Verliefd zijn

24 Sep 2013, door datingcoach Daan de Ram in Verliefd

Verliefdheid – niet altijd makkelijk

Deze post gaat over die ene vrouw. De vrouw waarvan je droomt. Die ene vrouw waarvan je denkt dat je haar al je hele leven aan het zoeken bent. Ik heb het over die vrouw die de reden is dat je überhaupt met vrouwen versieren bent begonnen.

Trouwens: Als #1 datingcoach van Nederland heb ik een revolutionaire methode ontwikkeld: De FLOW-Methode.

Dit zijn 4 ingrediënten die jou als man helpen om eindelijk succes te krijgen met vrouwen.

Download hier gratis de FLOW-Methode in mijn gratis Transformatie-pakket

Nu je deze ene speciale vrouw hebt ontmoet lijken alle anderen slechts warm draaien, tijdverspilling of een vergissing. Sommige mannen maken het eens in de zoveel jaar mee, anderen vrijwel iedere week. Ik kom het ook vaak op het internet tegen, kerels die alleen maar schrijven over hoe ze die ene vrouw kunnen krijgen.

Verliefd op haar of op je eigen projectie?

Wat me opvalt is dat die ene vrouw vaak een illusie is. Vaak kent de man in kwestie de vrouw nog helemaal niet. Hij ervaart een soort van mini verliefdheid, en projecteert allerlei eigenschappen op haar projecteren waarvan hij graag zou willen dat ze die heeft.

Het is een film in je hoofd van hoe het zou zijn als je haar date, voorstelt aan je vrienden, familie etc. Totdat de eerste reality shock plaatsvindt. De realiteit blijkt niet zo te zijn als je die graag zou willen. Eigenlijk ben je dan van haar je droomvrouw aan het maken in je ‘eigen film’ terwijl zij is wie ze is.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Blijf dus altijd goed nadenken: hoe goed ken je haar eigenlijk. Wat is illusie en wat is echt. Heeft ze echt al die eigenschappen of schrijf jij die haar toe in je ‘eigen film’. Ik wil niet zeggen dat je helemaal niet verliefd moet worden maar vraag je af of de realiteit overeen komt met je ‘eigen film’.

‘Maar je kent me nog helemaal niet’

Je loopt niet alleen het gevaar dat de verliefdheidshormonen je voor de gek houden. Het is ook nog eens zo dat het dodelijk is voor de aantrekkingskracht. Een vrouw wil namelijk dat je haar leuk om de juiste redenen. Niet alleen omdat ze een leuk koppie heeft.

Want dat zou betekenen dat je wel heel snel verliefd wordt. Dat je iedere keer dat een aantrekkelijke vrouw ziet hoteldebotel bent. Kan ze je dan nog vertrouwen? Zal ze zich dan speciaal vinden? De opmerking ‘maar je kent me nog helemaal niet’ betekent dat je haar nog niet gekwalificeerd hebt, dat wil zeggen dat je haar duidelijk hebt gemaakt op grond waarvan je haar leuk vindt.

Het laat zien dat je normen hebt, standaards. Je toontdaarmee dat je eigenwaarde hebt en jezelf aantrekkelijk vindt. En dat maakt je aantrekkelijk voor anderen.

Verliefdheid versus afhankelijkheid

Je dient op te passen dat je eigen pad blijft volgen, en die ene vrouw niet plotsklap het middelpunt van je leven en de reden van je bestaan maakt. Het is heel beklemmend voor haar als zij opeens de reden is waarom jij uit bent komt en de bron van jouw geluk. Dat is leuk dat zij dat is, zal zedenken, maar wat breng jij in?

Is jouw leven zo leeg dat zij het helemaal in kan vullen? Wat heb jij haar dan te bieden? Je dient te zorgen dat jouw leven al te gek is. Het is gaaf, nee supergaaf dat ze in je leven is gekomen. Het is een kers op de taart; jouw leven moet al te gek zijn. Het moet zo zijn dat je haar niet nodig hebt. Jij volgt je eigen weg en zij kan er deel van uitmaken.

Feit is: dit gevoel kan je nog bij ontelbaar andere vrouwen krijgen. Maar vaak zijn we bang om helemaal opnieuw te beginnen, om erop uit te gaan, actie te ondernemen en weer die mini verliefdheid te krijgen.

Dat is ook de reden dat zowel mannen als vrouwen moeite hebben om uit een relatie te stappen terwijl ze er eigenlijk niet helemaal tevreden mee zijn. Het klinkt misschien cliché, maar bedenk je belangrijkste relatie die met jezelf is.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWat willen vrouwen in bed: 11 Tips om haar Seksgod te worden
Pijl8 Tips om je relatie te verbeteren en samen gelukkig te worden
Pijl9 Simpele tips om een Tinder gesprek te beginnen
PijlHoe Snel Vrouwen In Je Bed Krijgen: Mijn 9 Stappenplan

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Leo
Interessant artikel, die mini verliefdheid komt me erg bekend voor! Ik ben snel verliefd en kom er vaak ook snel achter dat dit toch niet de vrouw is waarna ik op zoek ben. Soms ben langer verliefd en denk ik dat ik haar goed ken, later kom ik erachter dat ze niks voor me is, hier kan ik soms best van balen. Alweer geen succes..

Plaats een Reactie