Zelfvertrouwen: Waarom vrouwen houden van assertieve mannen

29 Jul 2014, door datingcoach Daan de Ram in Nieuws

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

ij vrouwen houden van assertieve mannen.

Waarschijnlijk heb je al heel vaak in je leven een vrouw horen zeggen: ‘ik houd wel van dominante mannen’, ‘ik wil een man die de leiding neemt’ of iets in die richting. Misschien snap je niet helemaal wat we hier nou mee bedoelen of waarom we dat nou graag willen. In deze blog ga ik dit mysterie voor je oplossen en je een aantal tips geven over hoe je assertiever kunt zijn.

Passief, assertief en agressief

De eerste vraag die we hiervoor moeten beantwoorden is natuurlijk: wat is assertiviteit nou precies. Eigenlijk is assertiviteit de balans tussen passief en agressief gedrag. Wanneer je passief bent, ontbreekt het je aan assertiviteit en wanneer je agressief bent, is het net iets teveel doorgeslagen.

Passiviteit betekent eigenlijk dat je nooit het heft in eigen handen neemt. In het geval van daten kan dit zijn als je de vrouw telkens een plek laat kiezen om af te spreken, als je altijd akkoord gaat met de tijd en dag die de vrouw voorstelt en als je je voor het karretje van een vrouw laat spannen. Zo heb ik weleens meegemaakt dat een van mijn vrienden een vrouw ging helpen met wat klusjes.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Toen ik vroeg waarom ie dat deed, zei die dat ie haar leuk vond en dat ie het zag als een uitnodiging bij haar thuis om hopelijk met haar het bed te delen als ‘bedankje’. Ik wist natuurlijk wel beter. Uiteindelijk kreeg ik gelijk want nadat hij alle klusjes had gedaan zei ze dankjewel, schopte ze hem de deur uit en zijn ze daarna nooit meer samen uit geweest.

Te dominant

Agressief gedrag wil zeggen dat je te dominant bent. Ik hoor van mannen vaak dat ze het lastig vinden om aan te voelen wanneer ze te dominant zijn. Eigenlijk is dat heel simpel: aan je omgeving. Agressief gedrag gaat namelijk vaak gepaard met een houding die heel veel vrouwen doodirritant vinden. Iemand die altijd alles beter weet, iemand die altijd gelijk wil hebben, iemand die altijd het laatste woord wil hebben of iemand die geen gevoelens toont.

Vaak is dit gedrag nog vervelender dan passief gedrag. Passief gedrag kan namelijk bij sommige vrouwen nog weleens werken omdat ze een extreem lieve man zoeken nadat hun ex een eikel was (agressief gedrag), maar agressief gedrag loopt hooguit uit op een avondje hete seks omdat een vrouw het idee van een ontzettend dominante man toch wel geil vindt.

Er is altijd maar één dominante

Ik heb het hier al weleens eerder over gehad, maar ik zal het nog een keer benoemen: in een relatie is er altijd iemand die de dominante rol op zich neemt, een leider. Het werkt simpelweg niet om allebei de dominante rol op je te nemen. Het zal dus ook een groot deel aan de dominantie van de vrouw liggen, wat ze nu precies zoekt in een man.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Soms zoekt een dominante vrouw een meer volgzame man. Wanneer beide partijen daar gelukkig mee zijn, dan is dat natuurlijk mooi.

Ik ben bijvoorbeeld iemand die graag de leiding neemt. Ik heb een sterke mening, ga niet snel een discussie in de weg en heb graag de broek aan in een relatie. Dat wil alleen niet zeggen dat ik een passieve man wil, in tegendeel zelfs. Wanneer ik een relatie zou hebben met een passieve man, dan loop ik totaal over hem heen.

Verder vind ik het ook bloedirritant als iemand me nooit een tegenwoord geeft, geen eigen mening heeft of die gewoon niet toont en als iemand altijd alles maar goed vind. Dat soort gedrag maakt mij juist agressief. Voor mij werkt het dus juist wanneer een man assertief gedrag vertoont: ik loop niet over hem een en er komt ook geen power battle.

Hoe word je assertiever?

Eigenlijk is assertief gedrag een beetje hetzelfde gedrag als waarmee je uit de friendzone blijft. Als je continu je aanpast aan haar en nooit de leiding neemt, dan zal het hoogstwaarschijnlijk niks worden.

Vrouwen houden van mannen die zich niet te beschikbaar opstellen. Net als wij vrouwen hard to get spelen en mannen graag jagen. We houden juist van een man die zegt dat ie op zaterdagavond ons mee uit eten wil nemen en die ons dan een restaurant voor laat stellen. Zo neemt hij het initiatief, maar toont ie ook aan dat onze input telt en belangrijk is.

Verder vinden we het leuk als een man af en toe net iets te lief voor ons is, maar ook af en toe een beetje afstandelijkheid toont. Afhankelijk van de vrouw. Drive safe gentlemen! ;)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl13 Symptomen van Seksuele Frustratie bij Mannen
PijlBen jij te lief en aardig? 8 Powertips om assertiever te worden
Pijl25 Flirtsignalen van vrouwen herkennen (Met video voorbeelden)
Pijl19 Tips om je Tinder gesprek gaande te houden (Tinder gids)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie