Seks tips: kegel oefeningen

10 Jan 2014, door datingcoach Daan de Ram in Seks-tips

Langer volhouden in bed met kegel oefeningen

Kegel oefeningen zijn een serie van oefeningen waarmee je je bekkenbodemspier kunt trainen. De naam komt van Arnold Kegel, een innovatieve gyneacoloog die ze heeft uitgevonden. Zowel mannen als vrouwen hebben deze bekkenbodemspier – ook wel de pc spier genoemd (afkorting voor ‘pubococcygeus’).

Evolutionair gezien is de belangrijkste functie om vrouwen te helpen bij het baren, om samen te trekken vlak voor je klaarkomt en om de stroom van urine te controleren.
Het is dan ook de spier die je voelt wanneer je aan het urineren bent en opeens je plas ophoudt.

Als je dat nog nooit gedaan hebt kun je nu even doen alsof je penis ‘afknijpt’, net alsof je stopt met plassen. Je kunt zelfs je hand tussen je ballen en anus leggen om te voelen welke spieren zich aanspannen. Dat is je pc spier. En dit is tevens de spier waarmee je je penis op en neer kunt bewegen wanneer je een erectie hebt.

De belangrijkste seks tip is dus dat je kegel oefeningen eigenlijk kunt zien als een soort fitness of pushups voor je penis. Porno sterren bijvoorbeeld doen regelmatig kegel oefeningen, net zoals body builders die regelmatig naar de sportschool gaan.

Omdat je hier normaal gesproken niet echt op let kunnen kegel oefeningen in het begin wat onwennig aanvoelen. Maar dat ook het geval zijn de eerste keer dat je de sportschool gaat. Als je dus één tip onthoudt van dit artikel, hoop ik dat het is dat je weet dat je je pc spier kunt trainen, net als als iedere andere spier.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Kegel oefeningen


Seks tips: kegel oefeningen leiden tot betere orgasmes

De voordelen van kegel oefeningen zijn: een sterkere erectie, een langer uithoudingsvermogen, een penis die langer hard blijft, krachtigere orgasmes (een straal in plaats van een druppeltje sperma) en meer intense orgasmes. Laat ik het zo zeggen, je doet je sekspartner een groot plezier als je begint met kegel oefeningen.

Feitelijk is gaat het hier om algehele seksuele fitheid en gezondheid. Mannen die problemen hebben om een stijve te krijgen zullen een enorm verschil merken. Uit onderzoek met een groep van 55 mannen van boven de 20 met erectieproblemen, bleek dat na 3 maanden regelmatig kegel oefeningen doen, dat bij maar liefst 40% van alle mannen de erectieproblemen volledig waren verdwenen!

Ongeveer één derde had er baat bij gehad, en ongeveer één vierde merkte geen verschil. Dat is dus opgeteld 75% van de mannen die er baat bij had, door simpelweg regelmatig hun pc spier te trainen.

Seks tip: doe verschillende type kegel oefeningen

Allereerst kun je onderscheid maken tussen ‘normale’ kegel oefeningen en ‘omgekeerde’ kegels. De normale bestaan uit het stoppen van de urinestroom. Bij de omgekeerde kegel oefeningen pers je de urine er juist uit. Hier volgt een overzicht:

Normale kegels
Korte kegel oefening: aanspannen voor 1 seconde
Lange kegel: aanspannen en vasthouden tot 30 seconden lang
Lange harde kegel: keihard aanspannen en vasthouden gedurende maximaal 30 seconde

Omgekeerde kegel oefening
Korte omgekeerde kegel: eruit persen gedurende 1 seconde
Lange omgekeerde kegel: zelfde, maximaal 30 seconden lang
Lange harde omgekeerde kegel: idem, super hard voor maximaal 30 seconden

Je begint met de makkelijke, normale en omgekeerde, kegels. Daarna train je jezelf in snel variëren tussen de normale kegel en ontspannen. De volgende stap is om snel te schakelen tussen normaal – aanspannen – omgekeerd aanspannen. Naarmate je meer gevordert raakt voer je de intensiteit verder op door de lengte uit te breiden.

Begin met 2 seconden en bouw dit op van 4 tot 10 seconden. Je kunt dit overigens altijdd en overal doen – je hoeft niet te wachten totdat je weer moet plassen. Als je in de trein zit, aan tafel, als je in de rij staat – en natuurlijk tijdens de seks; laten we dat niet vergeten.

Seks tip: combiner kegel met ademhalingsoefeningen

Wanneer je regelmatig kegel oefeningen doet kun je dit goed combineren met oefeningen om dieper adem te halen. Doet dit bijvoorbeeld 5 minuten, 3 keer per dag.

Adem in terwijl je de pc spier aanspant - blijf inademen - en neem het gevoel vanuit je geslachtsdelen op in je lichaam. Adem dieper dan je normaal zou doen. Duurt een normale ademhaling cyclus bij jou 6 seconden, maak er dan geleidelijk 12 seconden van. Dit zorgt ervoor dat je dieper ademt. Adem vervolgens uit, en ontspan al je spieren voordat je de oefening herhaalt.

Wanneer ga je effect merken van deze seks tips?

Ga er van uit dat je 2 maanden nodig hebt om resultaat te zien. Wees dus geduldig. Zodra je de eerste positieve effecten gaat merken – je plas beter op kunnen houden, betere orgasmes en meer controle over je ejaculaties – gaat het je stimuleren om dit echt onder de knie te krijgen

Gaandeweg zul je merken dat je meer kracht in de bekkenbodem spieren hebt en dat het minder moeite kost om de kegel oefeningen uit te voeren. Uiteindelijk zul je power orgasmes hebben en meer controle dan ooit te voren – en zeg zelf (of vraag het je vriendin), wie wil dit nou niet?

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

Pijl31 Spannende ideeën voor een romantische avond thuis
PijlHoeveel tijd tussen dates: Het definitieve (geteste) antwoord
Pijl11 Tips Voor Als Je Niet Durft te Daten
Pijl7 Praktische tips om snel je liefdesverdriet te verwerken

Als je echt serieus beter wilt worden in bed, dan is De SeksGod Methode de perfecte eerste stap. Hiermee ga je serieuze progressie maken

Het geeft je niet alleen de inzichten en tools waarmee je haar de beste seks ooit geeft, het geeft je ook het momentum dat je zo nodig hebt om een geweldig seksleven te krijgen.

Dus bekijk het nu eens voordat je het vergeet, in de drukte van alledag :)

Je vindt alle details over de SeksGod Methode HIER

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

Marc
ik ga dit sowieso oefenen, het langer in bed uithouden is voor mij echt van groot belang. Ben benieuwd, jullie horen van me!
Reacties
Anoniem
Zie je all resultaat?
Geert
waar is de ademhalingsoefening precies goed voor? Verbeterd dit de werking van de spier?
Sanne
hebben vrouwen buiten het langer in kunnen houden van plas en het baren van een kind nog iets aan het trainen van deze spier?

X Sanne
Verzakking baarmoeder
Sanne,

Vrouwen gebruiken deze oefeningen ook om te voorkomen dat ze last krijgen van een baarmoeder verzakking. Maar ook als ze hier al last van hebben komen kegeloefeningen goed van pas.

Groet,
Baarmoeder verzakking kegeloefeningen
Sid
Ik vraag me het volgende af ik sport normaal om de dag voor bevordering van mijn spiergroei ik neem aan dat dit bij de PC oefeningen ook het geval ?

Plaats een Reactie