Adam zoekt Eva: bestaat er zoiets als naakte liefde?

07 Apr 2014, door datingcoach Daan de Ram in Dating tips

Adam zoekt Eva op RLT5

De eerste aflevering van het nieuwe RTL 5-programma ‘Adam zkt Eva’ is net op tv geweest. Al weken was de naakte datingshow in het nieuws, maar nu hebben we het echt kunnen zien. In de eerste aflevering werd een vrouw met twee mannen op een eiland gedumpt en moest ze uiteindelijk een van de mannen kiezen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

De twist: gedurende de hele tijd, waren alle kandidaten naakt. Het idee van de datingshow is een experiment, om te zien wat er gebeurt als je alle buitenkant weghaalt en dus mensen gelijkstelt aan elkaar. Maar werkt dat wel? Is liefde sterker of puurder als we geen andere prikkels hebben. Is er zoiets als naakte liefde?

Adam zoekt Eva: schreeuw om aandacht

Ten eerste vraag ik me echt af wat voor mensen zich opgeven voor een datingshow zoals deze. Voor mij is het een grote schreeuw om aandacht. Wie wil er nu volledig in zijn nakie te zien zijn op nationale tv? Als je het mij vraagt zijn het alleen maar mensen die ontzettend vol zijn van zichzelf, verliefd zijn op zichzelf en alleen maar de hele dag bevestiging willen horen van allerlei andere mensen dat ze zo knap zijn.

Toch vond ik het wel grappig hoor, die uitspraken. Op een gegeven moment zei JP tegen deelneemster Kathy: ‘oh je hoeft niet onzeker te zijn hoor, het ziet er allemaal goed uit’. Net alsof je onzeker bent over je lichaam als je ervoor kiest om met je naakte lichaam op tv te verschijnen.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Als ik onzeker ben over mijn lichaam dan uit ik dat op een normale manier. En dat is niet naakt rondparaderen op een tropisch eiland met een camera op mijn neus.

Adam zoekt Eva: de eerste aantrekkingskracht

Heeft liefde meer kans van slagen als je elkaar compleet naakt ontmoet op een eiland en alleen naakt leert kennen? Dus je hebt alleen je lichaam en geen prikkels zoals kleding, mooie spullen en je vertrouwde omgeving? Ik geloof dat we allemaal wel weten dat dat niet zo is.

Als allereerst worden we vaak aangetrokken tot iemands uiterlijk. Dus in eerste instantie zal het experiment wel werken. Je kan meteen oordelen hoe iemand er naakt uitziet en als dat je aanspreekt, dan ben je waarschijnlijk sneller in staat om daadwerkelijk verliefd op iemand te worden. Toch is dit niet het enige wat nodig is

We zoeken toch in een partner iemand die bij ons past en bij dat kun je niet beoordelen op slechts iemands naakte lichaam. De uitstraling van wie je bent, straal je toch door via je kleding. Zo zoeken we vaak iemand die ongeveer dezelfde stijl heeft. Let maar eens op.

Veel stellen hebben dezelfde kledingsstijl en soms lijkt het misschien alsof ze ’s ochtends hebben afgesproken dat ze hetzelfde aan hebben. Dat verklaart ook vaak oudere stellen in hun ‘unisex’ jassen. Zij zijn zo ‘een’ geworden met hun partner dat ze zelfs dezelfde jas dragen. Niet heel cool maar oké.

Adam zoekt Eva: gebrek aan informatie

Daarnaast heb je meer informatie nodig over iemand voordat je daadwerkelijk kan zeggen of er ‘meer’ in zit dan pure aantrekkingskracht. Heel schattig hoor dat Nicolette Kluijver aan het eind aan de kandidaten vraagt: ‘en zit er meer in?’ en dat ze zeggen: ‘ja zeker wel, we hebben veel gelachen’, maar ze houden zichzelf gewoon voor de gek.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Je weet pas echt wie iemand is als je diegene leert kennen in zijn eigen omgeving. Er zijn zoveel meer factoren die nodig zijn om een relatie te laten slagen. Dezelfde interesses, dezelfde levensdoelen, dezelfde mentaliteit, dezelfde sociale status en ga zo maar door.

Een glimps daarvan kun je wel meekrijgen op een onbewoond eiland, maar het is altijd anders dan het echte leven. Dat verklaart ook waarom Kathy uiteindelijk haar keuze maakte. De man die ze afwees was ‘te serieus’ en de tijd van feesten en uitgaan al voorbij. Ze leken veel gemeen te hebben, want hij was creatief net als zij, maar toch was dat het niet voor haar.

Uiteindelijk koos ze voor de drukke lolbroek, zoals ze altijd in d’r leven heeft gedaan. Dat bevestigt maar weer eens dat de show niet gaat om diepgaande liefde. Uiteindelijk kiest ze toch weer voor de kerel waar ze al jaren voor kiest en waarmee het nooit uitdraait op iets serieus.

Leerzaam of niet?

Dus wat leren we hiervan? Begrijp me niet verkeerd, Adam zkt Eva is een uitdagend nieuw concept en zeker iets nieuws op tv. Het trekt een hoop bekijks en ik begrijp waarom, het is echt entertainment. Ik hoop alleen wel dat we allemaal snappen dat dit niet de manier is om liefde te vinden. Voor echte liefde is veel meer nodig dan je op een onbewoond eiland gaat vinden.

Eigenlijk is het wel gek. Stel je voor dat we allemaal op een onbewoond eiland zaten en niet wisten dat er een wereld buiten het eiland bestond, dan zou het wel werken. Maar wij weten helaas dat er wel een wereld is en dat er meer factoren zijn waarop je je partner beoordeelt.

Uiteindelijk kunnen we dus wel concluderen dat we naakt niet meer kans hebben op het vinden van liefde. Mijn tip aan jou: ga dit weekend op stap in je beste outfit. Dan heb je 100% meer kans op het vinden van een leuk persoon dan wanneer je naakt rondloopt op een onbewoond eiland.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlDe 17 Beste Versierzinnen (+ Geheime Camera Beelden!)
PijlOnder de plak zitten: 20 subtiele signalen + 3 Tips
PijlTinder Boost: Hoe het werkt, en de beste tijden onthult voor je boost (+De beste Tinder tips!)
PijlBeste 9 Tips om Oudere Vrouwen & MILF's te Versieren

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie