Vragen? patrick@attractiongym.nl of bel: 06 - 539 69 751
Home / Blog / Liefdesverdriet / liefdesverdriet overwinnen meditatie

Liefdesverdriet overwinnen met meditatie

21 Dec 2014, door Arnoud in Liefdesverdriet

Liefdesverdriet overwinnen

Liefdesverdriet overwinnen door meditatie

Tja, liefdesverdriet. Geen leuk thema, waar wel een waar de meeste mensen vroeg of laat mee te maken krijgen. Wanneer je relatie overgaat kan dit nog een hele nasleep hebben. Daarom een probleem dat je maar het beste bij de hoorns kan vatten. Laat ik daarom met de deur in huis vallen. Bij het verwerken van een relatie is het noodzakelijk de confrontatie aan te gaan met je jezelf.

Voordat je dit artikel leest raad ik je trouwens aan om mijn gratis rapport te lezen. Daarin leer je hoe jij die seksueel aantrekkelijke man wordt

De confrontatie met de schim van jezelf wel te verstaan. De schim die bent als je lijdt aan liefdesverdriet. Tot je weer bij je oude zelf terechtkomt, de versie van jezelf die in zijn kracht staat. En met de tips die ik je ga geven hopelijk een stukje sneller dan gedacht.

In m'n blog Liefdesverdriet - A blessing in disguise [LINK] gaf ik drie praktische tips die het voorbijgaan van liefdesverdriet kan bespoedigen. De kern is praten, vergeten en doorgaan. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, en dat is het ook. Houden van is een werkwoord, luidt het cliché. Liefdesverdriet is dat in zekere zin ook.

Je zal er werk voor moeten verzetten om het vaarwel te kunnen zeggen. Je kan natuurlijk ook wachten tot het vanzelf over gaat, en dat gaat het uiteindelijk ook. Maar dan duurt het meestal wel heel erg lang. Daar doe je jezelf (en je omgeving) geen plezier mee, weet ik uit ervaring.

TIP: Sociaal Ongemakkelijk: 7 Tips om je sociale spieren te trainen

Dit is de uitdaging. Je zult je liefdesverdriet moeten accepteren en durven jezelf met de pijn te confronteren. Dat gebeurt niet van de één op de andere dag, en daar zal je het een en ander voor moeten doen. Het zal niet de meest vrolijke periode van je leven zijn. Maar uiteindelijk kom je er krachtiger uit, mits je eerlijk naar de situatie durft te kijken.

Liefdesverdriet en vluchtgedrag

Toen mijn voorlaatste relatie uitging, zat ik en zak en as. Ik voelde me klote en de hele wereld kon de pest krijgen. Ik wist niet of m'n ex moest haten of dat ik nog steeds ontzettend veel van haar hield. Waarschijnlijk beide. Ik had nergens zin in, vond mezelf een loser omdat ik de relatie had laten mislukken. Als ik al de deur uitging was m'n enige doel totale verdoving.

Zoveel mogelijk drinken zodat ik de pijn niet meer voelde. Dan kon ik tenminste in slaap vallen. Om vervolgens de volgende dag wakker te worden met een dubbele kater. Koppijn én m'n ex die me nog steeds niet terug sms't had.

Na twee maanden stevig drinken of op de bank hangen merkte ik aan mezelf dat het zo niet langer ging. Ik had toen nog niet de wijsheid om serieus met mensen om me heen te praten over m'n liefdesverdriet. De eerste stap naar acceptatie was al een brug te ver voor me. Mijn  zelfmedelijden en vluchtgedrag namen langzamerhand ernstige vormen aan.

Ik was geen schim meer van mezelf. Gelukkig merkte een goede vriend dat net op tijd. Hij probeerde er met me over te praten, zoals vrienden doen, maar daar stond ik allerminst open voor. Toen stelde hij iets voor waar ik aanvankelijk nog veel minder open voor stond: yoga. Toen hij vroeg of ik een keer mee zou gaan naar zijn yogaklasje lachte ik hem in eerste instantie in z'n gezicht uit.

TIP: De bootcamp deelnemer die alles fout deed behalve 1 ding, en zo zijn vriendin veroverde

Dat ik sceptisch was over yoga en meditatie is een understatement. Zweverig gedoe vond ik het. Hij drong aan, en uiteindelijk gaf ik toe, ik ging een keertje mee. Baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik.

Ik ga het hier niet uitgebreid over yoga of meditatie hebben. Er zijn anderen die daar veel meer verstand van hebben. Wat dat betreft ben ik een beginner. Het enige dat ik wil zeggen dat je open moet staan voor handreikingen uit onverwachtse hoek om je liefdesverdriet zo effectief mogelijk te bestrijden. In mijn geval was dat yoga. Het yogaklasje had drie grote voordelen:

Opnieuw daten 

1) Laat ik maar met de deur in huis vallen: de yogaklasje zat vol met aantrekkelijke vrouwen. Superlekkere chicks! Ik kan dit diplomatieker opschrijven, maar ik zeg het maar zoals het was. Mijn vriend en ik waren de enige mannen in een klas van vijftien.

Met steeds meer plezier ging ik naar de wekelijkse yogales. Het uitzicht tijdens onze oefeningen was prima en na een paar weken raakte ik na de les in gesprek met een leuk meisje dat ik al en tijdje op het oog had. Het was een kort maar leuk gesprek en ik vroeg haar of ze een keer wat wilde drinken. 

Het was een leuke date. Ze was aan de jonge kant, maar daar heb ik geen problemen mee. Ook was ze iets te zweverig naar mijn smaak, maar wat wil je als je met een yogameisje afspreekt? Twee dingen kon ze wel: drinken en zoenen. Dat hebben we toen maar gedaan.

Dat we uiteindelijk niet bij elkaar in bed zijn beland, vond ik niet al te erg. Hoewel het al iets beter met me ging, geloof ik niet dat ik daar al helemaal klaar voor was. Al met al was de eerste date sinds m'n relatie een goede ervaring. Voor het eerst merkte ik dat ik twee uur of langer niet aan m'n ex had gedacht.

TIP: 9 Tips & Zinnen voor als ze Kortaf en Traag reageert

Mezelf opnieuw uitvinden

2) Het tweede grote voordeel is dat ik met iets nieuws begon. Ik moest terug naar m'n oude ik, maar dat betekent niet dat ik alles moest doen zoals ik het vroeger deed. Nee, soms is het goed jezelf opnieuw uit te vinden. Dat kan ook door zoiets als een nieuwe sport gaan beoefenen, een oude hobby oppikken of veranderen van baan, of woning. Je zal merken dat je jezelf opnieuw uitvindt en dat je steeds meer van je nieuwe ik gaat houden.

Innerlijke rust

3) Het belangrijkste is dat is erg rustig werd van de yoga. Mijn lijf ontspande,  tijdens de lessen en tot dagen daarna. Daar werd ik vervolgens in m'n hoofd ook rustig van. Behalve psychische pijn heb je tijdens liefdesverdriet ook fysieke pijn. Je lichaam reageert op je slechte gevoel. Daarom is het goed op een of andere wijze rust te vinden. Yoga  heeft me daarbij enorm geholpen.

Ik wil op weg helpen met een mantra - een meditatiemethode - die je innerlijke rust kan geven. Nadat ik begonnen was met de yoga deed ik deze meditatievorm elke dag. Een rustpunt in de dag, waardoor m'n gehele dag rustig werd. Als je geen ervaring hebt met yoga of meditatie kan dit de eerste stap zijn naar iets van rust. Als je wel ervaring hebt, is dit waarschijnlijk gesneden koek voor je, maar kan het je evengoed helpen.

Liefdesverdriet meditatie

Lees de onderstaande tekst hardop en heel rustig aan jezelf voor. Denk tegelijkertijd aan je ademhaling. Doe het zeer kalm en rustig.

TIP: Beste 9 Tips om Oudere Vrouwen & MILF's te Versieren

Voel de pijn in je hart, ik adem in. Voel de pijn in je hart, ik adem uit.

Ik voel hoe m'n hart breekt, ik adem in. Ik voel hoe de pijn me langzaam opeet, ik adem uit.

De pijn is te groot om mee te leven, ik adem rustig in. De pijn eet me op, ik adem uit.

Ik voel pijn, ik adem in. Ik voel pijn daar waar ik liefde wil voelen, ik adem uit.

Ik voel frustratie en boosheid, ik adem in. Ik voel frustratie en woede van binnen, ik adem uit.

Ik wil dat dingen veranderen, en adem in. Ik wil veranderen, ik adem uit.

Ik wil aandacht, ik adem in. Ik wil heel veel aandacht, ik adem uit.

Ik wil liefdevol aangeraakt worden, ik adem in. Ik wil met liefde aangeraakt worden, ik adem uit.

Ik voel dat ik niet goed genoeg ben, ik adem in. Ik zie niets goeds aan mezelf, ik adem uit.

Ik voel dat niemand van me houdt., ik adem in. Ik lijd eraan dat ik geen liefde voel, ik adem uit.

Ik voel frustratie, en adem in. Ik voel angst, ik adem uit.

Ik ben bang dat niets gaat veranderen, ik adem in. Ik wil liefde voelen in m'n lijf, ik adem uit.

Ik voel de angst dat ik niet krijg wat ik wil, ik adem in. Ik voel angst, ik adem uit.

Ik ben tevreden met wie ik ben, ik adem in. Ik ben tevreden met wie ik ben, ik adem uit.

Vanaf nu wordt alles beter, ik adem in. Vanaf nu wordt alles beter, ik adem uit.

Deze meditatie zal je helpen om pijn te vervangen door zelfliefde – liefde die je letterlijk geeft aan jezelf. Iedereen weet diep van binnen wel dat het onmogelijk is om meer liefde te geven aan een ander dan je in staat bent om aan jezelf te geven.

Gebruik deze meditatie dus om – hoe gay het ook klinkt – lief te zijn voor jezelf en de liefde voor jezelf te laten toenemen. Hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe eerder je ook weer liefde van anderen zult aantrekken. Succes!

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

4 Tips om vrouwen te versieren op straat en een verpletterende indruk te maken
Relatie Voorbij: 15 Signalen & 11 Tips om dit aan te pakken
Positief Denken: 15 Tips om Geluk Aan Te Trekken
Date Alkmaar: 31 Idee├źn die direct na je date een liefdes SMS geven

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Check deze funny en leerzame video's

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
21 Jun. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona VOL MEER INFO ›
19 Jul. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
23 Aug. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
20 Sep. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jan. '20 Kick-off Bootcamp Barcelona
MEER INFO ›

Meer events en trainingen
Bel mij terug verzoek

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)