De zin en onzin van feromonen

01 Feb 2014, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Feromonen kopen: doen of niet?

Vrouwen (en mannen) worden onbewust aangetrokken tot de natuurlijke geurstoffen die een persoon afgeeft, de zogenaamde feromonen. Dat feromonen een rol spelen in seksuele aantrekkingskracht tussen mensen, daar lees je alles over in deze blogpost. De vraag is nu of je je deze seksuele aantrekkingskracht opwekkende feromonen ook kunt kopen.

Tal van producten beloven dat door de feromonen die daarin zitten je binnen de kortste keren de vrouwen niet van je af kunnen blijven. Klinkt natuurlijk te gek. Maar klopt dit ook?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Feromonen: een opfrisser

Het gaat erom dat feromonen een bepaalde geur afgeven, waar het andere geslacht seksueel op reageert. Het zijn stoffen die we via ons zweet uitscheiden. Ze zijn geurloos, en wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat vrouwen op basis van het zweet, en dus ook de feromonen, voor mannen kiezen die voor het beste nageslacht zorgen.

Feromonen worden ook wel ons 'zesde zintuig' genoemd. Als vrouwen een man op basis van geur moeten uitkiezen, kiezen zij onbewust voor de man met de meest gevarieerde genen. Dat heeft als voordeel dat het nageslacht een optimale weerstand heeft. Dit is de biologische uitleg.

Parfun met feromonen

In seksshops zijn verschillende parfums te koop die volgens de fabrikanten feromonen bevatten. Neem bijvoorbeeld de seksshops van Christine Le Duc. Deze heeft een parfum op de markt gebracht genaamd: ‘Hot Pheromon Eau De Parfume’. De waarschuwing op de verpakking (Caution: contains sexual enticers which magnetically attract women) klinkt veelbelovend.

En om het goed te doen besloot Christine nog een tweede feromonenspray op de markt te brengen genaamd ‘Lure’. De tekst leest ‘Zonder dat je partner het merkt vult de kamer zich met sensualiteit en verleidelijkheid’, aldus de website van Le Duc.

Haargel met feromonen

Naast parfums met dit mysterieuze goedje worden er meer producten op de markt gebracht die beweren dat vrouwen als een magneet aangetrokken zullen worden. De haargel van Schwarzkopf heeft dan ook de toepasselijke naam ‘Date-Magneet’. De hippe tube gel met feromonen ‘werkt echt’, volgens de fabrikant. De verpakking laat niks te wensen over: ‘Mannen in het hele land, vrouwen heb je voortaan in de hand!’ staat op er onder het kopje ‘Attention extreme attraction.’

Als deze kreten echt waarheid bevatten waarom zijn er dan überhaupt nog mannen die moeite hebben om aan de vrouw te komen? Aan de andere kant, de winkels liggen vol met feromoon- producten en dit kan toch niet allemaal één grote marketingtruc zijn – of wel?

Aanschaffen die feromoon lokgeuren?

Zelfs over feromonen bij mensen valt te twisten, maar er is nog nooit een diepgaand wetenschappelijk onderzoek geweest dat heeft aangetoond dat producten met toegevoegde feromonen werken. Seks sells, daarom voegen veel fabrikanten feromonen in synthetische vorm toe aan parfum, aftershave, eau de toilette of andere geurdragers. Maar tot anders is bewezen zou ik het maar gewoon bij een lekker ruikende aftershave houden, dat scheelt een hoop teleurstelling.

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl51 Allerbeste Tinder openingszinnen (2023 Update) + Tips
PijlAantrekkingskracht behouden: 7 Tips maken je aantrekkelijker
Pijl60 Flirtvragen om indruk op haar te maken
PijlOverweeg je een single reis? Dit zijn de dingen die je moet weten vóórdat je gaat

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Plaats een Reactie