Faalangst

02 Dec 2013, door datingcoach Daan de Ram in Sociale angst

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Faalangst is niet nodig

Faalangst is een bitch. Je raakt verlamd wanneer je die ene schoonheid ziet staan. Elke versiertruc lijkt bij voorbaat gedoemd te mislukken. Als dit het geval is, wordt het tijd om even stil te staan en naar jezelf te kijken.

En dan bedoel ik letterlijk naar jezelf kijken: in de spiegel dus. Grote kans dat je niet helemaal tevreden met jezelf bent, maar hoe komt dat?

Komt de faalangst doordat je denkt dat je toch geen kans maakt ten opzichte van alle andere mannen, bij die betoverende vrouw waar je een oogje op hebt?

Laat ik het clichématige ‘niemand is perfect’ maar achterwege laten en meteen to the point komen.

Jouw grootste vijand is niet die knappe man in die dure auto die alle vrouwen achter zich aan krijgt. Ook niet dat bierbuikje dat je misschien begint te krijgen.

Nee, je grootste vijand ben je zelf.

TIP: Guide: Alles wat je moet weten over WhatsApp, Tinder en andere apps

Dat je geen actie neemt om die ene leuke vrouw aan te spreken zit namelijk echt tussen je oren.

De waarheid over faalangst: wat je denkt ben je zelf

Uitstraling en charisma zijn complexe zaken. Het gaat niet om een perfect kapsel, mooie kleding en een goed gebit, zoals je misschien in eerste instantie zou verwachten. Nee, bottom line is dat het gaat erom hoe je je voelt.

Als je lekker in je vel zit en je mooi voelt zien anderen dat ook. Ga maar na: een vrouw is niet meteen mooi wanneer ze lipstick draagt en op hakken loopt. Ze kan het makkelijk afleggen tegen een vrouw op gympen zonder lipstick. Waarom?

Omdat die vrouw op gympen vrolijk is, met iedereen een praatje maakt en enthousiast naar je zwaait als ze langsfietst. Heel anders dan die vrouw op hakken die telkens maar in haar spiegeltje kijkt of haar foundation moet worden bijgewerkt.

Natuurlijk, uiterlijk is hartstikke belangrijk, maar we vergeten te snel dat een heel groot deel van het uiterlijk wordt bepaald door je innerlijk.

Wapens tegen faalangst

Tegen faalangst kun je je wapenen. Misschien vindt je het moeilijk om vrouwen aan te spreken, maar laat je ze in een gesprek makkelijk lachen. Spreek je ze juist makkelijk aan maar loop je juist tijdens een gesprek vast, bedenk dan een strategie.
Een goede tip is om je aandacht naar buiten te brengen. 100% interesse in haar te tonen en raakvlakken te zoeken. Wanneer jij over een ervaring vertelt en je gesprekspartner geeft aan dat ook meegemaakt te hebben, dan geeft dat een klik.

TIP: Guide: Alle tips over Flirten, Versieren en Mannelijkheid

Interesse tonen in een gesprek is één manier om faalangst te overwinnen. Maar voor je zover bent moet je nog op haar afstappen. Vindt je dat eng, stel jezelf dan de vraag: wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Het antwoord daarop is best geruststellend, toch? De dame in kwestie kan namelijk weglopen. Dat is pijnlijk, maar guess what: er bestaan heel veel vrouwen! Kans om te oefenen is er dus genoeg.

Ze kan je uitschelden of negeren. Geloof me, je bent niet de enige die daar vandaag mee te maken krijgt. En neem van mij aan – je gaat er niet dood van.

‘Anderen zijn nooit onzeker’

Daar kan het inderdaad op lijken. Vrienden vertellen misschien over hun gewaagde date, of hun geslaagde versierpoging die jij nooit zou durven. Leuk dat vergelijken. Vergeet die negatieve gedachtes. Het gaat erom hoe jij overkomt.

En niet alleen op vrouwen, maar overal, elke dag. Als je onzeker bent zien mensen dat namelijk. En dat maakt weer onzeker.

Dit vicieuze cirkeltje kan je doorbreken door te letten op je tics. Wat doe je als je faalangst hebt? Knijp je in je handen, krab je achter je oor of begin je te stotteren?

Als je eenmaal doorhebt wat je tics zijn, kun je deze afleren. Niet door je er hard tegen te verzetten. What you persist only gets stronger. Begin met accepteren. Hoe erg is het eigenlijk helemaal.

Omarm je tic. Je lichaam, je onbewuste heeft deze geïnstalleerd om je zogenaamd te beschermen. Door het te omarmen laat je dat deel van jezelf weten dat dit niet langer hoeft.

Remedie tegen faalangst

Het is de meest concrete tip om te geven maar misschien wel de moeilijkste om uit te voeren: doe. Face your fears. Stap op iemand af en maak een praatje.

Je zult merken dat faalangst en zelfverzekerdheid gevoed worden door tegengestelde mechanisme: faalangst wordt gevoed door passiviteit, zelfverzekerdheid door actie.

Als je iets doet, dan ontneem je de angst haar kracht. Stap dus op iemand af en bedenk dat je het pad van zelfvertrouwen hebt gekozen. Gaat het fout, dan probeer je het nog een keer. Want, zoals eerder opgemerkt: wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Wil het je maar niet lukken om vrouwen voor je te winnen? Wordt je al onzeker als zij tegen jou begint te praten of is een ander je sneller voor? Wanhoop niet om je faalangst, Attractiongym helpt je graag.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl200 Slechte Openingszinnen (Die Zó Slecht Zijn Dat Ze Werken)
PijlNog nooit een vriendin gehad? 14 Tips om dat NU te veranderen
Pijl18 Datingtermen die je NU moet weten: Datingcoach onthult
PijlHoe krijgt een vrouw meer zin? 5 Tips voor meer stoom in de slaapkamer

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties


klamme handjes…

Plaats een Reactie