een Italiaans restaurantje gaan? Of misschien iets Aziatisch? We kunnen ook iets gaan drinken als je dat liever hebt.” Beslis gewoon. Doe een voorstel en als zie iets anders wil zal ze dat wel zeggen.

SMS fout # 5. Nutteloze details geven

Het is prettig voor haar als jij een beetje mysterieus blijft. In plaats van een cadeautje dat meteen uitgepakt wordt, gun je haar het plezier van het langzaam uitpakken. Je wilt daarom niet meteen alles over jezelf prijsgeven. En je wilt zeker geen nutteloze details geven!

Als een vrouw bijvoorbeeld vraagt wat je plannen die avond zijn, antwoord dan niet:
“Binnen een uurtje ontmoet ik mijn vriend Casper die juist terug komt uit New York. Het is al een jaar geleden dat ik die gozer gezien heb. We gaan eerst wat bijpraten en gaan dan naar een jazz concert in de stad, heb ik echt zin in.”

Antwoord wel: “Ik ontmoet een goede vriend en we gaan een concertje pakken. Wat voor live muziek vind jij leuk?” Als ze geïnteresseerd is zal ze vanzelf verder ingaan op wat je zegt. En als algemene regel: geef alleen aandacht aan vrouwen die ook aandacht geven aan jou.

SMS’jes die leiden tot dates

Vergeet niet, de meest interessante mensen zijn geïnteresseerde mensen. Mensen zijn namelijk egocentrisch aangelegd. Iedereen is honderd keer meer geïnteresseerd in zichzelf dan in jou. Toon dus gepaste interesse - doseer het en bouw het geleidelijk op.

Als je deze fouten vermijdt dan ga je het de komende tijd druk krijgen met dates. Play it cool. Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlSeksleven verbeteren: 8 Tips voor 'n spannender liefdesleven
Pijl7 Type vrouwen die je Wel en absoluut Niet wilt daten
Pijl27 Dates Met Slecht Weer: De Beste Waterdichte Date Ideeƫn
PijlZe belt niet terug? 7 Redenen + 7 tips om haar te versieren

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie