Ademhalingsoefeningen die je meer mannelijk maken

06 Oct 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Meer alpha en minder angst met deze ademhalingsoefeningen

Ademen, hoe moeilijk kan het zijn toch? Fout! Weten hoe te ademen maakt alle verschil hoe je overkomt op vrouwen. Angsten, ook sociale angsten, hebben namelijk een effect op je lichaamshouding en je ademhaling. En deze subtiele effecten maken of een vrouw jou ziet als een alpha man en of jij je alpha voelt. Laten we dus kijken hoe ademhalingstechnieken jouw game kunnen verbeteren.

Het begint allemaal met diep ademhalen. Angstreflexen zorgen ervoor dat je lichaam samentrekt en verkrampt. De ademhaling die hierbij hoort is kort en oppervlakkig. Diep ademhalen is het tegenovergestelde. Hoe werkt dat nu, diep ademhalen? Bij yoga en tai chi bijvoorbeeld wordt je geleerd hoe je ademt met je buik. Je neemt lange ademhalingen en zet je buik uit; de lucht stroomt bijna vanzelf je longen in. Simpel toch?

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Zeker niet. Wat hierbij namelijk vaak vergeten wordt, is het effect van spierstijfheid, ook wel een ‘spierpantser’ genoemd. Het spierpantser dient als ‘verdediging’ tegen je omgeving. Denk hierbij niet zozeer aan slaan of schoppen, maar aan ‘vasthouden’ of verkrampen van je lichaam. Denk maar eens terug aan je lichaamshouding toen je vader boos op je werd omdat je bijvoorbeeld iets liet vallen. Waarschijnlijk verstijfde je  en maakte je vuisten met je armen strak langs je lichaam. Herkenbaar?

Afrekenen met angst uit het verleden door diepe ademhalingsoefeningen

Dit spierpantser ontwikkel je naarmate je ouder wordt onder andere in de spieren die je gebruikt om te ademen. Helaas werkt deze spierstijfheid diep ademhalen tegen. Je ademhalingsspieren raken door allerlei 'angst episodes' langzaam maar zeker ‘verstijfd’; het spierweefsel in je kaak, nek en keel, je borst, je buik en je bekken wordt minder flexibel.  Dit lijdt tot verminderde ‘motiliteit’; de gezonde uitdrukking van emoties in je lichaam.

Je begint je langzaam te voelen alsof je gevangen zit in je eigen lichaam en wordt als man minder in staat om jezelf mentaal open te stellen naar de wereld. Met als gevolg dat je jezelf minder kunt en durft te geven. Aan wat je belangrijk vindt, je missie in het leven zogezegd en aan anderen. Ook aan die mooie vrouw die je ziet en wilt ontmoeten ...

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Om écht diep te kunnen ademen, dien je dus je ‘spierpantser’ open te breken. Hoe? Door er doorheen te ademen met onderstaande oefeningen. Het is normaal als de oefeningen in het begin niet fijn voelen. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld hevig gaat trillen. Dit is slechts feedback van je lichaam en is een indicatie van verminderde motiliteit: je lichaam zit vast.

Je spieren zijn dan niet gewend om genoeg uit te rekken om je diep te laten ademen. Het geeft aan dat je ademhaling niet diep genoeg is. Reden te meer om deze oefeningen regelmatig te doen.

-Mond en nek: Je verwijdert de spierstijfheid in dit gebied eigenlijk vrij eenvoudig. Mond open en diep ademen! Wees echter niet verrast als je hierbij gaat kokhalzen. De verstijfde spieren zijn de oprekking en de hoeveelheid zuurstof niet meer gewend en bieden weerstand hiertegen. Blijf dit oefenen totdat je kaken zich ontspannen!

-Borst: zit je vaak in de ‘Nintendo-houding’? Veel mannen zijn stijf in hun borst, waardoor hun hart zich als het ware afsluit voor de buitenwereld; dit deel van het lichaam is namelijk verantwoordelijk voor geven en ontvangen. Pak een Swissball (bijvoorbeeld in de sportschool) en plaats deze onder je schouderbladen. Strek je armen uit naar achteren met je handen naar boven gericht en ademen maar. Niet vergeten: mond open! Begin met 20 ademhalingen. Doe dit net zo lang totdat je merkt dat je borstspieren zich openen.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Meer ademhalingsoefeningen

Een andere goede methode om het spierweefsel in je borst weer flexibel te maken, is met alle vingers je borstspieren te kneden. Spreid je vingers en druk je vingertoppen licht in je borst terwijl je ademhaalt. Op deze manier ben je dus eigenlijk jezelf aan het masseren. Ook hierbij: ademen met je mond open. Je kunt hier zelfs geluid bij maken; de trillingen die dit veroorzaakt helpen je spieren verder los te komen.

-Buik: Je buik kun je mobiliseren met dezelfde oefening als voor je borst, alleen dan met de Swissball onder je onderrug in plaats van onder je schouderbladen. Begin weer met 20 ademhalingen en laat dit aantal iedere keer wat toenemen.

Je kunt ook je buik masseren; dit is meestal zeer pijnlijk maar ook zeer effectief.

Pak een basketbal en ga erop liggen zo dat de bal in je onderbuik drukt. De pijn die je waarschijnlijk zult voelen heeft te maken met de  afsluiting van je ‘diepere zelf’; je primaire, seksuele centrum rondom je navel. Veel mannen sluiten de batterij die je gehele lichaam voorziet van seksuele energie af door verstijfde spieren. Doe deze oefening voorzichtig en probeer je te ontspannen! Wanneer je de spanning loslaat zul je een plezierige energie door je lichaam voelen stromen.

-Bekkenbodem:  De spieren en organen in dit gebied (ja,die) kunnen gemasseerd en flexibel gemaakt worden met de deze oefening. Pak weer een Swissball (bestel er eentje online of overweeg een sportschool abonnement) en ga erop zitten. Maak met je bekkenbodem contact met de bal. Zorg vantevoren dat achter de swissball een platform is waar je op kunt liggen zodat je gehele bovenlichaam parallel aan de grond is. Ga achterover liggen en adem in en uit, met je mond open.

Na een aantal dagen oefenen zul je na de oefening een prettige tinteling in je lichaam voelen door alle nieuwe energie die je in je lichaam brengt. Je kunt ook krampen gaan ervaren in je handen, gezicht en borst; deze ‘shock’achtige reactie komt door de enorme hoeveelheid energie die je lichaam al die tijd heeft vastgehouden en opeens vrijkomt. Een goed teken dus!

Ademen als een alpha man, door het openbreken van je spierpantser in je mond en nek, borst, buik en bekkenbodem, zal een nieuwe energie geven die je zelden hebt gevoeld. Blijf deze oefeningen doen om steeds verder los te komen en meer in je kracht te komen als man.  En vergeet niet te genieten. Er is namelijk niets zo lekker om vrij te kunnen ademen en te ervaren dat je  'de wereld' met een open houding tegemoet kunt treden. Zo kunnen de vrouw(en) in je leven ook meer van jou genieten!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWelke vrouw past bij mij: Test welk type vrouw bij jou past
Pijl10 Leuke gespreksonderwerpen voor een geweldige date
PijlOnderzoek wijst uit: Mannen met mondkapje aantrekkelijker
Pijl9 Redenen: Waarom je geen succes hebt op Tinder en met dating

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Dank
Danku voor de tips

Plaats een Reactie