Bondage en BDSM

29 May 2015, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Bondage en BDSM, waarom sommige vrouwen niks anders willen

Voor 50 Tinten Grijs had vrijwel niemand gehoord van bondage en BDSM. Nu begint het mainstream te worden. Mensen worden nieuwsgierig: wat is BDSM nu eigenlijk. Is het het echt zo gek en kinky als wordt beweert of is het een normale verrijking van je seksleven? Wat is de essentie van bondage en BDSM. Draait het alleen om masochisme en sadisme: pijn geven en pijn ontvangen, of zit er meer achter?

Zou het zo zijn dat mensen écht plezier beleven om vastgebonden te worden? Genot zelfs? Ongekend genot? Laten we het eens gaan onderzoeken. Om te beginnen, waar staat BDSM voor. SM kennen we allemaal wel: Sado Masochisme. De eigenlijke term is niet SM, zelfs niet BDSM maar eigenlijk is dit BDDSSM. Bondage (vastbinden dus), Displine (het 'africhten' van iemand), Dominantie & Submissie (de ongelijke verhouding tussen onderdanige, de Sub, en de dominante, de Dom).

En tot slot het Sadisme (pijn) en Masochisme (genieten van de pijn – en niet te vergeten: de vernedering). De afkorting hiervan is BDSM. Alles draait om machtsverhoudingen. De reden dat dit zo opwindend is, is omdat macht nu eenmaal geil is. Dit is de basis van het spel dat uitgespeeld wordt. Hierbij is het zo dat de rollen zelfs kunnen wisselen, de Dom kan later Sub worden en omgekeerd. Dat geeft dus al aan dat het echt een spel is.  

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Bondage: de ultieme overgave

Er zijn weinig posities denkbaar waarbij je je meer overgeleverd voelt dan wanneer je vastgebonden bent, totaal onderworpen bent aan de grillen van een ander. Straffen en bevelen op moeten volgen versterken dit gevoel van overgave nog meer. De straffen kunnen zo ver gaan dat ze pijn doen. Iemand met enige ervaring in de slaapkamer wéét hoe opwindend pijn kan zijn voor een vrouw, al is het alleen een klets op haar billen. Pijn en genot liggen dicht bij elkaar.

In de bondage en BDSM wereld gaat men daar een stapje verder in. Tepelklemmen, zweepjes, gag balls, noem maar op. Al het zwarte leer zorgt bij bepaalde mensen voor een kinky sfeertje, wat ook weer bij moet dragen aan de opwinding. Blinddoeken is een volgend element. Het zorg voor totale verrassing: je weet niet wat en wanneer er iets gaat gebeuren. De anticipatie zorgt alleen maar voor nog meer spanning en (seksuele) opwinding.

Verschillende gradaties van Bondage en BSDM

Bondage en BDSM kan met leren pakken, kettingen en tepelklemmen. Maar het kan ook met riemen en stropdassen. Pijn is slechts een element dat sommige mensen helpt, maar alleen de psychologische stimulatie van vastgebonden zijn is voor veel mensen al voldoende. De truc van bondage is dat het stelletjes helpt om de verantwoordelijkheid over te geven. Het is een middel om de kritische mind stil te maken.

Een andere psychologisch voordeel is dat de focus helemaal terecht kan komen op de eigen gevoelens en het eigen genot. Er is geen enkele mogelijkheid om de partner te bevredigen of wat dan ook. En er zijn mensen voor wie het vastgebonden zijn zelf als opwindend wordt ervaren. Bijvoorbeeld wanneer de leren riemen waarmee ze vastgebonden zijn over erogene gebieden lopen.

Macht versus liefde

Wat weer opwindend is voor degene die vastbindt, is het gevoel van macht. Extra stimulerend kan ook zijn dat de opwinding van de partner goed waargenomen kan worden – en worden gecontroleerd. De 'Dom' kan naar hartenlust zijn (of haar) rollenspellen en fantasieën uitleven. De bedoeling hierbij is wel dat dit met compassie – en liefde – gebeurt.

Heel vaak leidt het vastbinden tot erotische plaagspelletjes: opgewonden maken tot een bepaalde grens, en dan stoppen. De partner laten smeken om verder te gaan, wat alleen maar zorgt voor nog meer overgave en loslaten van controle. Uiteindelijk bereiken de seksuele gevoelens van de vastgebonden partner het kookpunt en dat geeft een ultieme kick.

Qua technieken en materialen zijn er ook allerlei gradaties. Van sierlijk zoals bij de Japanse bondage, wat shibari wordt genoemd. Maar ook ijzeren kettingen, handboeien en leren riemen worden gebruikt. Zelfs dwangbuizen en korsetten en complete 'suspensions, waarbij de vastgebonden persoon wordt opgehesen zijn gebruikelijk. Spectaculair om te zien en erg opwindend voor sommige betrokkenen – wat wil je nog meer? :-)

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlOmgaan met vrouwen: 13 Tips om ze te verleiden
Pijl12 Subtiele signalen dat je aan het lijntje gehouden wordt
PijlVerliefdheid bij vrouwen: Dit zijn de belangrijkste 17 signalen
PijlTinder match naar telefoonnummer: 13 Tips (+ Screenshots)

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Peter
Vind neuken dat ze klaar gilt omdat Ze lekker vont

Plaats een Reactie