Approach anxiety: je angst voor vrouwen aanspreken overwinnen

24 Dec 2014, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

eel mannen kampen met approach anxiety, dat wil zeggen de angst om vrouwen aan te spreken. Het is tijd om daar mee af te rekenen, en wel vandaag. Door de volgende stappen te nemen, zul je leren om met deze angst om te gaan en hem uiteindelijk te overwinnen!

Approach anxiety overwinnen stap 1. Wees zelfzuchtig

Laten we beginnen bij de belangrijkste factor van vrouwen versieren: jou! Om goed te worden in het versieren van vrouwen moet je aan jezelf denken en aan niemand anders. Motivatie is alles. Je moet zelf heel graag willen ervaren hoe het is om succesvol te zijn op dit gebied.

Op Youtube en andere sites zijn veel filmpjes te vinden van mannen die wildvreemde vrouwen aanspreken en met succes versieren. Deze ‘meesters in het versieren’ leven een leven waar veel mannen van dromen. Stap niet in de valkuil om dit te aanschouwen en jezelf te verliezen in de fantasie om dit ook te kunnen. Jij kunt dit namelijk ook leren!

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Regelmatig kom ik mannen tegen die denken dat ze het niet kunnen leren, omdat ze uit een ander hout gesneden zouden, of bepaalde eigenschappen missen. Dit is niet waar, het is slechts een excuus om geen actie te ondernemen.

Leer van de meesters, ze geven ons fantastische lessen en adviezen in de vele filmpjes en artikelen. Maar laat ze vooral een inspiratie en motivatie zijn voor jou om uit te gaan en tot actie over te gaan.

Kennis alleen is niet genoeg, het gaat er vooral om dat je skills opbouwt. Die krijg je alleen in de praktijk. Voel je niet uniek of speciaal omdat je misschien meer kennis hebt van de materie dan je vrienden. Het gaat erom dat je actie onderneemt en je kennis in praktijk brengt.

In het leven kan je mee gaan in het ritme van de maatschappij en precies alles doen wat men van je verwacht, of je kunt kiezen om iets te doen wat je echt wilt. En met kiezen om te doen wat je echt wilt bedoel ik het ook echt doen, en niet erover te dromen. Als je goed wilt worden met vrouwen, zul je commitment moeten hebben.

Approach anxiety overwinnen stap 2. Neem actie

De angst om een vreemde vrouw aan te spreken kan zo groot zijn, dat het aan kan voelen alsof je dood gaat. Zoals iemand met hoogtevrees die op het punt staat uit een vliegtuig te springen. Toch moet je het doen en de angst ondergaan.

Wat hierbij kan helpen is om jezelf te zien in de derde persoon. Om als het ware uit je lichaam te stappen, en van een afstand naar jezelf te kijken. Hierdoor neem je ook afstand van je emoties. Dan lukt het ook om gedachten toe te laten als: is het echt zo eng als een man op een vrouw afstapt om een praatje te maken?

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

De bottomline is: neem actie. Als momenteel je succes met vrouwen niet is zoals je zou willen, luister dan niet naar je emoties. Je emoties staan namelijk niet aan jouw kant, ze zitten je in de weg. Doe het ongeacht wat je emoties willen dat je doet.

Approach anxiety overwinnen stap 3. Creëer een nieuwe identiteit voor jezelf

Ieder mens heeft een identiteit. Jouw identiteit is momenteel misschien die van iemand die geen vrouwen krijgt in zijn leven. Je emoties identificeren zich met je huidige identiteit; dit is je huidige werkelijkheid. Als je zou luisteren naar je emoties zou alles blijven zoals het is.

Wil je een nieuwe identiteit voor jezelf, namelijk de identiteit van een man die wel succesvol is met vrouwen, zeg dan ‘fuck mijn emoties’. Het aannemen van je nieuwe identiteit gaat gepaard met een periode dat je tegen je emoties in moet handelen.

Door de filmpjes en artikelen op dit blog weet je hoe je je moet gedragen in je nieuwe identiteit. Je weet wat de identiteit die je wilt aannemen zou doen: vrouwen aanspreken op alle mogelijke plekken. Begin te acteren als deze nieuwe figuur. Hoe meer je doet, hoe sneller zal je je nieuwe identiteit zal aannemen. Je emoties zullen zich geleidelijk aan  aanpassen aan je nieuwe identiteit.

Als je eenmaal begint met het aanspreken van vrouwen zul je merken dat je angsten vele malen erger waren dan de praktijk. Je realiseert je dat je emoties en instinct het bij het verkeerde eind hadden. Na een tijdje zullen je emoties bijtrekken. Zie de periode dat je tegen je gevoel in moet gaan als een overgangsperiode naar je nieuwe identiteit.

TIP: Guide: Vrouwen ontmoeten en aanspreken: Openingszinnen en gesprekstechnieken

Approach anxiety overwinnen stap 4. Verantwoordelijkheid nemen

Maak er een gewoonte van je emoties en angsten te doorbreken en neem de volle verantwoordelijkheid. Maak jezelf niet afhankelijk op van externe factoren. Jij dicteert hoe je je wilt voelen. Laat je gevoel niet afhangen van de reacties van dames die je benadert, door bijvoorbeeld in de put te zitten als er eentje bot of onaardig reageert.

Maak jezelf niet afhankelijk van alcohol, of aanmoediging van vrienden, of andere externe zaken om de moed op te brengen om aantrekkelijke vrouwen af te spreken.

Geef jezelf toestemming om te doen wat je moet doen, wacht niet op toestemming van buiten af. Niet klagen over de externe factoren, maar laat zien dat je een echte man bent!

Als iemand bij wijze van spreken een pistool tegen je hoofd zou houden en je er toe dwingt, of iemand dreigt je familie uit te moorden, dan neem je wel actie. Het probleem is niet dat je niet weet wat je moet doen, dat weet je namelijk wel: vrouwen benaderen. Het probleem is dat je geen verantwoordelijkheid neemt.

Een oude truc die veel mannen over de drempel heen helpt is de volgende: Ga uit met een vriend en geef hem honderd euro. Spreek af dat je voor elke vrouw die je aanspreekt tien euro terugkrijgt. Gegarandeerd zal je die avond tien vrouwen willen aanspreken om je geld terug te krijgen.

Approach anxiety overwinnen stap 5. Geniet van het avontuur

Geniet van de angst om vrouwen aan te spreken, hoe vreemd dit misschien ook klinkt. Omarm als het ware het gevoel: de angst geeft je het gevoel dat je echt leeft! Leer om jezelf te lachen. Wie of wat maakt het uit als je afgewezen wordt door een vrouw. Je hebt in ieder geval de ballen gehad om haar aan te spreken, hoeveel mannen kunnen je dat nazeggen? Wees daar dus trots op!

TIP: Guide: Alles over dates, de datingfase en gesprekken

Laat je zelfbeeld los, geef geen aandacht meer aan je ego. Lach erom als dingen helemaal misgaan. Stel bijvoorbeeld dat je op een vrouw afstapt en vlak voor haar neus struikel je en val je op de grond. Je kunt nu op twee manieren reageren. Je kunt in schaamte afdruipen. Of je kunt het met de nodige zelfspot bekijken en er hard om lachen.

Neem jezelf en het hele spel niet te serieus. Omarm het spel en heb plezier.

Als je alles in één keer goed wilt doen en snel resultaten wilt behalen, dan wordt het te belangrijk en te serieus. Het enige dat er gebeurt is dat je jezelf meer druk oplegt en je meer ervaart om vrouwen aan te spreken.

Approach anxiety overwinnen stap 6. Zoek geen bevestiging buiten jezelf

Het aanspreken van vrouwen verandert niets van wie jij in de kern bent. Weten wie je echt bent is iets dat je van binnen voelt. Dit kan niet beïnvloed worden door bronnen van buiten. Met andere woorden: hoeveel goede én slechte reacties je ook krijgt van vrouwen, jij blijft dezelfde persoon.

Het aanspreken van vrouwen wordt in de loop van tijd steeds gemakkelijker en minder eng. Dat is wat er op één niveau gebeurt. Maar op een dieper niveau zul je steeds meer gaan beseffen dat wat er ook gebeurt, dat je in de kern dezelfde persoon blijft. Fundamenteel verandert er niets, en uiteindelijk is dus niets een ‘big deal’.

Geniet daarom van het spel. Zie het als amusement, een hobby, een sport. Geluk vind je in de reis, niet in de bestemming, zoals je vast wel eens hebt gehoord! Gaan dingen mis, lach erom en leer ervan. Heb je succes, geniet ervan. Vind je geluk in het proces. Zoek niet naar validatie (externe zelfbevestiging) bij vrouwen. Jouw zelfbeeld mag nooit afhankelijk zijn van de reactie van de vrouw.

De vrouwen die je tegenkomt zijn er voor jouw vermaak. Je hebt ze niet nodig voor validatie omdat je voelt wie je bent. Lukt het je om er een te versieren en mee naar huis te nemen? Geweldig, geniet er van. Zie het als een bonus. Als het niet lukt heb je nog steeds een super tijd in de bar of de club of waar je ook bent.

Hecht je geen belang aan succes, ben je niet emotioneel gehecht aan haar reacties dan word je zeer aantrekkelijk voor vrouwen. Vrouwen haten het als mannen wel veel belang hecht aan de uitkomst van de interactie, en dus desperaat overkomen. Het is de grootste afknapper voor vrouwen.

Maak jezelf dus niet gek als je je benadering niet goed deed, of een fout maakte in de interactie. Onthoud deze wijze les: het proces is een reis zonder eindbestemming.

Approach anxiety stap 7. Leer de controle los te laten

Wat het leven spannend maakt is de onvoorspelbaarheid ervan. Hoe saai zou het leven zijn als je al precies zou weten wat er per dag gaat gebeuren. Het leven is een avontuur, althans – dat dient het te zijn. In the end is het zo dat dingen kunnen fantastisch gaan, of zaken kunnen misgaan maar alles gaat voorbij. Wat er overblijft is genieten van het avontuur.

Obstakels die we ondervinden in het leven zijn er om ons te helpen groeien in het leven. Probeer geen controle uit te oefenen op zaken waar je geen controle over hebt. Je zult nooit gelukkig zijn als je probeert alles en iedereen te  beheersen. Gebruik de rit in de achtbaan die het leven werkelijk is om meer en meer de validatie en het geluk uit jezelf te halen.

Bedenk eens hoe saai het op den duur zou worden als iedere vrouw die je aanspreekt onmiddellijk met je mee naar huis zou willen gaan... Zonder dat je er moeite voor hebt hoeven doen... Afwijzingen maken het leven dus ook spannend. Leer ervan te houden.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl19 Tips om Definitief Bindingsangst te Overwinnen (Man & Vrouw)
PijlBindingsangst: 12 Tips om het te overwinnen (bij jezelf of je partner)
PijlDe 27 beste openingszinnen voor Instagram (Zó slide je in haar DM)
Pijl13 Signalen dat ze je niet ziet zitten + Zo krijg je haar interesse

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie