Sociale angsten overwinnen begint bij jezelf

02 Feb 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Sociale angsten overwinnen: alleen jij kunt het

Als je ergens een gevoel hebt dat je van sociale angsten hoort te komen omdat ze niet ‘normaal’ zijn dan dien je je het volgende te realiseren. Elke verandering die je wilt in je leven kan alleen door jou tot stand komen. Er is niemand die voor jou je sociale angsten uit de weg gaat – of belangrijker: kan - ruimen.

Ik zal dit illustreren aan de hand van een ervaring van angstcoach Florian die, net als ik, zelf ook vele seminars heeft gevolgd. Op een gegeven moment hij met een grote groep bij een seminar en al luisterende kwam er een vraag bij hem op. Op dat moment bespeurde hij opeens sociale angst bij zichzelf. Best wel maf, daar zit je dan als angstcoach en wordt je bang bij de gedachte aan het stellen van een vraag.

Sociale angst vervangen door kracht en rust

Nu was het ook wel een confronterende vraag. Het eerste wat Florian deed was het observeren van de gedachten en gevoelens zodat hij na een tijdje zich weer rustig en in balans voelde. Hij kon de vraag echter niet loslaten en besloot toch de confontatie met de angst aan te gaan. Door zijn eigen technieken toe te passen begon hij zich toestemming te geven om helemaal achter zijn keuze te staan om de vraag toch te stellen. 

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

De angst zakte weg en werden vervangen door kracht en rust. Hij stak zijn vinger op, kreeg de microfoon en stelde de vraag die hem bezig hield. En ja.. de vraag wás confronterend! Zo confronterend dat hij insloeg als een bom. De vraag moest herhaald moest worden en de spreekster was duidelijk van haar stuk bracht. Ze deed een stap achteruit en keek even naar de grond.

Maar na het beantwoorden van de vraag gaf de zaal applaus voor het lef dat nodig was om deze te stellen. Veel mensen zaten namelijk met dezelfde in hun hoofd maar zij durfden de stap niet te nemen.

Sociale verandering dient uit jezelf te komen

Of je nu sociale angsten ervaart of iets anders. Als je iets anders wilt ervaren dien jij deze verandering tot stand te brengen. Er zijn allerlei hulpmiddelen en technieken, zoals medicijnen, NLP, psychologische hulp, mindfulness, EFT en flirtcoaching. Maar de verandering dient uiteindelijk toch uit jezelf te komen. Florian zat daar en worstelde met zijn eigen sociale angst. Gelukkig heeft hij de technieken die hij zich eigen heeft gemaakt. Maar de bottom line is dat dit slechts hulpmiddelen zijn.

De technieken en methoden, hoe mooi en hoe krachtig ook, zijn nooit de heling. Dat doe jij – jij bent de heling. Het geheim is dat JIJ met behulp van een coach, methode of techniek JEZELF de TOESTEMMING kunt geven te zijn wie je eigenlijk wilt zijn. De coach, methode of techniek is een katalysator om sneller daar te komen waar je je wilt zijn. De techniek stelt jou in staat om de stappen te zetten die nodig zijn. Om meer vertrouwen in jezelf te krijgen. Meer waardering te krijgen voor jezelf. Meer van jezelf te houden.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Het gevolg? Dat je kunt zeggen: Ja, ik ben het waard. Ik mag er helemaal zijn. Ik mag genieten van sociale contacten. Wie er ook naar mij kijkt, ook al zijn het honderden mensen, ik mag er zijn. Ik ben het waard om mezelf te uiten.

Belangrijke stappen om sociale angst te overwinnen:

In het genoemde voorbeeld van Florian waren er een aantal elementen die hem helpen los te komen van zijn sociale angsten:

Wat wordt jouw katalysator om je sociale angst te overwinnen?

Angsten kunnen een geweldige stimulans zijn voor persoonlijke verandering, wanneer jij ze op die manier inzet. Alleen jij kunt dat, alleen jij kunt de confrontatie met je angsten aangaan. Veel mensen maken dankbaar gebruik van een katalysator, een programma of een techniek. In het programma Sociale Vrijheid leer je vijf krachtige technieken waarmee je sociale angsten transformeert naar kracht en zelf-vertrouwen. Het bevat het beste wat Florian heeft ontdekt en zelf gebruikt in zijn coachingspraktijk. Klik hier voor meer informatie.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlWanneer is ze klaar voor seks? 7 Tekenen vertellen het
PijlHoe ik van 0 naar 12 Tinder dates ging in 1 maand
Pijl35 Beste & grappigste Tinder openingszinnen (Werken Altijd)
PijlRelatietest: 7 tips om je relatie te testen en te verbeteren

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie