Zo raakt ze verliefd op je (push-pull) en voorkom je de friendzone

25 Apr 2023, door datingcoach Daan de Ram in Friendzone

De formule voor verliefdheid

Is er een formule voor verliefdheid en tegen de friendzone, waarmee je iemand verliefd op je kunt maken? Ik weet niet of iedereen verliefd op iedereen zou kunnen worden. Dat denk ik niet. Maar ik denk wel dat als iemand open staat om verliefd te worden op jou, dat je dat kunt versterken. Waarom durf ik dat te zeggen? Omdat mensen universele behoeften hebben.

Waar ik het over heb is de kunst van flirten. Mensen zich tot je aangetrokken laten voelen, aantrekkingskracht opwekken. Als er iets van een vonk of een vuurtje is, dit aanwakkeren zodat de passie en de hartstocht oplaaien.

De ‘formule’ voor verliefdheid is dus goed worden in de kunst van het flirten. Dit is echter niet één techniek, zinnetje of een stappenplan dat je dient te leren. Flirten is de toonzetting, de onderliggende dynamiek van een interactie. Het is wat gezegd wordt zonder dat het uitgesproken wordt.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hoe zorg je ervoor dat ze meer verliefd wordt?

We weten allemaal wat flirten is, denk ik. We vinden het allemaal leuk (misschien ook wel eens eng, maar als je een BootCamp doet ben je daar ook vanaf). Maar wat is het eigenlijk? Het gezegde ‘Meisjes plagen zoentjes vragen’ zegt het al een beetje. Het heeft alles met aantrekken (zoentje vragen) en wegduwen (meisjes ‘plagen’) te maken – ook wel push-pull genoemd.

Beter gezegd heeft het met SPANNINGSOPBOUW te maken - met het OPVOEREN en het WEGNEMEN van de spanning. Alles met het doel om sterke emoties op te wekken bij de vrouw op wie je gek bent.

Voorbeelden van flirten met push-pull

De push-pull methode is eigenlijk heel simpel. Misschien niet om te doen, maar wel om uit te leggen. Het is namelijk een constant aantrekken, door iets leuks, aardigs, verrassends of vriendelijks te zeggen. Om vervolgens een daarvan iets weg te nemen, om haar een duwtje te geven.

Deze techniek wordt ook wel een ‘kritisch compliment’ genoemd. Dit is een eenvoudige manier om te onthouden dat je haar niet te veel van het één (de ene emotie) moet geven, maar ook van het ander (de tegengestelde emotie).

Het kritische compliment

Het format van een kritisch compliment is dan ook heel eenvoudig:

Dit zijn maar wat simpele voorbeelden, ook wel routines genoemd. Deze heb je helemaal niet nodig. Veel leuker is om ze zelf spontaan te bedenken.

De belangrijkste stelregel bij het flirten

Als je haar meer verliefd op je wilt maken dan dien je constant de vraag te stellen: hoe zorg: zorg ik voor meer spanning en hoe zorg ik voor minder spanning! Als je voor te veel spanning zorgt, door meteen heel seksueel te worden rent ze gillend weg. Als je voor te weinig spanning zorgt valt ze in slaap. Het gaat erom dat je calibeert – dat je op let waar hoe ze zich voelt en daar op inspeelt.

Er zijn verschillende manieren om push-pull toe te passen. Communicatie vindt plaats op allerlei niveau’s en je wilt ook op al die niveau tegelijkertijd communiceren. Met je ogen, met je handen, met je lichaam, met je stem, met je spreektempo – wat je zegt is daar slechts een onderdeel van. Zorg dat je deze allemaal afwisselt, waarbij je speelt met de spanning die je haar geeft

Flirttechnieken met wegduwen-aantrekken (push-pull)

Staat heel dicht bij haar, met je neus tegen haar neus. Kijk haar diep in de ogen zonder te knipperen (meer spanning). En neem dan weer een stap terug, terwijl je om je heen kijkt (minder spanning). Vervolgens kijk je haar indringend aan, terwijl je haar weer uitdagend aanstaart (meer spanning), daarna maak je een grapje en geef je haar een glimlach (minder spanning).

Terwijl je dit doet trek je haar heup met beide handen naar je toe (meer spanning), en duw je haar letterlijk van je af (minder spanning). Of je schiet een spervuur van vragen op haar af, waarbij je toon is van iemand die haar overhoort (meer spanning), afgewisseld met een lieve opmerking, een knuffel of een aai over haar bol (minder spanning).

Wees je bewust dat wanneer je een logisch en rationeel gesprek met haar hebt dat dit altijd zorgt voor minder spanning. Pas als je over emotionele zaken of op emotionele wijze met haar praat bouw je spanning op. Een emotionele toon heeft een ander ritme –welke eisend en bijna militarisch kan zijn en die zo vol vuur is dat deze niet wacht op haar input.

Juist dit overdonderende emotionele geweld maakt dat haar zij allerlei zaken gaat voelen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je niet wordt gezien als de zoveelste kerel. Je wilt dat het meisje waarop je verliefd bent op jou gaat reageren en dat ze meegaat in jouw ritme en jouw verhaal. Meer emotionele stimulatie, meer verliefheid!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTrucs om vrouwen te versieren: 7 Beste flirt hacks
PijlTinder Expert & Coach Louis Onthult Zijn 9 Beste Tinder Tips
PijlOpen relatie? 9 Simpele tips voor een geweldige open relatie
PijlWat sturen naar iemand die je niet kent: 8 Effectieve manieren

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie