Hoeveel bedpartners heb jij gehad? Een vrouwelijk perspectief

23 Dec 2014, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Met hoeveel mannen ben je naar bed geweest?

Eens in de zoveel tijd gebeurt het. De vraagsteller kijkt mij uitdagend met glinsterende ogen aan. Vol verwachting en ademloos wordt er gewacht op mijn antwoord op deze eeuwenoude vraag. Mijn reactie? Ik moet lachen want ik weet dat ik dit niet serieus kan nemen. In deze moderne tijd heerst nog steeds een ouderwetse dubbele moraal. Dikwijls wil de man dat de vrouw minder bedpartners heeft gehad dan hij.

Veel vrouwen hebben graag een man die iets meer ervaren is. De meeste volwassen dames hebben liever een man die meerdere sekspartners heeft gehad dan een maagd. Natuurlijk zijn er uitzonderingen of spelen religieuze motivaties.

Omgekeerd wordt de vraag vaker gesteld vanuit masochisme. Het antwoord kan nooit goed (lees: laag ) genoeg zijn. Er bestaat geen perfect wenselijk antwoord. Er wordt wel eens voor de grap gezegd dat je het aantal dat vrouwen noemen maal twee moet doen, en het aantal dat mannen gedeeld door twee. Liegen is de meest gekozen oplossing.

Wat ik je aanraadt? Het hangt er helemaal af van waar de vraag vandaag komt. Dat bepaalt welk antwoord je kunt geven. Zelf was ik ooit ook geïntimideerd door deze directe vraag. Nu weet ik uit ervaring dat ik zelf kan bepalen welke informatie ik geef en wat voor kant het gesprek uit gaat.

Toen ik als relatieve laatbloeier nog geen seksuele ervaring had werd mij al om aantallen gevraagd. Mijn antwoord was toen: “Ik ben nog niet aan seks toegekomen.” Mannen zijn dan nieuwsgierig of enorm verbaasd. Dat boeit verder niet. Het gaat namelijk om de reden die jij geeft, deze bepaalt wat welke conclusies de ander vervolgens trekt.

Mijn reden was: “Ik heb nog niemand gevonden met wie ik intiem wil zijn. Ik wil graag een connectie en aantrekking.” Meestal was dat voldoende waarna de ander beaamde hoe belangrijk het is om in je eigen tempo te bewegen. Uiteraard zou het onderwerp een hoop onnodig gewicht hebben gekregen als ik onzeker was. Of als ik had gedacht dat het ontbreken van ervaring een soort puur cadeau aan de wereld was, dat verdwijnt in de broekzak van de eerste bedpartner.

Ik had niet de illusie dat mijn eerste keer het beste was dat ik te bieden heb. Bovendien is de eerste keer bij de meeste activiteiten niet de beste keer. Ik maakte er geen punt van omdat ik het niet zwart wit zie. Omdat ik zelfverzekerd was over mijn beweegredenen en keuze met wie ik naar bed zou gaan, zag de ander hier ook geen probleem in. Ik bepaalde mijn eigen regels en maakte me niet druk over het tempo van andere mensen. Er was tijd genoeg.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hoe relevant is het aantal bedpartners

Later werd dezelfde vraag mij nog veel vaker gesteld. Het is mijn overtuiging geworden dat het aantal bedpartners op zich niets prijsgeeft. Eerlijk gezegd is het aantal irrelevant geworden vanaf mijn tweede bedpartner. Mijn antwoord is dan ook veranderd: “Het is onbelangrijk want iedereen heeft een verleden. Eerlijk gezegd heb ik nu geen zin om verhalen uit te wisselen over exen of elkaar onbedoeld jaloers te maken.

Het lijkt me saai en ik vind het veel interessanter om samen te ontdekken wat we fijn vinden. Ik wil aan jou denken en niet aan welke ex dan ook.” Met dit antwoord geef ik niet alleen aan dat ik in het nu leef, maar ook dat ik mezelf genoeg op waarde schat om de tijd samen niet te verspillen aan rondhangen in het verleden.

Ik zou ook heel open kunnen zijn en het aantal opnoemen, aangezien het er toch niet toe doet. Het bevreemd mij echter een beetje wanneer iemand vol overtuiging gelijk een aantal roept. Het is niet nodig om jezelf op die manier te bewijzen want het zegt niets. Of het antwoord nou 1, 3, 30 of 100 is maakt de vraag niet minder inferieur. Wat ik denk is: zou iemand die trots is op een getal, dit aantal secuur in een riem kerven met een zakmes, of een zwart boekje bewaren met verslagen over iedere sessie?

Ga je voor kwantiteit of kwaliteit?

Wat zegt kwantiteit over kwaliteit? Is het een opening richting meer informatie? Is het de bedoeling dat ik ook informatie ga verschaffen over de details, de seksuele posities waarin ik ooit verkeerde, het temperament van ex-bedpartners? Ik til het gesprek liever naar een hoger niveau door duidelijk te maken dat ik geen waarde hecht aan score-lijsten of exen. Ik ben vooral benieuwd naar de redenen waarom iemand op een bepaalde manier tegen seks aankijkt.

En dan nog zegt het aantal niet zoveel. Mijn standaardinstelling is daarom het vermijden van gesprekken over het aantal bedpartners. Daar zit geen spanning achter. Ik vermijd namelijk ook saaie gesprekken over hypotheken op verjaardagsfeesten of smalltalk over het weer. Wat is er saaier dan iemand zonder geheimen. Spanning en mysterie maakt mensen juist aantrekkelijk. (En dat wil je.)

Wanneer je je verveling uit over dit onderwerp en weigert op de vraag in te gaan, doe dat niet om gemeen te zijn maar vanuit liefde. Wanneer je boos of defensief wordt, slaat de fantasie van de ander vaak pas echt op hol. Je wilt mysterie creëren en geen lijken in de kast. Raak dus vooral niet in de stress om een oppervlakkige vraag als deze.

Doe niet moeilijk en houd het luchtig. Bagage is slechts zo zwaar als je het zelf maakt. Neem de ander zacht aan de hand mee, weg van de stoffige etalage met exen, door naar een plek waar dit niet meer relevant is. Ik pleit voor minder historie en meer mysterie.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTinder gesprek tips: 12 Voorbeelden voor leuke Tinderchats
PijlDaten met je ex? 7 Belangrijke tips (Zo gaat het wÊl goed)
Pijl9 Belangrijke tips voor een geslaagde Lange Afstandsrelatie
Pijl7 Tips om jaloezie in je relatie te bestrijden en op te lossen

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie