Angst overwinnen

09 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Je angst overwinnen met de angstpil

Je ziet een geweldig mooie vrouw, je wil iets tegen haar gaan zeggen en daar komt dat ongemakkelijke gevoel in je buik weer opdraven... het gevoel is zo intens dat je uiteindelijk niets zegt. Het enige dat gebeurd is dat je je rot voelt. Bestond er nu maar een pilletje dat je angst onmiddelijk wegneemt.

Of misschien heb je helemaal geen problemen meer met het aanspreken van vrouwen... TOP! Er is dan vast wel iets anders dat je angst inboezemt. Zo niet, dan is er vast wel iets waarbij je binnen je comfort zone blijft.

Ik kan je alvast zeggen, er bestaat geen magisch pilletje en er is geen makkelijke weg - MAAR, angst kan wel overwonnen worden!

“Doe het ding dat je het meest vreest, krijg de moed achteraf.”

Geen angst maar opwinding

Betekent dit dat ik nooit over mijn angsten heen kom? Nee, het positieve is dat je kan leren omgaan met angst, tot op het punt waarop het bijna geen angst meer is - eerder een gevoel van opwinding.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Als je aan jezelf blijft werken dan wil je dit gevoel juist blijven opzoeken. Iedere keer dat je dit oncomfortabele gevoel diep in je buik voelt, maar ondanks dat gevoel toch actie onderneemt, neemt je zelfvertrouwen toe.

Hoe meer je dit doet, hoe meer referentie ervaringen je opbouwt. Op deze manier maak je je brein duidelijk dat er niets erg is gebeurd... je hebt het overleeft! Wat is het ergste dat kan gebeuren, dat je dood gaat – en dat is niet gebeurd..!

Wat is angst?

Nu, angst is niet iets logisch, als we bij alles gewoon zouden denken - oh, hier ga ik toch niet van sterven dus doe het gewoon - dan zou het wel heel makkelijk zijn.

Over je gevoelens heb je in principe geen controle, over je acties wel. Je kan je gevoelens wel beïnvloeden door actie te nemen. Des te meer referentie ervaringen je hebt opgebouwd, des te makkelijker het wordt om actie te nemen.

Angst is een intens gevoel dat je heel oncomfortabel maakt. Je vraagt je vast af waarom je dit ongemakkelijk gevoel ervaart… dit komt door de schrik van het onbekende. En dat is iets goed, het is je lichaam dat zich klaar maakt voor een nieuw onbekend avontuur – het zorgt ervoor dat je paraat bent.

Zie angst niet als iets negatief

Angst is uiteindelijk een betekenis die we geven aan een bepaald gevoel. We voelen iets in ons lichaam en vaak zeggen we dan dat het angst is. Wat als we dit gevoel een meer positieve betekenis zouden geven, zoals ‘opwinding’.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Als je dit gevoel voelt, ben je goed bezig - je bent je comfort zone aan het verruimen. Dit kan je helpen om die stap tot actie te zetten, want je weet dat als je actie neemt… je bouwt aan je zelfvertrouwen.

Hoe je angsten te overwinnen

Hoe je angst overwinnen? Stop met denken. Je eerste reactie is waarschijnlijk, wat een bullshit… maar luister even. Want stoppen met denken is in feite waar het op neer komt. Actie nemen en je brein niet de kans geven om die angst verder te ontwikkelen.

Er is een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld een knap meisje dat je wil aanspreken, wat je angst veroorzaakt is de gedachte van het te doen doen - niet het uiteindelijke doen. Dit klinkt allemaal heel vaag maar als je er even over nadenkt speelt alles zich gewoon af in je hoofd.

Je brein een stapje voor zijn

Je brein één stapje voor zijn door onmiddellijk actie te nemen, op deze manier neem je controle over de situatie. Dat is het eindelijke doel - controle nemen. Het moment dat je angsten een probleem worden is wanneer ze jou beginnen te controleren en beperken in wat je doet.

Ik geef het toe, het is niet gemakkelijk en het is sneller gezegd dan gedaan… maar beloof me één ding. De volgende keer dat je dit ongemakkelijke gevoel voelt, zie het niet als angst. Zie het als een teken dat je op het goede pad bent om jezelf te verbeteren - een teken dat je actie moet nemen. En ik beloof je dat je je angst zal overwinnen. Succes!

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlOnline dating profieltekst: 7 Tips voor een aantrekkelijk profiel
PijlVrouwen versieren op vakantie: De 10 allerbeste tips
Pijl10+ Berichten om Radiostilte Tussen Dates te Overbruggen
PijlConsent en Hoe Vraag Je Het (Zonder Ongemak)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Luciano
ik heb nooit zo over angst nagedacht. Eigenlijk moet je dus 'niet denken maar doen\"

Jay
luciano, je moet niet te veel denken. Ik heb niet veel angsten maar wat hierboven beschreven wordt is wel een goed advies! Keep going!

Plaats een Reactie