De kunst van een effectieve voicemail

28 Nov 2014, door datingcoach Daan de Ram in Flirttips

Hoe laat je het beste een voicemail achter bij een vrouw?

Je belt haar en ze neemt niet op. Wat doe je, wachten op haar voicemail of ophangen? Veel mannen hangen op. Helaas, moet ik erbij zeggen. Waarom? Omdat wanneer je geconfonteerd wordt met twijfel bij een vrouwen-technisch probleem de meest ballsy oplossing vrijwel altijd de juiste is.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Een andere manier om te kijken is: wat zouden James Bond, Johnny Depp of Brat Pitt doen? Ophangen, het toetsenbord te voorschijn halen en een berichtje gaan intypen. Nee, zij spreken een boodschap in. Waarom doen veel mannen het niet? Omdat het eng is!

Het inspreken van een goed voicemailbericht is voor veel mannen lastig. de vraag is namelijk, hoe spreek je een voicemailbericht in waarin je niet needy, eng of nep overkomt? De gedachte alleen al laat veel mannen stotteren of zelfs ophangen in de hoop dat ze terugbelt (wat zelden gebeurt).

Daarom hier mijn bewezen effectieve tips en  en mooiste voorbeelden zodat jouw voicemail tot een afspraakje leidt!

Waarom je een voicemail achterlaat

Laten we bij het begin beginnen. Wat is het voordeel van een voicemail bericht ten opzichte van appen, smsen of facebooken?

-De meeste mannen appen, smssen of facebooken. Een voicemailbericht maaktt dus dat jij opvalt

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

-Het is voor jezelf vooral leuk om te doen wanneer je doorhebt wat je wel en niet moet doen! Je kunt er al je creativiteit in kwijt.

-Als je ervoor zorgt dat je voicemailbericht grappig is, is er een grote kans dat ze het bewaart en opnieuw beluistert als ze even wil lachen.

-Aan de ene kant kom je in een kwetsbare positie, want zij bepaalt of ze je terugbelt of niet. Aan de andere kant: als je een krachtige boodschap achterlaat is dat OK, want je onderliggende boodschap is dan: ik weet al dat je me terugbelt.

Laten we er dus induiken. Hier mijn

Top 4 tips voor een goede voicemail

Las pauzes in

Vaak is de stilte beste manier om iemand naar je te laten luisteren. Klinkt tegenstrijdig? Pauzeer af en toe kort tussen je zinnen; je luisteraar wordt zo nieuwsgierig gemaakt naar wat je daarna gaat zeggen. Neem eens voor jezelf een voicemailbericht met pauzes erin op en luister het af. Ook dit zal in het begin vreemd voelen, maar uiteindelijk gaat het je verder brengen dan alle andere mannen die haar inspreken.

Glimlach!

Al kan ze natuurlijk niet je gezicht zien terwijl je belt, je lach heeft wel degelijk invloed op de toon van je stem. Zorg dat je glimlacht terwijl je een bericht inspreekt, dan laat je een veel warmere, persoonlijkere en meer innemende indruk bij haar achter.

Oefen je spraak

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als je stottert of binnensmonds praat, zal regelmatig oefenen wonderen doen. Lees elke dag 10 minuten voor terwijl je voor de spiegel staat. In het begin voel je je alsof je weer een kind bent van zes, maar het zal op den duur wonderen doen voor je articulatie!

Oefen je voicemailbericht

Als je bovenstaande drie tips wilt oefenen en je spreekvaardigheid zo verbetert, is het cruciaal dat je jezelf regelmatig opneemt en beluistert. Check of het bericht duidelijk, goed uitgesproken, leuk en verleidelijk is. Ook deze tip zal in het begin vreemd aandoen, maar never mind that.

Effectieve voicemails: voorbeelden

Oefen onderstaande voorbeelden bij voorkeur eerst om te checken of je de 4 tips goed toepast en of het congruent klinkt met wie jij bent. Brengt het het deel van je karakter over dat je wilt overbrengen?

Situatie: Je wilt met haar afspreken

Herinner haar aan iets waar jullie het over gehad hebben toen jullie elkaar ontmoetten. Hiermee bevestig je dat je écht naar haar hebt geluisterd. Als je slim bent noteer je dingen die het onthouden waard zijn van het gesprek in je telefoon.

’Hi <haar naam>, met <jouw naam>. Laten we dit weekend meeten, ik heb wat tijd om met je te gaan <doen wat je zei dat jullie zouden gaan doen, toen jullie elkaar ontmoetten>

Situatie: Het is laat en je wilt haar (dezelfde avond nog) zien

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Dit eerste voorbeeld kun je zo grappig maken als je zelf wilt. Gebruik dus je eigen creativiteit en blijf verbeteren!

‘’Hey <haar naam>, met <jouw naam>. De meeste mannen bellen natuurlijk op dit tijdstip voor een booty call. Maak je geen zorgen, ik weet hoe het voelt <of gebruik je eigen grap hier, vergeet de glimlach niet>. Bel me terug dan praten we erover, mn nummer is 06-12345678.’’

Deze maakt haar nieuwsgierig, ze MOET weten wat het is dat je aan haar doet denken (ook al is het niets bijzonders, zolang ze er maar om moet lachen  dan doet dat er allemaal niet meer toe).

’Hey <haar naam>, met <jouw naam>. Ik bel je zo laat omdat <pause> iets mij net aan je herinnerde, het is gewoon…wat ik dan doe (glimlach). Geef me een belletje op 06-12345678, spreek je snel.

Wat ook erg grappig is en heel vaak goede resulaten geeft:

’Hey <haar naam>, met <jouw naam>. Ik ben nu niet dronken. Klaar, uit. Bel me op 06-12345678.’’

Kortom, bij het inspreken van een goed voicemailbericht gaat het er vooral om dat je laat zien dat je creatief bent. Verder zijn een paar hoofdpunten van belang:

(1) Laat blijken dat je randomly aan haar dacht (hierdoor zal ze zich speciaal voelen)

(2) Zeg dingen waar jullie over gesproken hebben (hierdoor laat je zien dat je naar haar hebt geluisterd)

(3) Maak duidelijk dat er een reden is dat je haar belt (meestal om af te spreken)

Closed loops versus open loops

Vergeet niet: de reden dat je haar belt is om haar jou terug te laten bellen! Als ze niet terugbelt, dan is er nog geen man overboard. Spreek in stellingen in plaats van vragen. Wanneer je een opmerking maakt en ze reageert niet, dan heb jij gewoon gezegd wat je dacht op dat moment. Zij hoeft niets te doen.

Mooie vrouwen en populaire mannen zijn druk dus zullen niet automatisch op iedere voicemail reageren. Zorg er dus voor dat er geen open loop ontstaat die alleen gesloten kan worden door haar antwoord. Zorg voor closed loops. Praat dus in statements. 

Ga na je voicemail niet zitten wachten op haar antwoord.  Wees slim en besteed die tijd nuttig: ga erop uit en spreek andere vrouwen aan! Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips
PijlAls Een Vrouw Je Thuis Uitnodigt: Wat Je Nu Moet Doen
Pijl127 Vragen om elkaar beter te leren kennen (Date & Relatie)
PijlBeste 15 Tips om Onweerstaanbaar Voor Vrouwen te Worden

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie